Η Microsoft στηρίζει τους πρόσφυγες ενισχύοντας την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων

Date:

Share post:

Η Microsoft, μέσω του αυτοτελούς οργανισμού Microsoft Philanthropies, αναγνωρίζει την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων και τιμά τον αγώνα εκατομμυρίων ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο για μια καλύτερη ζωή, μέσα από συνεργασίες με εταιρείες και οργανώσεις από όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των ψηφιακών δεξιοτήτων, η Microsoft από τον Ιανουάριο του 2016 έχει προσφέρει σε ΜΚΟ δωρεές που ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια δολάρια. Στόχος είναι, μέσα από την πρόσβαση σε καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις, να παρέχει τα απαραίτητα εφόδια και εργαλεία, προκειμένου οι πρόσφυγες, στη χώρα μας αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, να ξαναχτίσουν τη ζωή τους.

Η Microsoft Hellas, τον τελευταίο χρόνο έχει αναπτύξει μια σειρά συνεργιών με στόχο οι πρόσφυγες στην Ελλάδα να αποκτήσουν πρόσβαση στην επιστήμη της Πληροφορικής και να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Πιο συγκεκριμένα, στήριξε ενεργά το “Hack the Camp”, τον πρώτο μαραθώνιο τεχνολογίας (hackathon) που συνδιοργάνωσαν το Impact Hub Athens, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση και η πρεσβεία των ΗΠΑ. Στόχος του hackathon ήταν να δώσει λύσεις στα σημαντικά ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες σήμερα, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Παράλληλα, με στόχο να ενθαρρύνει γυναίκες πρόσφυγες να επιλέξουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρει ο κλάδος της τεχνολογίας, πραγματοποίησε ειδικά σεμινάρια με τίτλο “Empowering Employment Opportunities for Women”, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας YouthSpark. Στο πλαίσιο της εθελοντικής συνεισφοράς των εργαζομένων της Microsoft Hellas, φιλοξενήθηκαν στα γραφεία της εταιρείας ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες, τα οποία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συνομιλήσουν με στελέχη της εταιρείας, για το ρόλο της τεχνολογίας στη ζωή μας.

Επίσης, με αφορμή την παγκόσμια καμπάνια «Ώρα του Κώδικα», η Microsoft Hellas εγκαινίασε την πρώτη ημέρα της δράσης “Microsoft Adventure Coding Classes” με τη συμμετοχή νεαρών προσφύγων, που είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Τέλος, η Microsoft Hellas μέσα από την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων της, προσφέρει μαθήματα εισαγωγής στην Επιστήμη της Πληροφορικής σε πρόσφυγες που υποστηρίζονται από τις ΜΚΟ “Melissa Network” και “Greek Forum of Migrants”.

H Microsoft, πιστή στη δέσμευση και στο όραμά της να στηρίζει κάθε άνθρωπο στον πλανήτη να επιτύχει ακόμη περισσότερα μέσα από την τεχνολογία, θα συνεχίσει να υλοποιεί αντίστοιχες δράσεις, που στόχο έχουν να ενισχύσουν εκείνους που έχουν ανάγκη, μέσα από την παροχή τεχνολογικών εργαλείων και εκμάθησης ψηφιακών δεξιοτήτων.

Related articles

PepsiCo: Δεντροφύτευση στους Θρακομακεδόνες από τη Green Team Hellas

Με τις εθελοντικές της δράσεις η Green Team της PepsiCo Hellas κάνει πράξη την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την σφραγίδα της EUROCERT η πιστοποίηση της ΗΛΕΚΤΩΡ

Το Πρότυπο ISO 41001, προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Εγκαταστάσεων.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και Pieris Architects δημιουργούν το «the SPOT» 

H συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πρωτότυπου αυτού κτιρίου βασίζεται στο κοινό τους όραμα για καινοτόμες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές.

Chiquita: Στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο Μαραθώνιος αποτελεί πόλο έλξης για δρομείς από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, μεταδίδοντας έναν τρόπο ζωής ο οποίος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία. 
Skip to content