«Ηλιαχτίδα»: Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια

Date:

Share post:

Ο Σύλλογος «ηλιαχτίδα» είναι Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο) που ιδρύθηκε στην αρχή του 2000 στην Νέα Σμύρνη.

Σκοπός του, ν’ ασχοληθεί με το παιδί, ηθικά, οικονομικά, ψυχολογικά καθώς και με το οικογενειακό του περιβάλλον.
Επίσης, με την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε παιδί.

Όραμά τους ήταν να δημιουργήσουν ένα Χώρο Αγάπης – ένα Ξενώνα που με πολλή Στοργή και Φροντίδα θα φιλοξενούσε άπορα παιδιά από την επαρχία με σοβαρά προβλήματα υγείας που τα αναγκάζουν να μεταφερθούν στα Νοσοκομεία της Αθήνας.

Το Μάρτιο του 2010, με τη συμπαράσταση του Δήμου Νέας Σμύρνης, που τους παραχώρησε ένα όμορφο και άνετο χώρο στην Κεντρική Πλατεία, με άπειρη χαρά και ικανοποίηση ανοίξαμε μια Ζεστή Γωνιά, ένα Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας, στη Νέα Σμύρνη. Σήμερα ο Ξενώνας φιλοξενεί παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα και Κύπρο.

Κάθε προσπάθεια τους, έχει σημείο αναφοράς, την επέκταση και βελτίωση του χώρου και των προσφορών προς το παιδί, ούτως ώστε να μπορεί να φιλοξενηθεί κάθε παιδί που τους χτυπά την πόρτα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Διεύθυνση: 2ας Μαΐου 5, 17121 Ν. Σμύρνη
Τηλέφωνο: 210 9346139, 6932274982
Fax: 210 9341101

Email: iliachtida@otenet.gr
https://www.iliachtida.gr/

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.