Connect with us

Ναυτιλία

Ημερίδα με θέμα «Γονείς – Παιδί – Αθλητισμός» από την ANEK Lines

H ΑΝΕΚ Lines φιλοξένησε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στο σύγχρονο Συνεδριακό της Κέντρο στα Χανιά, ημερίδα με θέμα «Γονείς – Παιδί – Αθλητισμός» – Ο ρόλος του γονέα στον αθλητισμό.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τους αθλητικούς συλλόγους TAE KWON DO Α.Σ. Κρήτες και Α.Σ. Ακρωτηρίου. Εισηγήτρια της ομιλίας ήταν η καταξιωμένη Ελληνοαμερικανίδα Αικατερίνη – Ελένη Βογδάνου, κοινωνική ψυχολόγος και αναλύτρια συμπεριφοράς, με εξειδίκευση στην αυτοπεποίθηση και στην αυτοεκτίμηση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από την εκκλησία, την τοπική αυτοδιοίκηση, τον χώρο του αθλητισμού και κυρίως γονείς, οι οποίοι παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον, τον κύκλο των εισηγήσεων καθώς και τα θέματα που αναπτύχθηκαν.

Η κ. Βογδάνου ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους καλλιεργείται υγιής και αρμονική σχέση μεταξύ γονέων, παιδιών-αθλητών και προπονητών, ως συνισταμένη ομαδικής προσπάθειας και συμπληρωματικότητας ενεργειών. Παράλληλα, αναδείχθηκαν τόσο τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ενασχόληση με τον αθλητισμό για την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, όσο και πιθανές αρνητικές συνέπειες που ανακύπτουν από τις αυξημένες απαιτήσεις του άμεσου περιβάλλοντος και την άσκηση κριτικής. Τέλος, αναλύθηκε ο ρόλος των γονιών σε αυτή τη διαδικασία, μέσα από τύπους-μοντέλα, όπως αυτά έχουν καταγραφεί από την επιστημονική παρατήρηση.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας, η κ. Βογδάνου δέχθηκε τις ερωτήσεις του κοινού, στις οποίες απάντησαν πέραν της ψυχολόγου από πλευράς διοργανωτών η Όλγα Λεβεντάκη προπονήτρια Α.Σ. Ακρωτηρίου  και ο Νίκος Καντάρας προπονητής Α.Σ.Κρήτες.

Η ΑΝEK Lines, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, για μία ακόμα φορά φιλοξένησε μια επιτυχημένη εκδήλωση, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη μέριμνά της για τις μελλοντικές γενιές. Στηρίζοντας διαχρονικά τα αθλητικά ιδεώδη και τις προσπάθειες των τοπικών συλλόγων, η εταιρεία στέκεται αρωγός σε κάθε κίνηση που στοχεύει σε ένα καλύτερο μέλλον, σε ένα μέλλον που θεμελιώνεται στις αρχές και τις αξίες της κρητικής παράδοσης και εξελίσσεται στο χρόνο.

Στη φωτογραφία: Η καταξιωμένη κοινωνική ψυχολόγος και αναλύτρια συμπεριφοράς, Ελληνοαμερικανίδα Αικατερίνη – Ελένη Βογδάνου αναλύοντας το ρόλο του γονέα στον αθλητισμό.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17# Συνεργασία για τους Στόχους

15η Εθελοντική Αιμοδοσία με την ΑΝΕΚ LINES

Η ΑΝΕΚ LINES, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Κοινωνία, ένωσε για 15η φορά τις δυνάμεις της με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Άγιος Ιωάννης» και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος» και πραγματοποίησε την Τετάρτη 24 Ιουνίου, στα Κεντρικά Γραφεία της στα Χανιά εθελοντική αιμοδοσία: μια διαδικασία θεσμό για την εταιρεία. 

