Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη Δυτική Αθήνα

Date:

Share post:

Οι  μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν το 99% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και προσφέρουν το 80% των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα είναι ξανά στο μάτι του κυκλώνα. 

Η υγειονομική κρίση σε συνδυασμό με τις πρόσφατες διαδοχικές κρίσεις  έχουν επιδεινώσει δραματικά την κατάστασή τους και απειλούν τη βιωσιμότητά τους. Ήδη μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων αδυνατεί να καταβάλει τις υποχρεώσεις του τόσο προς το Δημόσιο, όσο και προς ιδιώτες.  Ο κίνδυνος για τη βιωσιμότητά τους γίνεται ακόμη πιο έντονος μετά την ψήφιση του νέου Πτωχευτικού Κώδικα που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει μεγάλος μέρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην πτώχευση.

Υπό το βάρος αυτών των απειλών για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη Δυτική Αθήνα και τις θέσεις εργασίας που προσφέρει, η Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά διοργανώνει τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 στις 7:30μμ την πρώτη της διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα σήμερα στη Δυτική Αθήνα. Κίνδυνοι και Προοπτικές» και ομιλητές τους: Στέλιο Βασιλειάδη, Πρόεδρο Εμποροβιοτεχνών Αιγάλεω, Aνδριανό Μιχάλαρο, Πρόεδρο Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Βάλια Αρανίτου, Αναπληρώτρια. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης.

Επιπλέον, έχει σταλεί πρόσκληση στη ΓΣΕΒΕΕ για να ορίσει εκπρόσωπο ως ομιλητή. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Η παρουσίαση της Κοινωνικής Παρέμβασης Δυτικά και ο συντονισμός της συζήτησης θα γίνουν αντίστοιχα από τους Κώστα Φωτεινάκη και Ελένη Σταύρου, μέλη της Συντονιστικής Ομάδας της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».