Connect with us

ΕΚΕ

Ημερίδα για το πρόγραμμα Early Warning Europe

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2019 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η ημερίδα ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Έγκαιρης Προειδοποίησης (Early Warning Europe) το οποίο υλοποιήθηκε στην Ελλάδα από το Ινστιτούτο των Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Το Πρόγραμμα Έγκαιρης Προειδοποίησης αποτέλεσε ένα πιλοτικό μηχανισμό υποστήριξης επιχειρήσεων που βρίσκονται σε κρίση ή σε δυσκολία, και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την αρμόδια υπηρεσία για τις ΜΜΕ (EASME). Την περίοδο 2016-2019 εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα πάνω από 1000 επιχειρήσεις, υπερκαλύπτοντας τον αρχικό στόχο των 800 επιχειρήσεων.

Οι εργασίες της τελικής ημερίδας περιλάμβαναν την καταγραφή της πορείας του Προγράμματος από την υποβολή του το καλοκαίρι του 2016 έως την ολοκλήρωση του, το τέλος του Νοεμβρίου του 2019. Στις παρουσιάσεις που επιμελήθηκε ο εθνικός συντονιστής και στέλεχος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, έγινε ειδική μνεία στο ρόλο των εταίρων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και αναλύθηκαν οι στόχοι οι οποίοι και επιτεύχθηκαν, κατατάσσοντας την Ελλάδα την πρώτη μεταξύ των εταίρων που υλοποίησαν με επιτυχία τους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους του έργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ίσως το μεγάλο επίτευγμα από την υλοποίηση του έργου ήταν η δημιουργία ενός δικτύου έμπειρων συνεργατών οι οποίοι προσέφεραν  εθελοντικά την εργασία τους και η συμβολή τους υπήρξε καθοριστική στην επιτυχία του έργου.

Με περισσότερες από 1.000 ωφελούμενες επιχειρήσεις και ένα μητρώο με 290 εθελοντές το Early Warning Europe ολοκληρώνεται επιτυχώς στη χώρα έχοντας κάνει κοινωνούς της φιλοσοφίας και των διαδικασιών υλοποίησης άλλες χώρες στόχους, αλλά παρεμβαίνοντας επίσης προς στις αρμόδιες εγχώριες δημόσιες αρχές και τους φορείς που σχετίζονται με τη χάραξη πολιτικών και στρατηγικών άμεσα συνδεδεμένων με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Απότοκο της επιτυχούς υλοποίησης του προγράμματος ήταν η υλοποίηση από την πολιτεία μια σειρά μηχανισμών υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπως η διευρυμένη εφαρμογή του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, η σύσταση δομών στήριξης επιχειρήσεων και η θεσμοθέτηση της αναπτυξιακής τράπεζας με έμφαση στις ανάγκες των ΜμΕ.

Την εκδήλωση για το κλείσιμο του έργου χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ν. Παπαθανάσης εξάροντας την καλλιέργεια συνεργατικής κουλτούρας που προωθήθηκε μέσω του έργου και τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου μοντέλου επιχειρηματικότητας.  Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής κ. Γ. Τσίπρας μίλησε για τον πολυεπίπεδο ρόλο του μικρού επιχειρείν στην ελληνική κοινωνία, το οποίο θα πρέπει και να γίνει δέκτης προσαρμοσμένων, αναπτυξιακών  πολιτικών, ενώ και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Μ. Κατρίνης συνηγόρησε με την ανάγκη εθνικής ενσωμάτωσης του προγράμματος, τονίζοντας την ανάγκη να αξιοποιηθούν εργαλεία και καλές πρακτικές του εξωτερικού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κα. Χ. Καφαντάρη, ο ΓΓ Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φ. Κουρμούσης,  ο πρώην ΓΓ Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων κ. Λ. Λαμπριανίδης και ο εντεταλμένος σύμβουλος επενδύσεων & δικτύου Επιχειρήσεων-Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Αττικής κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου.

Για την δική του προσωπική αλλά και εθνική εμπειρία μίλησε ο Γενικός Συντονιστής του Early Warning Europe, κ. Morten Moller, ενώ τους παράγοντες που οδηγούν σε συνθήκες χρεοκοπίας μια μικρομεσαία επιχείρηση, περιέγραψε ο καθηγητής του Leiden University κ. Jan Adriaanse. Τις καλές πρακτικές στην Φινλανδία καθώς και την μεγάλη ευκαιρία που συνεπάγεται η εφαρμογή της έγκαιρης προειδοποίησης μας μετέφερε  η κα. Mira-Maria Kontkanen από την Ομοσπονδία Φινλανδικών Επιχειρήσεων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους πρώτους 108 Μέντορες να λαμβάνουν από τους Προέδρους του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και του Ε.Ε.Α. την πιστοποίησή τους με πρότυπο ISO 17024 για τον α’ επιτυχή κύκλο κατάρτισης στο «μέντορινγκ έγκαιρης προειδοποίησης ΜΜΕ» (με πιστοποίηση επαγγελματικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων).