Στα πρώτα βήματα μετά την πρωτόγνωρη συγκυρία που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα με την εξάπλωση του COVID και τώρα που η ανάγκη για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας είναι πιο σημαντική από ποτέ, οι άνθρωποι της ΑΝΕΚ LINES, πληρώματα και εθελοντές συμμετείχαν στην αιμοδοσία δίνοντας ισχυρό παρών σαν #miaomada. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 29 πολύτιμες μονάδες αίματος, που θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών  του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Χανιών «Άγιος Ιωάννης», Δέσποινα Ροδουσάκη, υπογράμμισε: «Σήμερα πιο πολύ από ποτέ, χρειάζεται να δείξουμε με την ενεργή συμμετοχή μας, ότι είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλον. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μέσα από απλές πράξεις δίνουμε ελπίδα για ζωή. Οι μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν αποτελούν «ανάσα ζωής» για πολλούς συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε την ANEK LINES που ενισχύει σταθερά τις προσπάθειες μας, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά τη ζωτικής σημασίας συνεισφορά της στην τοπική μας κοινωνία».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ANEK LINES, Γιώργος Κατσανεβάκης, υπογράμμισε στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας: «Για όλους εμάς στην ΑΝΕΚ LINES, η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ένα από τα πιο απτά και ανιδιοτελή δείγματα κοινωνικής προσφοράς. Πιστοί στο όραμά μας να στηρίζουμε τον τόπο και τους ανθρώπους του και με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας για τη Δημόσια Υγεία που ειδικά στις μέρες μας χρειάζεται τη συνεισφορά όλων μας, συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη την ελπίδα για τη ζωή, μέσα από την αιμοδοσία. Για να δώσουμε όλοι μαζί αισιοδοξία σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη». 

Για μία ακόμα φορά ο γνωστός και πολυβραβευμένος Χανιώτης σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης επιμελήθηκε αφιλοκερδώς με ιδιαίτερη ευαισθησία το σποτ προβολής της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η ANEK LINES, για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, στέκεται με ευθύνη στον πλευρό της τοπικής Κοινωνίας, συμβάλλοντας δυναμικά και με πράξεις ευθύνης στην ανακούφιση των αναγκών που αναδύονται. Με αλληλεγγύη στηρίζει την Κρήτη και πάντα πιστή στις αρχές της δίνει μέσα από κάθε της δραστηριότητα πρόσημο αισιοδοξίας, με πλώρη το μέλλον. 

Περισσότερα

9# Βιομηχανία, Καινοτομία & Υποδομές

PwC Ελλάδας: Οι προκλήσεις των ESG στη ναυτιλία

Η PwC Ελλάδας, ανέδειξε το κρίσιμο θέμα των επιδόσεων των ναυτιλιακών εταιρειών σε θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση  (ESG) καθώς και το πως αυτά συνδέονται με την χρηματοδότησή τους, στο πλαίσιο μιας διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώθηκε στις 11 Ιουνίου 2020.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν Οικονομικοί Διευθυντές και επικεφαλής οικονομικών τμημάτων οι οποίοι  είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν από τα στελέχη της PwC πάνω σε μια σειρά εξελίξεων που σχετίζονται  με την απόδοση των ναυτιλιακών εταιρειών σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης όπως:

  • Το συνεχώς εξελισσόμενο πλαίσιο που αφορά στην διαχείριση των επιδόσεων ESG  
  • Οι αυξανόμενες απαιτήσεις των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των χαρτοφυλακίων τους
  • Η επίδραση των ESG αξιολογήσεων στις αποφάσεις των επενδυτών και των τραπεζών 
  • Τους τρόπους με τους οποίους οι ναυτιλιακές εταιρείες μπορούν να αναπτύξουν τις ESG στρατηγικές τους και τις διαδικασίες καταγραφής 
  • Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ναυτιλιακές εταιρείες στην καταγραφή και αυτοματοποίηση των ESG επιδόσεων τους 

Οι υψηλές επιδόσεις σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) αποκτούν σταδιακά όλο και μεγαλύτερη αξία στον χώρο της ναυτιλίας επηρεάζοντας σημαντικά τις αποφάσεις των επενδυτών καθώς και την πρόσβαση των εταιρειών σε πηγές χρηματοδότησης. Οι ναυτιλιακές εταιρείες καλούνται πλεόν να λάβουν υπόψη τους τις νέες απαιτήσεις που σχετίζονται με τη διαχείριση, παρακολούθηση και καταγραφή των ESG επιδόσεών τους, να μετρήσουν το περιβαλλοντικό και κοινωνικό τους αποτύπωμα, να κατανοήσουν τη σημασία της σωστής εταιρικής διακυβέρνησής και να προσαρμόσουν ανάλογα τον τρόπο λειτουργίας τους.

