Connect with us

Ασφάλειες

Η MetLife Ελλάδος στηρίζει τους νέους και τη Νεανική Επιχειρηματικότητα για άλλη μια χρονιά

JA-Europe-Enterprise-Challenge-2020-750x422

Η MetLife, συνεπής στη δέσμευσή της απέναντι στη νέα γενιά, ήταν χορηγός του προγράμματος του Junior Achievement Greece που φιλοξένησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον φετινό διαγωνισμό JA Europe Enterprise Challenge 2020.

Η διαδικτυακή τελετή της απονομής των βραβείων του «17ου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 18 φοιτητικές ομάδες από 17 ευρωπαϊκές χώρες. Καλύτερη Φοιτητική Start Up της Ευρώπης 2020 ανακηρύχθηκε η κοινωνική επιχείρηση «Αid4All» από την Κύπρο, ενώ την Ελλάδα εκπροσώπησε η ομάδα Dr.IV από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα βραβεία στις τρεις πρώτες ομάδες απένειμαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Άκης Σκέρτσος και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η MetLife, ως χορηγός του προγράμματος, απένειμε το Ειδικό Βραβείο «MetLife Customer Focus Award 2020», το οποίο απέσπασε η ομάδα «Pure World» από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η ειδική αυτή διάκριση, έχει στόχο να επιβραβεύσει επιχειρηματικές ιδέες που προωθούν την αριστεία στην εξυπηρέτηση των πελατών, αξιοποιώντας καινοτομίες και σύγχρονα εργαλεία, προκειμένου να βελτιώσουν την εμπειρία του πελάτη, προσφέροντας παράλληλα αξία στην κοινωνία. Η αξιολόγηση έγινε από κριτική επιτροπή στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της MetLife Ελλάδος: κ. Λένια Παπαγγελοπούλου, MetLife Greece MFC General Manager and EMEA Portfolio Manager, κ. Πόπη Ρούσσου, EMEA Bancassurance Executive και κ. Θάλεια Αγγελίδη, Head of Marketing and Communications, της MetLife Ελλάδος, η οποία δήλωσε: «Στη MetLife, αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους να βάζουμε πάντα τους πελάτες μπροστά σε ό,τι κάνουμε. Τα προϊόντα και οι παρεχόμενες υπηρεσίες έχουν δημιουργηθεί με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ασφαλισμένων μας. Αντιλαμβανόμαστε εκείνα που τους απασχολούν και σχεδιάζουμε μαζί το μέλλον τους. Είναι, επομένως, απολύτως φυσικό να απονείμουμε εμείς το συγκεκριμένο ειδικό βραβείο. Με τη διάκριση αυτή, αναγνωρίζουμε τη δουλειά άριστων ομάδων με καινοτόμες ιδέες, που απλουστεύουν τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας με τους πελάτες και ανοίγουν νέους δρόμους στην εξυπηρέτησή τους».

Στη χώρα μας, η MetLife υποστηρίζει συστηματικά τα τελευταία επτά χρόνια τη διοργάνωση των φοιτητικών και μαθητικών διαγωνισμών του ΣΕΝ/Junior Achievement Greece, τόσο μέσω χορηγιών όσο και με τη συμμετοχή εθελοντών της, που παρέχουν mentoring και καθοδήγηση στις επιχειρηματικές ομάδες. Μέχρι σήμερα, η MetLife και το MetLife Foundation έχουν διαθέσει πάνω από 500.000 δολάρια σε σχετικά προγράμματα στην Ελλάδα, ενώ περισσότεροι από 400 εθελοντές της MetLife έχουν εκπαιδεύσει πάνω από 4.000 μαθητές και φοιτητές.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

11# Βιώσιμες πόλεις & Κοινότητες

Interamerican: Αποζημίωση 1,92 εκατ. ευρώ για το Λύρειο Ίδρυμα

Παρά τις πολλές και σύνθετες τεχνικές δυσκολίες που προέκυψαν, ο τομέας αποζημιώσεων της Interamerican ολοκλήρωσε και συμφώνησε την αποτίμηση των ζημιών που υπέστη το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα στο Νέο Βουτζά Αττικής από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018, καταβάλλοντας πρόσφατα, στις 31 Ιουλίου το ποσόν των 1.920.000 ευρώ. Το ιδιαίτερο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας ήταν ένας ισχυρός λόγος για να κλείσει κάθε εκκρεμότητα, ώστε να υποστηριχθούν οι απαιτούμενες εργασίες για την αποκατάσταση των 10 κτηρίων του Ιδρύματος, που έχουν υποστεί ζημιές.

Επισημαίνεται ότι η Interamerican επωμίστηκε σημαντικό οικονομικό βάρος σε αποζημιώσεις εξ αιτίας της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, κυρίως για κατοικίες αλλά και για οχήματα, με το συνολικό ποσόν να ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της αποζημίωσης του Λυρείου.

