Connect with us

Ανά Κλάδο

INTERAMERICAN: Εκστρατεία για το χρηματοοικονομικό αναλφαβητισμό

1_Erasmios (1)

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής Δημοτικού κ. Π. Θεοδοσόπουλος.

Εκστρατεία ενημέρωσης γονέων και εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού ξεκίνησε η INTERAMERICAN, οργανώνοντας με τη συνεργασία της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής σχετική εκδήλωση, στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ιδρύματος στις 30 Νοεμβρίου. Η ενημέρωση βασίστηκε στο βιβλίο “Αποταμιεύοντας για το μέλλον μας”του Ν. Φίλιππα, καθηγητή οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά, το οποίο εκδόθηκε με τη χορηγική συνδρομή της εταιρείας και στοχεύει στην εξοικείωση των παιδιών με την αποταμίευση και τις βασικές έννοιες της οικονομίας και του χρήματος, από τις ηλικίες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην παρουσίαση, που αναπτύχθηκε στους γονείς και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου της Ερασμείου και συντόνισε ο Π. Θεοδοσόπουλος, διευθυντής του Δημοτικού, συμμετείχαν ο συγγραφέας του βιβλίου, Ν. Φίλιππας, η Τ. Θανοπούλου, συμβουλευτική-εκπαιδευτική ψυχολόγος και ο Μ. Φραγκουλόπουλος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing της INTERAMERICAN. Γονείς και εκπαιδευτικοί, ως κομβικά πρόσωπα μεταβίβασης γνώσεων και προτύπων στα παιδιά, είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τις κατάλληλες σχετικές πρακτικές, τη σωστή προσέγγιση των παιδιών, καθώς επίσης και για τις ψυχολογικές και κοινωνικές διαστάσεις του φαινομένου του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού και τις επιπτώσεις του. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και του ακροατηρίου.

2_Erasmios

Μ. Φραγκουλόπουλος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing INTERAMERICAN, Ι. Βόσσου, iδρύτρια της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής, Τ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A. Harvard University, συμβουλευτική/εκπαιδευτική ψυχολόγος, Ν. Φίλιππας, συγγραφέας του βιβλίου και καθηγητής Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η εν λόγω πρωτοβουλία της INTERAMERICAN υπηρετεί έμπρακτα τη στρατηγική κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας σε τομείς συναφείς με τις επιχειρησιακές δραστηριότητές της, που περιλαμβάνει και ενέργειες χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης των νέων γενεών. Στόχο της Εταιρείας αποτελεί η συμβολή στη δόμηση της κοινωνίας του μέλλοντος με υπεύθυνους και συνετούς στη διαχείριση του χρήματος πολίτες. Ανάλογες εκδηλώσεις προγραμματίζονται σε σειρά σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Κάλεσμα από Mastercard και «Άλμα Ζωής»

H Mastercard, στηρίζει και φέτος το 10ο Ετήσιο Αγώνα Greece Race for the Cure® 2018, έναν αγώνα που πλέον αποτελεί ορόσημο για την πόλη της Αθήνας.

Το δρομικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου με αφετηρία το Ζάππειο.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Mastercard  στηρίζει  τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», ο όποιος διοργανώνει ένα θεσμό ανεκτίμητης αξίας, με  στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του ελληνικού κοινού σχετικά με  τον καρκίνο του μαστού.

Η Mastercard, ως Μεγάλος Χορηγός ενισχύει επιπλέον το έργο του «Άλμα Ζωής», δίνοντας ένα ακόμα κίνητρο σε όσους θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή τη μοναδική διαδρομή ζωής. Συγκεκριμένα, για κάθε εγγραφή στον αγώνα με οποιαδήποτε κάρτα Mastercard® (χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη), η Mastercard θα προσφέρει 2 ευρώ επιπλέον για τη στήριξη της λειτουργίας και των δραστηριοτήτων του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Παράλληλα, φίλοι και συνεργάτες της Mastercard θα απαρτίζουν την ομάδα στην οποία μπορείτε να συμμετάσχετε και να τρέξετε και εσείς, επιλέγοντας την “ομαδική εγγραφή” κατά τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων αλλά και συμβολικό περίπατο 2 χιλιομέτρων. Στο πλαίσιο του αγώνα, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα εκδηλώσεις που θα αφορούν την ενημέρωση και την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, μουσικά δρώμενα, αλλά και εκπλήξεις για όσους βρεθούν στο χώρο.