Επιπλέον, οι ναυτιλιακές εταιρείες καλούνται σταδιακά να συμμορφωθούν με μία πληθώρα συνεχώς μεταβαλλόμενων κανονισμών και προδιαγραφών που αφορούν σε θέματα ESG και επηρεάζουν σημαντικά τις λειτουργίες τους. Οι αυξανόμενες απαιτήσεις για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η σημασία της ευημερίας των πληρωμάτων, η εφαρμογή υψηλών προδιαγραφών υγείας και ασφάλειας, η εισαγωγή βιώσιμων πρακτικών προμηθειών και η υιοθέτηση αποτελεσματικών πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης είναι μερικοί από τους παράγοντες ESG που συνδέονται με την μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη των ναυτιλιακών εταιρειών. 

Ο Δημήτρης Σακίπης, Επικεφαλής του τμήματος “ESG and Maritime Sustainability Center” της PwC Ελλάδας, σχολίασε: “Η συνεχώς αυξανόμενη σημασία για τη ναυτιλία, θεμάτων που αφορούν στο περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση, συνδέεται με τις συνεχώς αυξανόμενες προσδοκίες των διαφορετικών ενδιαφερόμενων μερών για διαφάνεια αναφορικά με τις επιδόσεις των εταιρειών σε θέματα πέραν των οικονομικών επιδόσεών τους. Σύμφωνα με τους επενδυτές, οι υψηλές ESG επιδόσεις  συνδέονται άμεσα με τον πιστωτικό κίνδυνο και τείνουν να συμπεριλάβουν το ESG ρίσκο στις επενδυτικές τους διαδικασίες”.

Επιπλέον, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, των επενδυτών και των ασφαλιστικών εταιρειών, έχουν όλο και περισσότερες απαιτήσεις αναφορικά με τα ESG κριτήρια από τις εταιρείες που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό ή να προσελκύσουν επενδυτές.  Έχοντας ξεκινήσει με την αξιολόγηση του  περιβαλλοντικού αποτυπώματος των εταιρειών αυτών, σύντομα θα επικεντρωθεί σε κοινωνικά κριτήρια και σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, και στη συνέχεια σε ένα ολοκληρωμένο ESG στρατηγικό πλάνο που υποστηρίζει τις ναυτιλιακές εταιρείες στη βελτίωση των επιδόσεων τους.  

Καθώς αυξάνονται οι προκλήσεις για τον κλάδο, η PwC Ελλάδας μέσω του “Center of Excellence on Maritime Sustainability” υποστηρίζει με αποτελεσματικότητα την παρακολούθηση, βελτίωση και καταγραφή των επιδόσεών των εταιρειών σε θέματα ESG. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει αναπτύξει το “ESG Intelligence Tool”, ένα εργαλείο που βασίζεται σε προηγμένη τεχνολογία  και το οποίο σε συνδυασμό με την εμπειρία και εξειδίκευση των στελεχών της PwC, βοηθάει τις εταιρείες να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που σχετίζονται με το ESG. Η αυτοματοποίηση και τυποποίηση των διαδικασιών συλλογής δεδομένων, η μείωση του χρόνου παρακολούθησης και καταγραφής, η ενοποίηση των πληροφοριών που προέρχονται από διάφορες πηγές, η υποστήριξη όσον αφορά στην ανταπόκριση στις απαιτήσεις συμμόρφωσης και η βελτίωση της παρακολούθησης των επιδόσεων, είναι μερικά από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του ESG Intelligence Tool.  

Ο Κώστας Περρής, Governance, Risk and Compliance Leader, PwC Ελλάδας τόνισε: “Οι υψηλές ESG επιδόσεις έχουν γίνει πλέον προτεραιότητα για τις ναυτιλιακές εταιρείες που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό. Αυτό σημαίνει ότι τώρα χρειάζεται  να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις των ενδιαφερόμενων μερών, των ναυλωτών, των ρυθμιστικών φορέων, των διαφόρων ναυτιλιακών οργανώσεων, των μετόχων και της ευρύτερης κοινότητας τους, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των  ESG στρατηγικών τους, όπως επίσης και για την παρακολούθηση και ακριβή καταγραφή των ESG επιδόσεών τους. H PwC Ελλάδας ηγείται των εξελίξεων, αξιοποιεί την τεχνολογία και την γνώση των εξειδικευμένων στελεχών της και βρίσκεται δίπλα στις ναυτιλιακές εταιρείες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων”.

