Η Οργάνωση Γη διοργανώνει το 1ο “The Athens We Need”

Date:

Share post:

Η Οργάνωση Γη ως μέλος του World Urban Campaign, μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να επιτευχθούν πράσινες, παραγωγικές, ασφαλείς, υγιείς, χωρίς αποκλεισμούς και καλά σχεδιασμένες πόλεις, διοργανώνει για 1η φορά το The Athens We Need σε συνεργασία με τη Design4Future, στο πλαίσιο εφαρμογής των Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στα αστικά κέντρα.

Πρόκειται για ένα τετραήμερο εκδηλώσεων, από την Πέμπτη 23 μέχρι την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 στην περιοχή του Κεραμεικού, με απώτερο στόχο τη δημιουργία, μέσω συνεργατικών δράσεων, ενός χώρου διαλόγου και συν-σχεδίασης μεταξύ κατοίκων, οργανισμών, επιχειρήσεων, δημοτικών και λοιπών φορέων της περιοχής, για την ανάπτυξη μίας Νέας Αστικής Ατζέντας για την Αθήνα.

Με κεντρικό σημείο συνάντησης το Σεράφειο, το νέο κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων, στο οποίο θα φιλοξενηθούν οι κεντρικές ομιλίες, η Οργάνωση Γη ξεκινά ένα διάλογο βασισμένο στη Στρατηγική Ανθεκτικότητας της πόλης μας (Resilient Athens), με αφετηρία τον Κεραμεικό. Η συνοικία με ιστορία χιλιάδων ετών επανασυστήνεται μέσω συλλογικών δράσεων, βιωματικών εργαστηρίων και ανοιχτών συναντήσεων. Προτάσεις για τις γειτονιές του μέλλοντος, workshops δημιουργικής σχεδίασης για την υποστήριξη των τοπικών ομάδων και κοινοτήτων, πολιτιστικές εκδηλώσεις, περιβαλλοντικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Περισσότερες από 35 δράσεις για μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με 60 φορείς, θα πραγματοποιηθούν σε 15 διαφορετικούς χώρους.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Αειφορία στην Ασφαλιστική Βιομηχανία και το παράδειγμα της Interamerican

Είναι εύλογο πως δεν υπάρχει τεκμηρίωση και ορισμός Εταιρικής Ευθύνης αναφορικά με τη βιωσιμότητα χωρίς απολύτως περιεκτικές και...

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Μοιράζει και αυτό το Πάσχα ακόμα περισσότερα γεύματα

Στηρίζει για 5η χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και εξασφαλίζει για έναν μήνα το κόστος γευμάτων 900 παιδιών.

Lidl Official Fresh Food Partner: Στο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας UCI 2023

Τον Αύγουστο του 2023 θα διεξαχθούν 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα UCI και η Lidl στηρίζει το σημαντικό γεγονός της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας.

ΕΕΣ: Παρέλαβε 20 τόνους αλεύρι από την Loulis Food Ingredients 

H εταιρεία παρέδωσε στις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. 20 τόνους αλεύρι αρτοποιίας τύπου 70% (σακιά 25kg), με προορισμό τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.