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9# Βιομηχανία, Καινοτομία & Υποδομές

Η εταιρεία Μύλοι Δάκου στα Diamonds of the Greek Economy 2020

Η Βιομηχανία Μύλοι Δάκου διακρίθηκε στα Βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας, Diamonds of the Greek Economy 2020, ως μια από τις δυναμικότερα αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις σε μια βραδιά που αναδεικνύει και τιμά την υγιή επιχειρηματικότητα. 

Ανάμεσα σε σημαντικές εταιρίες που προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα κλάδων, η Βιομηχανία Μύλοι Δάκου ξεχώρισε ως «Διαμάντι της Ελληνικής Οικονομίας» με βάση την αξιολόγηση συγκεκριμένων κριτηρίων, τα οποία έχει καθορίσει η διοργανώτρια εταιρία, η New Times Publicing, ανάγοντας την εκδήλωση σε έναν θεσμό υψηλού επιπέδου. Μεταξύ άλλων τα κριτήρια περιλαμβάνουν την κερδοφορία, τη δανειακή επιβάρυνση, τη ρευστότητα, τη σχέση ιδίων προς ξένα κεφάλαια καθώς και την πολιτική εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης.

Η Βιομηχανία Μύλοι Δάκου, που φέτος συμπληρώνει 145 χρόνια πορείας και εξέλιξης στην ελληνική αγορά, αποτελεί μια εταιρία με ακέραιες αξίες, όπως η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, η καινοτομία και ο σεβασμός προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Περισσότερα

13# Δράση για το κλίμα

Διακρίσεις για την ELPEDISON από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης & το CR Index 2019 – 2020

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης απένειμε στην ELPEDISON το βραβείο CRI Silver, στο πλαίσιο του CR Index 2019-2020, αναγνωρίζοντας τις πρακτικές της σε σχέση με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την ουσιαστική συνεισφορά της στην Κοινωνία και το Περιβάλλον.

Παράλληλα, η Εταιρεία απέσπασε Έπαινο στην κατηγορία Περιβάλλον, επιβεβαιώνοντας τις συνεχείς επενδύσεις της για την υιοθέτηση των πλέον περιβαλλοντικά βιώσιμων πρακτικών και για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων που συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Εταιρείας και των πελατών της.  

Το CR Index αποτελεί έναν εκ των σημαντικότερων και διεθνώς αναγνωρισμένων δεικτών μέτρησης της απόδοσης επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), ενώ χρησιμοποιείται ως εθνικός δείκτης ΕΚΕ σε πολλές χώρες ανά την Ευρώπη (βλ. link).

http://www.cri.org.gr/

Ως ένα κορυφαίο εργαλείο αξιολόγησης, το CR Index είναι σημείο αναφοράς για τη συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε 4 επιμέρους τομείς: Κοινωνία, Περιβάλλον, Εργαζόμενοι και Αγορά, ενώ παράλληλα, αποτελεί απαραίτητο βήμα για τη διαδικασία του επίσημου Sustainability Reporting/Απολογισμός Αειφόρου Ανάπτυξης, στην οποία η ELPEDISON σκοπεύει να εισέλθει μέσα στο επόμενο έτος.

Περισσότερα

SDG's

Η Εθνική Ασφαλιστική ενισχύει δράσεις της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Η Εθνική Ασφαλιστική, η εξέχουσα εταιρεία του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα, απόλυτα πιστή στην έννοια της ανταπόδοσης προς το κοινωνικό σύνολο, παραμένει αρωγός σε δράσεις που αποσκοπούν στην υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο αυτό η Εταιρεία μας προχωρά στην οικονομική ενίσχυση του «Προγράμματος Ολιστικής Στήριξης Οικογενειών» της Ένωσης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», πρωτοβουλίες της οποίας στηρίζει σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής οικογενειών με ανήλικα παιδιά που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια και κοινωνικό αποκλεισμό μέσω παρεμβάσεων που επικεντρώνονται σε τέσσερις άξονες:

  • σίτιση
  • ψυχοκοινωνική υποστήριξη
  • εκπαίδευση
  • υποστήριξη στην εύρεση εργασίας  στις περιπτώσεις που οι ωφελούμενες οικογένειες μπορούν να εργαστούν

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