Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ»

Date:

Share post:

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ιδρύθηκε το 2009 από την Καραδημήτρη – Στεφανίδου Μαρία. Στόχος του Οργανισμού είναι η στήριξη, με κάθε τρόπο, ατόμων ή κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Άτομα όλων των ηλικιών με οικονομικά ή ψυχολογικά προβλήματα που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην καθημερινότητά τους και χρειάζονται μία στήριξη που θα τους βοηθήσει να κοιτάξουν στο μέλλον με αισιοδοξία αποτελούν για εμάς άμεση προτεραιότητα. Με μία σειρά από διοργανώσεις και φιλανθρωπικές ενέργειες και με τη βοήθεια των εθελοντών μας που στηρίζουν την προσπάθειά μας συγκεντρώνουμε χρήματα, τρόφιμα και ρουχισμό για άτομα που τα χρειάζονται.

Με συνεχείς επαφές και δραστηριοποίηση σε διάφορους τομείς προσπαθούμε να αυξήσουμε τους πόρους του Οργανισμού με σκοπό την παροχή της βοήθειάς μας σε ολοένα και περισσότερα άτομα. Αναζητούμε συνεχώς τρόπους να προβάλλουμε στα ΜΜΕ κοινωνικά προβλήματα που χρίζουν την κινητοποίηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας για την επίλυσή τους. Η δράση μας απευθύνεται σε όλους και η δική σας στήριξη θα μας δώσει την απαραίτητη ώθηση να αγκαλιάζουμε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι δράσεις μας ξεκινούν από το 2009 και συνεχίζονται με διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό μέχρι και σήμερα. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε παρακάτω κάποιες από τις δράσεις:

2014

 • Διοργανώσαμε στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς Χριστουγεννιάτικο BAZAAR με στόχο την ενίσχυση ενηλίκων. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μαζί με είδη ρουχισμού, τρόφιμα κλπ τα διαθέσαμε στο Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης.
 • Μοιράσαμε τρόφιμα σε οικογένειες πολυτέκνων και σε μεμονωμένες οικογένειες που είχαν ανάγκη τη βοήθειά μας.

2013

 • Με στόχο την ενίσχυση ενηλίκων και παιδιών που πλήττονται από την οικονομική κρίση διοργανανώσαμε Χριστουγεννιάτικα BAZAARS στην Πλατεία Αριστοτέλους και στον πεζόδρομο Καλαμαριάς.
 • Μοιράσαμε τρόφιμα σε 70 οικογένειες πολυτέκνων, μετά από επιλογή της ΜΚΟ μας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

2012

 • Με στόχο την ενίσχυση ενηλίκων και παιδιών που πλήττονται από την οικονομική κρίση προσφέραμε προϊόντα και χρήματα που μας παραχώρησαν οι χορηγοί μας, μέσω του Πρωτοχρονιάτικου BAZAAR, που διοργανώσαμε με επιτυχία, στη Θεσσαλονίκη, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.
 • Μέχρι και σήμερα, μοιράζουμε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη πακέτα με ρούχα και τρόφιμα σε μεμονωμένες οικογένειες που μας υποδεικνύουν οι ενορίες και οι συμπολίτες μας.

2011

 • Διοργανώσαμε δύο BAZAARS στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Τα χρήματα διατέθηκαν στο «ΠΑΠΑΦΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ» και σε μεμονωμένες οικογένειες καθώς επίσης και αρκουδάκια και τρόφιμα από τις επιχειρήσεις «ΜΙΛΤΟΣ» και «ΜΑΣΟΥΤΗΣ».
 • Συμμετείχαμε στη δενδροφύτευση γύρω από το Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.
 • Συμμετείχαμε ως παρατηρητές στην εκπαίδευση εθελοντών-διασωστών από την πυροσβεστική στο παλαιό δημαρχείο Πεντέλης.
 • Παρακολουθήσαμε την εκπαίδευση εθελοντών-διασωστών (πυροσβέστες) από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 • Παρακολουθήσαμε εκπαίδευση εθελοντών για διάσωση από καρδιακά επεισόδια.

2010

 • Διοργανώσαμε BAZAAR στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και στο Δήμο Γαλατσίου. Τα χρήματα διατέθηκαν στο «ΠΑΠΑΦΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ» και σε οικογένειες στην πόλη της Αθήνας.
 • Διαθέσαμε παιχνιδάκια από την εταιρεία JUMBO σε παιδιά οικογενειών στην πόλη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
 • Συμμετείχαμε μαζί με άλλες ΜΚΟ σε δράση δενδροφύτευσης στο χώρο του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας (Αθήνα).
 • Συγκεντρώσαμε βιβλία και γραφική ύλη από κοινού με τον Αντιπρόεδρό μας, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βελεστίνου, κ.κ. ΔΑΜΑΣΚΗ

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση:
Προξένου Κορομηλά 34,
54622, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 697 5858 139

Fax: 210 29 17 816

E-mail: stephanidou-karadimitri@hotmail.com

https://www.simparastasi.gr/

Related articles

Προκλήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω εξάρτησης από τους ημιαγωγούς

Η ζήτηση ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Το Trimaran IDEC SPORT στην Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project

Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων.

BCG: Έκθεση βιωσιμότητας για το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση, η BCG πραγματοποίησε περισσότερα από 900 κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα για 780 φορείς το 2022, ενώ έχει επενδύσει συνολικά από το 2020 πάνω από 1 δισ. δολ..

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Συνεργασία με GEP σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ανήκει στις διαπιστευμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024.
Skip to content