IBM: Παγκόσμιο περιβαλλοντικό, αφιλοκερδές πρόγραμμα για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς

Date:

Share post:

Η IBM ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος IBM Sustainability Accelerator, ενός παγκόσμιου pro bono προγράμματος κοινωνικού περιεχομένου που αξιοποιεί τεχνολογίες της IBM, όπως το hybrid cloud και την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και ένα οικοσύστημα εμπειρογνωμόνων για την ενίσχυση και την κλιμάκωση των λειτουργιών μη κερδοσκοπικών και κυβερνητικών οργανισμών, οι οποίοι επικεντρώνονται σε πληθυσμούς ευάλωτους σε περιβαλλοντικές απειλές, όπως η κλιματική αλλαγή, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η ρύπανση.

«Πιστεύουμε ότι η δύναμη της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων εξυπηρετώντας ευάλωτες κοινότητες που εκτίθενται σε περιβαλλοντικούς κινδύνους», δήλωσε η Justina Nixon, Vice President της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Περιβαλλοντικών, Κοινωνικών και σχετικών µε τη ∆ιακυβέρνηση θεμάτων (ESG) της IBM. «Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και την τεχνολογία με στόχο τη βελτίωση της ζωής των πληθυσμών που πλήττονται περισσότερο από περιβαλλοντικές απειλές, έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε αντίκτυπο με διαχρονικότητα και κλιμάκωση», πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα:  

To Sustainability Accelerator της IBM θα παρέχει υποστήριξη σε κάθε επιλεγμένο οργανισμό για δύο χρόνια, ακολουθώντας μια προσέγγιση δύο φάσεων.  

Φάση Ι: Το πρόγραμμα ξεκινά με το IBM Garage, τη μεθοδολογία της IBM που εφαρμόζει μεθόδους design thinking και τεχνολογιών agile για την επιτάχυνση της ουσιαστικής καινοτομίας και τη δρομολόγηση μιας διαρκούς αλλαγής κουλτούρας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, οι εμπειρογνώμονες της IBM θα συνεργαστούν με το δικαιούχο οργανισμό για να προσδιορίσουν τις ανάγκες του και να δημιουργήσουν έναν σαφή οδικό χάρτη για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση της τεχνολογίας προς επίλυση συγκεκριμένων δημόσιων προκλήσεων.  

Φάση II: Σε μια δεύτερη φάση, οι εμπειρογνώμονες της IBM από διάφορους κλάδους θα διατάξουν τους πόρους και την τεχνολογία της IBM για να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να επιτύχουν τους στόχους της κοινότητας τους και αυτούς των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ορισμένες από τις τεχνολογίες που θα εφαρμοστούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το IBM Watson, το IBM Cloud ή τη σουίτα για το Environmental Intelligence. Επιπλέον, οι οργανισμοί δικαιούχοι του IBM Sustainability Accelerator θα λαμβάνουν μηνιαία credits για IBM Cloud, για δεδομένα καιρού, καθοδήγηση (mentorship) και πρόσβαση στο οικοσύστημα συνεργατών της IBM. Οι ειδικοί της IBM θα υποστηρίξουν επίσης πιλοτικές υλοποιήσεις λύσεων για να διευκολύνουν τη βέλτιστη εφαρμογή, να κλιμακώσουν τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο και να οδηγήσουν σε βασικά αποτελέσματα σε κοινωνικό επίπεδο.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».