Η Σ.Κουνενάκη Εφραίμογλου βράβευσε το CSR Corporate Brand της Χρονιάς

Date:

Share post:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 η τελετή απονομής των Hellenic Responsible Business Awards.

Ο θεσμός για πέμπτη χρονιά, βράβευσε τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, απένειμε το μεγάλο βραβείο της βραδιάς στην Vodafone, στην κατηγορία CSR Corporate Brand της Χρονιάς.

Η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, πριν την απονομή δήλωσε: «Θερμά συγχαρητήρια στην Boussias communications για την άψογη διοργάνωση και φυσικά σε όλους τους νικητές. Χαίρομαι ιδιαίτερα που απονέμω το μεγάλο βραβείο σήμερα αλλά και για την υποδειγματική συνεργασία από την φάση της αξιολόγησης μέχρι τώρα. Όλες οι επιχειρήσεις είχαν να επιδείξουν σπουδαίο έργο. Θεσμοί όπως τα Responsible Business Awards είναι σημαντικοί όχι μόνο επειδή επιβραβεύουν τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν, αλλά επειδή περνούν το μήνυμα ότι το υπεύθυνο επιχερείν είναι το επιχειρείν που θέλουμε στη χώρα μας».

Τα βραβεία χαιρέτισε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως: «Δεν έχουν σημασία πια μόνο οι επενδύσεις, αλλά οι βιώσιμες επενδύσεις που αφήνουν θετικό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία. Σήμερα που εργαζόμαστε ειδικότερα στο τρίπτυχο οικονομία, κοινωνία και περιβάλλον, τα βραβεία αναδεικνύουν ακριβώς αυτό το πρότυπο».

Ο Πρόεδρος της 30μελούς Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιώργος Βερνίκος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Η πίστη μας στην ιδιωτική οικονομία και στην μακροημέρευση της επιχειρηματικότητας, μας κάνει να αισιοδοξούμε για την επίτευξη της μείωσης των ανισοτήτων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κοινωνίας. Η υπευθυνότητα λοιπόν των επιχειρήσεων δεν πρέπει να είναι προσχηματική αλλά σταθερή και ουσιαστική».

Σημαντική στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η τιμητική βράβευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), πρόεδρος του οποίου είναι η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου. Το βραβείο παρέλαβε η ιδρύτρια του ΕΕΔΕΓΕ κα Σοφία Οικονομάκου. 

Οι νικητές των φετινών βραβείων διακρίθηκαν σε κατηγορίες όπως «Αριστεία στη Συνεργασία», «Πρότυπο Επένδυσης», «Εργαζόμενοι», «Βιώσιμη Ανάπτυξη», «Αριστεία στην Επικοινωνία», «Τεχνολογία για το Κοινό Καλό», «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», «ΜΚΟ της Χρονιάς», «Ομάδα CSR της Χρονιάς», «Υπεύθυνες επιχειρήσεις & SDGs» και «Υπεύθυνη ηγεσία».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Eurolife FFH στο πλευρό του TEDxPanteionUniversity 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για τη  Eurolife FFH αξία έχει να βρίσκεται δίπλα στους νέους και να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την...

ΕΤΒΑ: Μέτρα για την κακοκαιρία στο Επιχειρηματικό Πάρκο Λαμίας

Επιτόπου υπάρχουν συνεργάτες με μηχανήματα έργου προκειμένου να υπάρξει η όποια επέμβαση κριθεί άμεσα αναγκαία. 

H CNP Cyprus διοργάνωσε “Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον”

Ο Όμιλος CNP Cyprus, διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Καθαρισμού για το Περιβάλλον». Στην προσπάθεια για έναν...

Μασούτης: Άμεσα δίπλα σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της εταιρείας και το σύνολο των εργαζομένων της κινητοποιήθηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και δρομολόγησαν μια σειρά ενεργειών.
Skip to content