Ίδρυμα Ευγενίδου: “MBA in Shipping” στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Date:

Share post:

Το νέο “MBA in Shipping” παρουσίασε ο Καθηγητής Σ. Κάπρος, Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος τόνισε ότι στόχος του “MBA in Shipping” είναι η παροχή επιστημονικής εξειδίκευσης και υψηλής τεχνογνωσίας στον σύνθετο χώρο της Ναυτιλίας.

Η διαμόρφωση του νέου “MBA in Shipping”, προέκυψε από τη συστηματική συνεργασία της Συμβουλευτικής Επιτροπής εκπροσώπων φορέων της ναυτιλιακής κοινότητας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής, προσδιορίστηκαν οι ανάγκες τεχνογνωσίας στη Ναυτιλία του μέλλοντος και τα συμπεράσματα τροφοδότησαν το περιεχόμενο του νέου προγράμματος.

O Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και Ναυτιλιακός Πρεσβευτής του ΙΜΟ Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης τόνισε στην ομιλία του τη σημασία της εξειδίκευσης και ανάδειξης των στελεχών των ναυτιλιακών εταιρειών μέσα από το καινοτόμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η ενίσχυση της ηγετικής θέσης της ελληνικής ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο θα πρέπει να είναι μία διαρκής επένδυση στα νέα στελέχη των ναυτιλιακών κατευθύνσεων.

Για τις ανάγκες υψηλής τεχνογνωσίας στη ναυτιλία, καθώς και για το “MBA in Shipping” τοποθετήθηκαν  τα μέλη του Advisory Committee του “MBA in Shipping”: Δρ Γεώργιος Πατέρας (Πρόεδρος Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας), Δημήτρης Φαφαλιός-MSc (Πρόεδρος Διεθνούς Ένωσης Πλοιοκτητών Πλοίων Μεταφοράς Χύδην Ξηρού Φορτίου και μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών), Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης-MSc (Πρόεδρος Ιδρύματος Ευγενίδου, Ναυτιλιακός Πρεσβευτής του ΙΜΟ) και ο Αλέξανδρος Διακόπουλος (Αντιναύαρχος ε.α. ΠΝ, Επίτιμος Διοικητής Σχολής Εθνικής Άμυνας και πρώην Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων).

Για τις προοπτικές επιτυχημένης σταδιοδρομίας στα ναυτιλιακά επαγγέλματα στην παρούσα συγκυρία μίλησαν οι κ.κ.: Γιάννης Πλατσιδάκης (Επίτιμος Πρόεδρος Intercargo), Γιώργος Αλεξανδράτος (Αντιπρόεδρος ΝΕΕ), Κωστής Αχλαδίτης (Διευθύνων Σύμβουλος Golden Cargo, Αντιπρόεδρος ΕΒΕΠ),  Έλπη Πετράκη (Πρόεδρος WISTA Hellas) και Δανάη Μπεζαντάκου (CEO Navigator Shipping Consultants)

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Μηνάς Τσαμόπουλος.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Μασούτης: Δράσεις για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου

Μέσα σε διάστημα ενός μήνα συλλέχθηκαν περισσότερα από 30 τόνους απόβλητα, ποσότητα ίση με 96 m3.

EY Ελλάδος: Στο 2nd Wellbeingr Forum για την ψυχική υγεία των εργαζόμενων

Η ΕΥ Ελλάδος μέσα από τις περιοδικές εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης εργαζόμενων, Employee Pulse Surveys και Wellbeing Surveys, αλλά και με τις τριμηνιαίες συναντήσεις EY Circles και τον θεσμό των EY Champions, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να εκφραστούν.

ΣΕΒ – Alba: Ένταξη των τεχνών στην εκπαίδευση στελεχών

Συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

ELVIAL: Δωρεά συστημάτων αλουμινίου στον “Αρκτούρο”

Η ELVIAL στο πλαίσιο της αδιάλειπτης προσπάθειάς της να φροντίζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συμμετείχε με ιδιαίτερη...
Skip to content