Ο οικισμός του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος λειτουργεί ως ένα πρότυπο «Ορθόδοξο Χωριό», φιλοξενώντας αγόρια και κορίτσια από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους και παρέχοντας φροντίδα και ανατροφή οικογενειακού περιβάλλοντος για το μεγάλωμα και την εκπαίδευσή τους, μέχρι να ενηλικιωθούν και να ενταχθούν στην κοινωνία. Το Λύρειο ιδρύθηκε το 1967 από μοναχές της κοινοβιακής Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, διοικείται από Δ.Σ. στο οποίο προεδρεύει ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος με αντιπρόεδρο την Ηγουμένη της Μονής, Μαρία, ενώ ελέγχεται από τα Υπουργεία Οικονομίας & Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το Ίδρυμα επισκέφθηκαν, για την καταβολή της αποζημίωσης, ο Γιώργος Σπαντιδάκης, διευθυντής του τομέα των αποζημιώσεων, από τον τομέα εταιρικών υποθέσεων και υπευθυνότητας ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής και ο Νικόλας Αγγελόπουλος, ενώ παρευρέθηκε και η Κωνσταντίνα Μαθιούδη, συντονίστρια του Γραφείου Πωλήσεων που έχει ασφαλίσει το Ίδρυμα (στη φωτογραφία, με την Ηγουμένη Μαρία).

Περισσότερα

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

Η MetLife στηρίζει τα νέα επιχειρηματικά ταλέντα της Ελλάδας

Με σημαντική ελληνική διάκριση πραγματοποιήθηκε ο 31oς Πανευρωπαϊκός Τελικός Διαγωνισμός Μαθητικής Επιχειρηματικότητας του JA Europe «The Company of the Year Competition 2020».

Ο διαδικτυακός διαγωνισμός φιλοξενήθηκε από το Junior Achievement Πορτογαλίας και η virtual τελετή των βραβεύσεων μεταδόθηκε live στις 24 Ιουλίου.

Η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση ECOWAVE Α.Ε. από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε την Ελλάδα, έχοντας αποσπάσει το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης  Junior Achievement Greece, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της MetLife.  

Χάρη στο καινοτόμο προϊόν, αλλά και στην άριστη προετοιμασία της, η ομάδα ECOWAVE κατέκτησε το Βραβείο Καινοτομίας JA Europe Delta Innovation Award και συγκαταλέγεται μεταξύ των 7 καλύτερων μαθητικών επιχειρήσεων της Ευρώπης για το 2020. Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού κέρδισε η ομάδα Bubbles από τη Δανία.

Η MetLife στηρίζει συστηματικά τα τελευταία επτά χρόνια τη διοργάνωση των φοιτητικών και μαθητικών διαγωνισμών του ΣΕΝ/Junior Achievement Greece, τόσο μέσω χορηγιών όσο και με τη συμμετοχή περισσότερων από 400 εθελοντών της, οι οποίοι παρέχουν καθοδήγηση και mentoring στις ομάδες. 

Μέχρι σήμερα, με την υποστήριξη του MetLife Foundation, η εταιρία έχει διαθέσει στην Ελλάδα πάνω από 500.000 δολάρια, σε προγράμματα που παρέχουν σε παιδιά και νέους πρόσβαση σε γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, προκειμένου να μπορέσουν να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο. 

Περισσότερα

11# Βιώσιμες πόλεις & Κοινότητες

Intermerican και Anytime υποστηρίζουν τον Πολιτισμό

Την ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά των Δελφών αναδεικνύει το μουσικό ταξίδι της Φωτεινής Δάρρα και των συνεργατών της, των εξαίρετων μουσικών που τη συνοδεύουν. Μαζί τους συνταξιδεύουν ως χορηγοί του μουσικού σχήματος η Interamerican και η Anytime, η πρώτη direct ασφάλιση στην Ελλάδα.

Έπειτα από μια σειρά διαδικτυακών συναυλιών της σπουδαίας ερμηνεύτριας με τον Γιώργο Παπαχριστούδη στο πιάνο, που κράτησαν συντροφιά σε χιλιάδες ανθρώπους κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας («Μένουμε Σπίτι») με στόχο την ενίσχυση των νοσοκομείων της χώρας μας,  η συναυλία στους Δελφούς μετέφερε εκ του ασφαλούς, διαδικτυακά και σε live μετάδοση, στον αρχαιολογικό χώρο του «Ομφαλού της Γης», τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ.

Τη συναυλία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Δελφών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό γεγονός – μια πρωτοποριακή ιδέα, που ενισχύει την προβολή του «τουριστικού προϊόντος» της χώρας μας φέρνοντας στο προσκήνιο τους Δελφούς με τον παλμό του σήμερα, δηλαδή εκπέμποντας διαδικτυακά και με την διαδραστικότητα των social media.

«Στόχος μας είναι η ανάδειξη των περιοχών που επισκεπτόμαστε, μέσα από τραγούδια αισιοδοξίας και με μέσο επικοινωνίας το Διαδίκτυο, που αποτελεί στις σημερινές συνθήκες το κατάλληλο, ασφαλές και άμεσο περιβάλλον μεγάλων συναντήσεων και ευέλικτης επαφής» ανέφερε η δημοφιλής ερμηνεύτρια, η οποία έχει ξεκινήσει από τις αρχές καλοκαιριού ένα μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα, μέσω συναυλιών live streaming με το μήνυμα «Εκπέμποντας από παντού».

Η Interamerican, με σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών για τον Πολιτισμό και σε συνέχεια της συνεργασίας με τη Φωτεινή Δάρρα, μετά την υποστήριξη των διαδικτυακών συναυλιών της για τις δομές δημόσιας υγείας, καθώς και η Anytime, που θέλει να προσφέρει «κάθε στιγμή περισσότερα» και σε κοινωνική διάσταση πέρα από το ασφαλιστικό αντικείμενο, προέτρεψαν το κοινό να συνταξιδέψει στους Δελφούς, απολαμβάνοντας μια διαφορετική εμπειρία συνδυασμού ήχου και εικόνας, ψυχαγωγίας και ξενάγησης.  

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