Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη Δυτική Αθήνα

Date:

Share post:

Οι  μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν το 99% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και προσφέρουν το 80% των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα είναι ξανά στο μάτι του κυκλώνα. 

Η υγειονομική κρίση σε συνδυασμό με τις πρόσφατες διαδοχικές κρίσεις  έχουν επιδεινώσει δραματικά την κατάστασή τους και απειλούν τη βιωσιμότητά τους. Ήδη μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων αδυνατεί να καταβάλει τις υποχρεώσεις του τόσο προς το Δημόσιο, όσο και προς ιδιώτες.  Ο κίνδυνος για τη βιωσιμότητά τους γίνεται ακόμη πιο έντονος μετά την ψήφιση του νέου Πτωχευτικού Κώδικα που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει μεγάλος μέρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην πτώχευση.

Υπό το βάρος αυτών των απειλών για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη Δυτική Αθήνα και τις θέσεις εργασίας που προσφέρει, η Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά διοργανώνει τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 στις 7:30μμ την πρώτη της διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα σήμερα στη Δυτική Αθήνα. Κίνδυνοι και Προοπτικές» και ομιλητές τους: Στέλιο Βασιλειάδη, Πρόεδρο Εμποροβιοτεχνών Αιγάλεω, Aνδριανό Μιχάλαρο, Πρόεδρο Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Βάλια Αρανίτου, Αναπληρώτρια. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης.

Επιπλέον, έχει σταλεί πρόσκληση στη ΓΣΕΒΕΕ για να ορίσει εκπρόσωπο ως ομιλητή. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Η παρουσίαση της Κοινωνικής Παρέμβασης Δυτικά και ο συντονισμός της συζήτησης θα γίνουν αντίστοιχα από τους Κώστα Φωτεινάκη και Ελένη Σταύρου, μέλη της Συντονιστικής Ομάδας της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Όλγα Ίτσιου (Dimand): Το κτιριακό απόθεμα δεν είναι προσβάσιμο σε AμεΑ

Το κτιριακό απόθεμα της χώρας σε μεγάλο βαθμό παραμένει μη προσβάσιμο αν και από το 2012 έγινε από το νόμο απαραίτητη η μελέτη προσβασιμότητας.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

H διαδικασία αξιολόγησης ως Great Place to Work® βασίστηκε σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο Trust Index©, με αξίες σημαντικές για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Δύο υβριδικές φορτηγίδες ζωοτροφών στον στόλο της Philosofish

Οι φορτηγίδες έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία AKVA με στόχο να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου.

Διάκριση για τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs

Τα  Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum.