Η MetLife στον δείκτη Βιωσιμότητας DJSI North America

Date:

Share post:

Η MetLife Inc. συμπεριλαμβάνεται για τέταρτη κατά σειρά χρονιά στο Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones Sustainability Index (DJSI) Βορείου Αμερικής.

Ο DJSI είναι ένας παγκόσμια αναγνωρισμένος δείκτης εταιρικής βιωσιμότητας, ο οποίος παρακολουθεί και καταγράφει τις επιδόσεις των εταιριών με στόχους αειφορίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης αξιολογεί τις εταιρείες σε 600 διαφορετικά πεδία, τα οποία αφορούν την περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση. Ο DJSI North America αναδεικνύει τις εταιρίες με τις υψηλότερες επιδόσεις σε θέματα βιωσιμότητας, μεταξύ των μεγαλύτερων εταιριών των ΗΠΑ και του Καναδά. Μάλιστα, η MetLife είναι μια από τις επτά μόλις ασφαλιστικές εταιρίες στη Βόρειο Αμερική, που κατάφεραν να συμπεριληφθούν στη λίστα.

«Η προσήλωσή μας στη βιώσιμη ανάπτυξη πηγάζει από την ίδια τη φύση της δραστηριότητας της MetLife, καθώς οι μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις μας υποστηρίζονται από μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Είμαστε, λοιπόν, πάντα δίπλα στους ασφαλισμένους μας, εφαρμόζοντας αρχές υπεύθυνης διοίκησης, οι οποίες μας επιτρέπουν να ανταποκρινόμαστε αξιόπιστα στην αποστολή μας τώρα, αλλά και στο μέλλον» σχολίασε ο Michel Khalaf, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η ένταξη της MetLife στο Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones Sustainability Index Βορείου Αμερικής ήρθε ως επιστέγασμα μιας σειράς σημαντικών επιτυχιών της εταιρίας, στον τομέα της Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής Διακυβέρνησης. Μεταξύ αυτών, είναι:

Η δημιουργία Τομέα Βιωσιμότητας και ο ορισμός Chief Sustainability Officer, με σκοπό την υιοθέτηση μιας ακόμη πιο συνεκτικής και συντονισμένης στρατηγικής προσέγγισης της εταιρίας στα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Η συνυπογραφή του Συμφώνου Αρχών για Υπεύθυνες Επενδύσεις, από την MetLife Investment Management, του βραχίονα της MetLife που ασκεί τη δραστηριότητα διαχείρισης θεσμικών περιουσιακών στοιχείων. To Principles for Responsible Investment είναι ένα παγκόσμιο πλαίσιο που καθορίζει βασικές παραμέτρους στη διαδικασία λήψης επενδυτικών αποφάσεων, εστιάζοντας σε παράγοντες Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Η εκπλήρωση της πενταετούς δέσμευσης του MetLife Foundation για τη διάθεση 200 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως, με σκοπό την ενίσχυση προγραμμάτων και δράσεων για την εξάλειψη του οικονομικού αποκλεισμού. Παράλληλα, διευρύνθηκαν οι δράσεις του Ιδρύματος, με στόχο τη συμβολή στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου οικονομικού μέλλοντος, για άτομα και κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Η ένταξη της MetLife στο CEO Champions For Change, ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την διαφορετικότητα και την κοινωνική ένταξη. Το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί από την Catalyst, έναν διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που συνεργάζεται με τους ισχυρότερους οργανισμούς και επιχειρηματικούς ηγέτες παγκοσμίως, με στόχο τη διευκόλυνση της ανάπτυξης των γυναικών εντός του εργασιακού περιβάλλοντος. Επίσης, η MetLife είναι η 27η εταιρία και ο πρώτος ασφαλιστικός οργανισμός παγκοσμίως, που εντάχθηκε στην Παγκόσμια Συμμαχία Καινοτομίας για την Κοινωνική Αλλαγή, του ΟΗΕ.

Η διάκριση από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, η οποία απένειμε στη MetLife το βραβείο Energy Star Partner of the Year 2019, σε αναγνώριση της δέσμευσης της εταιρίας στην ενεργειακή αποδοτικότητα.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

EEΣ: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Καλλιθέα

Η δράση υλοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας και τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Dentist Pass: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως 22 Δεκεμβρίου

Πάνω από 200.000 παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών έχουν ενισχυθεί έως σήμερα από το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας “Dentist pass”.

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Aνακαίνιση φαρμακείου στο Τζάνειο

Το Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει πλέον ένα πλήρες αναβαθμισμένο φαρμακείο, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς.

Praktiker Hellas: Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «Σπίτι Ανοιχτό – The Challenge»

Ο διαγωνισμός, αφορά στην πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός αστικού διαμερίσματος AirBnB για να γίνει φιλικό σε ΑμεΑ.
Skip to content