Connect with us

Ενέργεια/ Φυσικοί Πόροι

Η περιβαλλοντική διαχείριση της ΔΕΗ στη EUROCERT

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την EUROCERT, η διαδικασία πιστοποίησης του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΔΠ) της ΔΕΗ ΑΕ με βάση το Πρότυπο ISO 14001:2015 και πεδίο εφαρμογής «Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Ο ελληνικός φορέας Πιστοποιήσεων και Ελέγχων, με ισχυρή διεθνή παρουσία, πιστοποίησε τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς Ιλαρίωνα, Πολύφυτου, Σφηκιάς, Ασωμάτων, Άγρας και Εδεσσαίου που ανήκουν στο συγκρότημα του Αλιάκμονα.

Η EUROCERT, μετά από ενδελεχή έλεγχο, πιστοποίησε ότι η εγκατάσταση των Υδροηλεκτρικών Σταθμών της ΔΕΗ, κατά μήκος του Αλιάκμονα (του ποταμού με τη μακρύτερη ροή -320 χλμ.-σε ελληνικό έδαφος ), αφ’ ενός συνέβαλε στην υδροηλεκτρική ανάπτυξη του ποτάμιου συστήματός του, παρέχοντας καθαρή ηλεκτρική ενέργεια και αφ’ ετέρου αύξησε τον υδάτινο όγκο για αρδευτικούς σκοπούς και την ύδρευση της Θεσσαλονίκης.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πιστοποίησης για το συγκρότημα του Αλιάκμονα, η EUROCERT θα προχωρήσει στην επιθεώρηση του ΣΠΔ των υπόλοιπων Υδροηλεκτρικών Σταθμών της ΔΕΗ, που ανήκουν στα συγκροτήματα Νέστου, Άραχθου και Λάδωνα.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ενέργεια/ Φυσικοί Πόροι

Εργαστήριο υγιεινής διατροφής στο Ολυμπιακό Μουσείο – Protergia

Η καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή γιορτή των εργαστηρίων του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαΐου, με τους μικρούς σεφ να συμμετέχουν σε έναν διασκεδαστικό διαγωνισμό μαγειρικής.

Στον δεύτερο κύκλο του εργαστηρίου Μαγειρικής και Υγιεινής Διατροφής του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia  τα παιδιά ασχολήθηκαν με ευφάνταστες συνταγές εμπνευσμένες από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Όλες οι ομάδες των μικρών διαγωνιζόμενων κέρδισαν από έναν τίτλο. Η πρώτη ομάδα αναδείχθηκε ως η ομάδα με το πιο γευστικό πιάτο, η δεύτερη με την καλύτερη παρουσίαση πιάτου, ενώ η τρίτη ομάδα ήταν εκείνη η οποία κέρδισε τον τίτλο της καλύτερης μαγειρικής τεχνικής.

Στο τέλος έγινε η απονομή των διπλωμάτων από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου ενώ τα παιδιά ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Περισσότερα

Ενέργεια/ Φυσικοί Πόροι

Ιδρύεται Γραφείο Β. Ελλάδος Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας

Την Παρασκευή 18 Μαΐου, ανακοινώθηκε η ίδρυση του Γραφείου Βορείου Ελλάδος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, με έδρα το Ολυμπιακό Μουσείο-Protegria, παρουσία του Προέδρου και της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), σηματοδοτώντας έτσι την απαρχή μιας νέας εποχής στενότερης συνεργασίας μεταξύ των φορέων της ελληνικής Ολυμπιακής οικογένειας. Την ανακοίνωση της ίδρυσης, ακολούθησε η πρώτη στην ιστορία της, εκτός έδρας συνεδρίαση της ΕΟΕ, σε μια συμβολική κίνηση, η οποία εκφράζει την πρόθεσή της να συμβάλλει αποτελεσματικά στη στήριξη των αθλητών και αθλητριών, που βρίσκονται εκτός της πρωτεύουσας, ζήτημα το οποίο αποτέλεσε και κεντρικό θέμα συζήτησης της συνεδρίασης.

