Το Ημερολόγιο Lavazza “2030:Τι κάνετε;” και η ατζέντα του ΟΗΕ

Date:

Share post:

Οι Massimo Bottura, Jeremy Renner, Alexandra Cousteau, Andre Agassi και Carlo Petrini είναι ορισμένοι από τους 17 πρεσβευτές βιωσιμότητας, οι οποίοι – στα υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας πορτραίτα από τον φωτογράφο Platon – προτρέπουν όλους, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτών, των θεσμικών οργάνων και των επιχειρήσεων να εργαστούν για να επιτύχουν τους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η ερώτηση που θέτει η Lavazza με με το Ημερολόγιο 2018 “τι κάνετε;” είναι ευθύτατη και ηχεί δυνατά στα 193 κράτη – μέλη των Ηνωμένων Εθνών. Η ερώτηση αυτή υπενθυμίζει σε όλους ότι το 2030 – ημερομηνία που έχει καθοριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη για τη βιωσιμότητα του πλανήτη– βρίσκεται πολύ κοντά.

Πράγματι, το 2030 ήδη φτάνει ως πρόκληση μέσα από τις 17 φωτογραφίες-πορτραίτα του Platon που φέρνουν στη ζωή το «2030: Τι κάνετε;» το νέο Ημερολόγιο της Lavazza είναι ο πρώτος καλλιτεχνικός πολλαπλασιαστής παγκοσμίως για τους 17 Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Διηγείται τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών μέσω της συγκεκριμένης δέσμευσης των 17 πρεσβευτών της βιωσιμότητας, αντρών και γυναικών, που δεσμεύονται να μετατρέψουν τα απορρίμματα τροφίμων σε γεύματα για τους φτωχότερους ή τα πλαστικά μπουκάλια σε δημοκρατική πηγή φωτός, να εκπαιδεύουν τα παιδιά, να παρέχουν κατάρτιση σε νέους που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και περιθωριοποιημένες γυναίκες, να προστατεύσουν τη θάλασσα και τη βιοποικιλότητα, να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και να αγωνιστούν για μια οικονομία που σέβεται τη φύση και τη ζωή.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content