ΙΚΕΑ και ΔΕΗ προωθούν την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι

Date:

Share post:

Eξοικονόμηση ενέργειας, κατανάλωση βιώσιμης ενέργειας, δυνατότητα αυτοπαραγωγής και η βιώσιμη ζωή στο σπίτι είναι στο επίκεντρο της συνεργασίας ΔΕΗ και ΙΚΕΑ.

H IKEA αναγνωρίζοντας πως η μη βιώσιμη κατανάλωση και η κλιματική αλλαγή παραμένουν μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ανθρωπότητα, έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο να διευκολύνει τον καταναλωτή να έχει μια πιο βιώσιμη ζωή στο σπίτι. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρά μαζί με τη ΔΕΗ σε μία πρωτοποριακή δράση που στόχο έχει να ενημερώσει τον καταναλωτή για την εξοικονόμηση ενέργειας και την κατανάλωση βιώσιμης ενέργειας καθώς και για τη δυνατότητα αυτοπαραγωγής.

Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες των καταστημάτων ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, ΙΚΕΑ Κηφισός και ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από έμπειρα στελέχη της ΔΕΗ σχετικά με τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας και κατανάλωσης βιώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας και να  ενημερωθούν ακόμη για  προσιτές λύσεις για το σπίτι για βιώσιμα προϊόντα και συνήθειες από εξειδικευμένους υπαλλήλους ΙΚΕΑ, που θα κάνουν καλύτερη την καθημερινή τους ζωή στο σπίτι και θα συμβάλουν θετικά στο περιβάλλον.

Κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην έκθεση των καταστημάτων ΙΚΕΑ, θα τοποθετηθούν αισθητήρες σε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που θα καταγράφουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την κατανάλωση σε πραγματικό χρόνο  και μέσω ειδικής εφαρμογής, να βλέπει πώς θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες του μέσω φωτοβολταϊκού συστήματος, διαστάσεων και ισχύος που καλύπτει τις ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια μιας μέσης οικίας. Στόχος είναι να αναδειχθεί στους επισκέπτες η έννοια του αυτοπαραγωγού. 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, μέσω της καταχώρησης απλών στοιχείων, όπως ο ταχυδρομικός κώδικας και τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού του, ο επισκέπτης θα μπορεί, μεταξύ άλλων να ενημερώνεται: 

α) για την κατανάλωσή του σε σχέση με την μέση κατανάλωση παρόμοιων κατοικιών στην περιοχή του, 

β) για το αποτύπωμα σε CO2 της ενέργειας που καταναλώνει το νοικοκυριό του και  τις δυνατότητες που του δίνει το μοναδικό ολοκληρωμένο ψηφιακό και πράσινο προϊόν ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΗ myHome Online με GreenPass,  

γ) το πιο σύγχρονο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικά αποδοτικό σύστημα θέρμανσης, την αντλία θερμότητας. 

Παράλληλα με αγορές αξίας άνω των 70 ευρώ, σε οποιοδήποτε κατάστημα ΙΚΕΑ συμπεριλαμβανομένου και του eshop, το ίδιο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν δύο μεγάλοι διαγωνισμοί, όπου οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα  να κερδίσουν «πράσινα» δώρα, όπως δωροκάρτες  ΙΚΕΑ αξίας 1.000 ευρώ για αγορές βιώσιμων προϊόντων και το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για έναν ολόκληρο χρόνο με κάλυψη Εγγυήσεων Προέλευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠE (Green Pass) από τη ΔΕΗ. Συνολικά και στους δύο διαγωνισμούς θα αναδειχθούν 48 νικητές. 

Η ορθολογική χρήση ενέργειας αποτελεί μακροχρόνια δέσμευση της ΔΕΗ,  που σε συνδυασμό με την ενίσχυση της παραγωγής από ΑΠΕ και την προώθηση νέων «πράσινων» προϊόντων συνθέτουν βασικά στοιχεία του σχεδιασμού της για την εφαρμογή βιώσιμης ενεργειακής πολιτικής. Μέσα από τη συνεργασία της με την ΙΚΕΑ θέτει τον καταναλωτή στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της, διασφαλίζοντας μέσω της  συμμετοχής τους τη διαμόρφωση και διασφάλιση ενός «πράσινου» και βιώσιμου ενεργειακού μέλλοντος. 

Ο σχεδιασμός πιο έξυπνων προϊόντων χρησιμοποιώντας ανανεώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά, η προσφορά πιο υγιεινών και βιώσιμων επιλογών τροφίμων, οι ευκολότεροι και πιο προσιτοί τρόποι για τους ανθρώπους να μειώσουν τα απόβλητά τους, να χρησιμοποιούν λιγότερη και καθαρότερη ενέργεια και νερό στο σπίτι είναι μερικές από τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η ΙΚΕΑ σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να προωθήσει έναν πιο βιώσιμο καθημερινό τρόπο ζωής. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Μασούτης: Δράσεις για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου

Μέσα σε διάστημα ενός μήνα συλλέχθηκαν περισσότερα από 30 τόνους απόβλητα, ποσότητα ίση με 96 m3.

EY Ελλάδος: Στο 2nd Wellbeingr Forum για την ψυχική υγεία των εργαζόμενων

Η ΕΥ Ελλάδος μέσα από τις περιοδικές εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης εργαζόμενων, Employee Pulse Surveys και Wellbeing Surveys, αλλά και με τις τριμηνιαίες συναντήσεις EY Circles και τον θεσμό των EY Champions, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να εκφραστούν.

ΣΕΒ – Alba: Ένταξη των τεχνών στην εκπαίδευση στελεχών

Συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

ELVIAL: Δωρεά συστημάτων αλουμινίου στον “Αρκτούρο”

Η ELVIAL στο πλαίσιο της αδιάλειπτης προσπάθειάς της να φροντίζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συμμετείχε με ιδιαίτερη...
Skip to content