«Ηλιαχτίδα»: Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια

Date:

Share post:

Ο Σύλλογος «ηλιαχτίδα» είναι Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο) που ιδρύθηκε στην αρχή του 2000 στην Νέα Σμύρνη.

Σκοπός του, ν’ ασχοληθεί με το παιδί, ηθικά, οικονομικά, ψυχολογικά καθώς και με το οικογενειακό του περιβάλλον.
Επίσης, με την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε παιδί.

Όραμά τους ήταν να δημιουργήσουν ένα Χώρο Αγάπης – ένα Ξενώνα που με πολλή Στοργή και Φροντίδα θα φιλοξενούσε άπορα παιδιά από την επαρχία με σοβαρά προβλήματα υγείας που τα αναγκάζουν να μεταφερθούν στα Νοσοκομεία της Αθήνας.

Το Μάρτιο του 2010, με τη συμπαράσταση του Δήμου Νέας Σμύρνης, που τους παραχώρησε ένα όμορφο και άνετο χώρο στην Κεντρική Πλατεία, με άπειρη χαρά και ικανοποίηση ανοίξαμε μια Ζεστή Γωνιά, ένα Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας, στη Νέα Σμύρνη. Σήμερα ο Ξενώνας φιλοξενεί παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα και Κύπρο.

Κάθε προσπάθεια τους, έχει σημείο αναφοράς, την επέκταση και βελτίωση του χώρου και των προσφορών προς το παιδί, ούτως ώστε να μπορεί να φιλοξενηθεί κάθε παιδί που τους χτυπά την πόρτα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Διεύθυνση: 2ας Μαΐου 5, 17121 Ν. Σμύρνη
Τηλέφωνο: 210 9346139, 6932274982
Fax: 210 9341101

Email: iliachtida@otenet.gr
https://www.iliachtida.gr/

Related articles

Loulis Food Ingredients: Δωρεά 90.000 φιαλών νερού στους πλημμυροπαθείς

Η εταιρεία με δύο αιώνες παρουσίας στην Ελλάδα και πολύχρονη παράδοση κοινωνικής προσφοράς βρίσκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών του νομού Μαγνησίας.

Παπουτσάνης: Προϊόντα σε ευάλωτους σε συνεργασία με τη ΜΚΟ GIVMED

H εταιρεία καλεί τους καταναλωτές να συνεισφέρουν στην προσπάθειά της να προσφέρει προϊόντα υγιεινής και προσωπικής φροντίδας στους συνανθρώπους μας.

Cordia – Gewiss: Στρατηγική Συνεργασία για σταθμούς φόρτισης AC και DC

Η συνεργασία αυτή θα αλλάξει τα δεδομένα στις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην Ελλάδα, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση και βιωσιμότητα στους χρήστες τους.

Πράσινο διήμερο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Αφετηρία της φετινής θεματικής στάθηκε η πολυσυζητημένη υπαίθρια εγκατάσταση Return to Sender της αφρικανικής καλλιτεχνικής κολεκτίβας NEST.
Skip to content