Η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά να είμαστε και φέτος δίπλα σε μια τόση σημαντική διοργάνωση, ενθαρρύνοντας όλους τους κατόχους καρτών Mastercard να στηρίξουν έναν αγώνα ανεκτίμητης αξίας. Στο επετειακό 10ο Greece Race for the Cure®, σας περιμένουμε όλους για να χαράξουμε το δρόμο ενάντια στον καρκίνο του μαστού».

Η Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», δήλωσε επίσης: «Φέτος γιορτάζουμε την επέτειο των 10 χρόνων Greece Race for the Cure® και όλοι μαζί ΧΑΡΑ-ΖΟΥΜΕ δρόμο ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Η λέξη «χαράζουμε» θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει 2 «συνθετικά»: τη λέξη «χαρά» και τη λέξη «ζούμε», έννοιες που αποτυπώνουν απόλυτα την ατμόσφαιρα της διοργάνωσης. Η Mastercard για 3η συνεχή χρονιά είναι μαζί μας, Μέγας Χορηγός του Greece Race for the Cure® και χαράζει τον δρόμο ενάντια στον καρκίνο του μαστού ως πολύτιμος συνοδοιπόρος μας. Σας περιμένουμε όλους στο 10ο, επετειακό Greece Race for the Cure®!».

Περισσότερα

13# Δράση για το κλίμα

L` Oreal Hellas: Δωρεές 350.000 ευρώ στους πυρόπληκτους

Η L’Oréal Hellas, σε συνέχεια των πρόσφατων γεγονότων, που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές στην Αττική, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους και την αμέριστη συμπαράστασή της σε όλους τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες.

Προτεραιότητα της εταιρείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι να στηρίξει τους πληγέντες με κάθε δυνατό τρόπο. Για αυτό και αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με το Ίδρυμα του Ομίλου L’Oréal για να ενισχύσει τις προσπάθειες αρωγής προς τους πληγέντες από τις φωτιές, προσφέροντας στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό δωρεά ύψους 100.000 ευρώ από τη L’Oréal Hellas, η οποία συμπληρώνεται από μια επιπρόσθετη δωρεά ύψους 250.000 ευρώ από το Ίδρυμα L’Oréal, για την παροχή πρώτων βοηθειών και στήριξης στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα στους τραυματίες.

Με αυτές τις δωρεές, η L’Oréal Hellas και το Ίδρυμα L’Oréal επιθυμούν να εκφράσουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους σε όλους όσους έχουν πληγεί από τα δραματικά αυτά γεγονότα.

Περισσότερα

Ενέργεια/ Φυσικοί Πόροι

Διασημότητες με κοσμήματα Chopard στο UNICEF Summer Gala

Η Chopard συνεχίζοντας τις δραστηριότητες της με φιλανθρωπικούς σκοπούς, ήταν ο βασικός χορηγός του πρώτου διεθνούς Φιλανθρωπικού Γκαλά της UNICEF πού οργανώθηκε από την UNICEF Italia και την LuisaViaRoma.

Το Καλοκαιρινό Γκαλά συγκέντρωσε χρήματα για το εργο της UNICEF στην προσφορά φροντίδας και προστασίας στα πλέον ευάλωτα παιδιά του κόσμου.

Η Βρετανίδα Τραγουδίστρια και Ηθοποιός Rita Ora ελαμπε στο κόκκινο χαλί με σκουλαρίκια από την Precious Chopard Collection με ρουμπίνια πουάρ 16.56 καράτια και διαμάντια σε λευκό χρυσό 18 καρατίων, με ένα διαμαντένιο δακτυλίδι από την ιδια συλλογή.  Επέλεξε επίσης νά φορέσει ενα δακτυλίδι σε ρόζ χρυσό18 καρατίων με 14.41 καράτια τουρμαλίνες και διαμάντια και ένα διαμαντένιο δακτυλίδι σε λευκό χρυσό 18 καρατίων, και τά δύο από την Haute Joaillerie Collection.

Για την ερμηνεία της στην σκηνή, φόρεσε ένα κολιέ σε λευκό χρυσό 18 καρατίων με διαμάντια 45.75 καράτια από την Haute Joaillerie Collection.

Τα κοσμήματα Chopard τίμησαν επίσης η Αμερικανίδα μοντέλο και ηθοποιός Emily Ratajkowski, η τραγουδίστρια και ηθοποιός Nicole Scherzinger, η Ιταλίδα τηλεπαρουσιάστρια Melissa Satta, η Αμερικανίδα μοντέλο Jasmine Tookes, η Ρουμάνα μοντέλο Catrinel Marlon, η Γαλλίδα μοντέλο Gabrielle Caunesil κ.α..

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