Περισσότερα

9# Βιομηχανία, Καινοτομία & Υποδομές

ΜΕΤIS: Καινοτομία για πιο βιώσιμη ναυτιλία

Ο τομέας της ναυτιλίας, που έρχεται συχνά αντιμέτωπος με διαρκείς αλλαγές, από τις μεταβαλλόμενες κοινωνικοοικονομικές καταστάσεις έως τις απρόοπτες καιρικές συνθήκες, σήμερα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση: να καταφέρει να γίνει πιο φιλικός προς το περιβάλλον παραμένοντας ταυτόχρονα βιώσιμος. 

Οι  θαλάσσιες μεταφορές είναι υπεύθυνες για το 2.5% περίπου των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG), ένα ποσοστό που αυξάνεται συνεχώς. Για να αποφευχθεί η περαιτέρω αύξηση της μόλυνσης του περιβάλλοντος, η βιομηχανία της ναυτιλίας πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα και να επαναπροσδιορίσει τις δραστηριότητές της. 

Ήδη οι ναυτιλιακές εταιρείες στρέφονται προς καθαρότερους τύπους καυσίμων ενώ προχωρούν και στην εγκατάσταση νέου εξοπλισμού. Για να επιδείξουν όμως την απαιτούμενη συμμόρφωση ως προς τα επίπεδα βιωσιμότητας, θα χρειαστούν νέες οδηγίες και κατευθύνσεις, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει αυξημένο διοικητικό φόρτο. Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτού του διοικητικού κόστους, ωστόσο ο ψηφιακός μετασχηματισμός προχωράει με αργούς ρυθμούς για να εγκαθιδρυθεί στον τομέα της ναυτιλίας. Οπότε, για να πετύχει το στόχο της, η ναυτιλία χρειάζεται μια αλλαγή τόσο στην κουλτούρα όσο και στη χρήση της τεχνολογίας. 

Η METIS, ελληνική εταιρεία ναυτιλιακής τεχνολογίας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό να φέρει αυτή ακριβώς την ψηφιακή επανάσταση στον τομέα της ναυτιλίας. Η πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων της εταιρείας επιτρέπει στις ναυτιλιακές εταιρείες να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τη λειτουργεία των μηχανημάτων στα πλοία τους, παρέχοντας την απαραίτητη τεκμηρίωση για την επίβλεψη της ορθής λειτουργίας, την αξιολόγηση της απόδοσης αλλά και τα επίπεδα συμμόρφωσης ως προς το κανονιστικό πλαίσιο Η METIS, για να συλλέξει αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιεί εξειδικευμένους αισθητήρες Internet of Things (IoT) οι οποίοι τοποθετούνται στο πλοίο ενώ παράλληλα εμπλουτίζει τα δεδομένα συνδεόμενη με εφαρμογές τρίτων παρόχων για υπηρεσίες όπως η πρόγνωση του καιρού και ο εντοπισμός του γεωγραφικού στίγματος. Για να βοηθήσει τους εργαζόμενους στην ναυτιλία να υιοθετήσουν αυτές τις τεχνολογίες, η METIS σχεδίασε τον τρόπο αλληλεπίδρασης με το σύστημα ως ένα εύκολο στη χρήση chatbot, γνωστό και ως Virtual Personal Assistant (VPA).

«Θέλαμε να παρέχουμε μια λύση που δεν θα απαιτούσε εκτεταμένη εκπαίδευση ή υποστηρικτικές διαδικασίες. Έτσι, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν απλές ερωτήσεις ή και να ζητήσουν μια πιο σύνθετη ανάλυση στην αγγλική γλώσσα, με τον ίδιο τρόπο που θα επικοινωνούσαν με τον καπετάνιο ή τον υπεύθυνο μηχανικό του πλοίου», εξηγεί ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της METIS.

Η METIS μέσω του VPA παρακολουθεί το πλοίο 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, στέλνοντας ειδοποιήσεις για έκτακτα συμβάντα ή παραδίδοντας reports που διασφαλίζουν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να διαγνώσουν προβλήματα και να επιλύσουν κρίσιμα ζητήματα το γρηγορότερο δυνατό. Επίσης η METIS επέλεξε το Microsoft Azure για τις cloud υποδομές, τις δυνατότητες μηχανικής εκμάθησης, καθώς και για την αυξημένη ασφάλεια και την επεκτασιμότητα.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