Το νέο επίσημο Γραφείο Β. Ελλάδος της ΕΘΝ.Ο.Α. αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες ευθύνης για ολόκληρη την περιφέρεια με στόχο την αποτελεσματικότερη ενδυνάμωση του ελληνικού αθλητισμού. Όπως επεσήμανε η Δρ. Κυριακή Ουδατζή, υπεύθυνη του νέου γραφείου, Αντιπρόεδρος της ΕΘΝ.Ο.Α. και Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia, η δημιουργία της νέας έδρας της ΕΘΝ.Ο.Α. στο Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia αποτελεί ένα ευτυχές γεγονός για τον κόσμο του αθλητισμού και για το κίνημα του Ολυμπισμού, καθώς για πρώτη φορά ο φορέας θα βρίσκεται σε τόσο άμεση επικοινωνία με την περιφέρεια. Ο Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σημείωσε τη συμβολική αξία, που φέρει η επίσκεψη της Ολομέλειας της ΕΟΕ και δη η συνεδρίαση της, για πρώτη φορά στην ιστορία της εκτός Αθηνών και συνεχάρη το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia για την πολύχρονη πρωτοβουλία δράσεων που αναπτύσσει, με στόχο τη διάχυση του Ολυμπιακού πνεύματος και την ενεργή στήριξη του Ολυμπιακού κινήματος. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους αθλητές και το ευρύ κοινό να συμμετέχουν στην επόμενη μεγάλη κοινή δράση των τριών φορέων που είναι ο εορτασμός της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2018, στο 1ο Olympic Day Run της χώρας, που διοργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 το πρόγραμμα του οποίου ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ, Στέλιος Αγγελούδης.

Στην τελετή ανακοίνωσης της ίδρυσης του Γραφείου Β. Ελλάδος της ΕΘΝ.Ο.Α., παραβρέθηκαν Ολυμπιονίκες και αθλητές της Ελληνικής αποστολής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι παρέλαβαν τις αναμνηστικές καρφίτσες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Οι διήμερες εκδηλώσεις της επίσημης επίσκεψης της Ολομέλειας της ΕΟΕ στο Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia πλαισιώθηκαν από την ξενάγηση στην μόνιμη έκθεση «Ολυμπιακοί Αγώνες» του Μουσείου, με τα μοναδικής αξίας τεκμήρια της παγκόσμιας Ολυμπιακής ιστορίας καθώς και στην περιοδική έκθεση σύγχρονης συριακής τέχνης “Stories Untold”, που τελεί υπό την αιγίδα της Unesco και στο πνεύμα των συστάσεων της ΔΟΕ για διεθνή ειρήνη.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Χρυσή Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης ΠΚΜ Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης καθώς και ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Γιώργος Αλικάκος.

Περισσότερα

Ενέργεια/ Φυσικοί Πόροι

MYTILINEOS: Δράσεις για τη νεανική επιχειρηματικότητα

Η MYTILINEOS, επενδύει διαχρονικά στη προώθηση καινοτόμων ιδεών, ειδικά από τη νέα γενιά, επιδιώκοντας τη διαρκή ενίσχυση της νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικής δράσης, στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης με δράσεις και πρωτοβουλίες, που σκοπό έχουν τόσο την ανάσχεση της νεανικής ανεργίας, όσο και τη δημιουργία υπεραξίας από την νέα γενιά, η οποία θα παραμείνει στη χώρα.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της:

  • Για 2η χρονιά η MYTILINEOS υποστηρίζει το θεσμό του πανελλήνιου διαγωνισμού διαστημικής CanSat in Greece, ο οποίος διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Στόχος της διοργάνωσης αυτής είναι η εδραίωση της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς διαστημικής, όσο και την ανάπτυξη μίας μαθητικής κοινότητας που θα στραφεί προς τις τεχνολογίες του διαστήματος και θα αναγνωρίσει τις ευκαιρίες που της δίνονται μέσα από την ενασχόλησή της με αυτό.
  • Επίσης, για 2η συνεχόμενη χρονιά η MYTILINEOS ενίσχυσε το θεσμό «F1 in Schools» που πραγματοποιείται εδώ και 12 χρόνια υπό την αιγίδα της Formula One και αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα S.T.E.M. Education (Science, Technology, Engineering, Mathematics) για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική, τα Μαθηματικά και όχι μόνο. Η εταιρεία υποστήριξε οικονομικά την επιστημονική εργασία της ομάδας Omega Racing του σχολείου «Εκπαιδευτική Αναγέννηση», που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην τελική φάση του παγκόσμιου πρωταθλήματος «F1 in Schools» στη Μαλαισία, το 2017, καταλαμβάνοντας την 9η θέση.
  • Επιπροσθέτως, η εταιρεία, το 2018, αντιλαμβανόμενη τη δυναμική της επιστήμης της ρομποτικής και της έμπνευσης που μπορεί να προκαλέσει στους νέους αλλά και την αναγκαιότητα του ευρύτερου εκσυγχρονισμού των ελληνικών σχολείων μέσα από τον εφοδιασμό τους με εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης – WRO Hellas – τον κύριο φορέα διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στο πλαίσιο της πρώτης αυτής συνεργασίας, η MYTILINEOS θα χορηγήσει 25 πακέτα LEGO Education Wedo2, δίνοντας την ευκαιρία σε 25 δημόσια Δημοτικά σχολεία της Ελλάδας να συμμετάσχουν στους ετήσιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν το ταλέντο, τη φαντασία και τις τεχνολογικές και επιστημονικές τους δεξιότητες, εφαρμόζοντας και κατασκευάζοντας ολοκληρωμένες ρομποτικές κατασκευές-μοντέλα.
  • Η MYTILINEOS, βασιζόμενη στον 17ο Παγκόσμιο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης «Συνεργασία για τους στόχους», εγκαινίασε τη συνεργασία της με την AIESEC Ελλάδος. Η AIESEC αποτελεί τον μεγαλύτερο παγκόσμιο, φοιτητικό, εθελοντικό οργανισμό που δραστηριοποιείται σε 127 χώρες και έχει στόχο να αναπτύξει ηγετικά χαρακτηριστικά στους νέους ανθρώπους. Η συνεργασία της εταιρείας με τον οργανισμό, για το 2018, αφορά στην υποστήριξη του παγκόσμιου συνεδρίου EuroExpro2018 που αντικείμενό του έχει να ανανεώσει το στρατηγικό πλάνο του οργανισμού για την επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, η MYTILINEOS θα στηρίξει οικονομικά τη δημιουργία μεταλλικών μπουκαλιών, που θα χρησιμοποιηθούν από τους συνέδρους προκειμένου να αποφευχθεί η εκτιμώμενη χρήση περίπου 6.000 πλαστικών ποτηριών καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου. Στόχος αυτής της καινοτομίας είναι η AIESEC Ελλάδος να συμβάλει πιο ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και, με την υποστήριξη της εταιρείας, στην επίτευξη συνεργασιών για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.
  • Στο ίδιο πλαίσιο, η MYTILINEOS συνεργάζεται και με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος (Ε.Κ.Ν.Ε.), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό από νέους για νέους, στον οποίο συμμετέχουν 40 χώρες της Ευρώπης και που κύριο στόχο έχει την προώθηση της μη-τυπικής μάθησης. Η MYTILINEOS, με στόχο την προώθηση των Παγκόσμιων Στόχων στη μαθητική κοινότητα και ιδιαίτερα της περιφέρειας, υποστηρίζει τη διοργάνωση της 37ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής, με θέμα: “Αναλογιζόμενοι το μέλλον της Ευρώπης: Η βιώσιμη ανάπτυξη ως πολιτική επιλογή για τις επόμενες γενιές”, οι εργασίες της οποίας θα κινητοποιήσουν συζητήσεις σχετικά με το περιβάλλον και την οικονομική ανάπτυξη με παράλληλη προστασία των φυσικών πόρων. Θα συμμετάσχουν 120 μαθητές, ηλικίας 16 με 18 ετών, από σχολεία των περιοχών της Αττικής, της Αχαΐας και της Βοιωτίας, καθώς και περίπου 70 νέοι από όλη την Ευρώπη.
  • Τέλος, η οικονομική αλλά και συμβουλευτική υποστήριξη της MYTILINEOS στο Συμβούλιο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) του ΣΕΒ, στοχεύει να φέρει πιο κοντά στην επιχειρηματική σκέψη και δράση τα παιδιά ενισχύοντας την επιχειρηματική κουλτούρα εκεί που έχει μεγαλύτερη σημασία — στην εκπαίδευση. Μόνο κατά τη σχολική χρονιά 2016-17, 8.810 μαθητές συμμετείχαν στα 10 συνολικά προγράμματα που υλοποίησε ο φορέας, ενώ προέκυψαν 95 εικονικές μαθητικές επιχειρήσεις που έφεραν πιο κοντά τη μαθητική κοινότητα της χώρας στη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την ομαδικότητα.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