INTERAMERICAN: Συμμετέχει στη διαβούλευση και την πράσινη μετάβαση

Date:

Share post:

Σε διαδικτυακή συζήτηση για το πώς οδεύει η Ελλάδα στην πράσινη μετάβαση συμμετείχε η INTERAMERICAN, υποστηρίζοντας ουσιαστικά τον διάλογο για το μείζον θέμα της κλιματικής κρίσης. Ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, μοιράστηκε τις θέσεις και τους προβληματισμούς του με σημαντικούς συνομιλητές, από την οπτική γωνία της ασφαλιστικής βιομηχανίας, σχετικά με τις απειλές και προκλήσεις από την αλλαγή του κλίματος. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην ανάγκη του πράσινου προσανατολισμού των επενδύσεων, την ασφαλιστική αναγνώριση, αξιολόγηση και ανάληψη των κινδύνων για την περιουσία από τα ακραία φαινόμενα λόγω του κλίματος και των περιβαλλοντικών καταστροφών και ακόμη, στις πράσινες προϊοντικές πρωτοβουλίες και κατευθύνσεις που έχει πάρει η INTERAMERICAN. 

Τη συζήτηση (Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου) διοργάνωε η περιβαλλοντική πλατφόρμα «Act for Earth» του CNN Greece. Συνομιλητές ήταν: ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο οποίος ανέλυσε τις πτυχές του κλιματικού νόμου που έχει κατατεθεί προς διαβούλευση, ενώ αναφέρθηκε και στην περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, που εξειδίκευσε στο θέμα για τις μεταφορές, έναν τομέα που θεωρείται «κλειδί» για την επιτυχή πράσινη μετάβαση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και τα επενδυτικά έργα τα οποία δρομολογούνται στο άμεσο μέλλον, υπό την «πράσινη» μετάβαση. Την επιστημονική άποψή τους κατέθεσαν οι καθηγητές Πανεπιστημίου Ευθύμιος Λέκκας και Φοίβη Κουντούρη, καθώς και ο διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος. 

Η συζήτηση αναπτύχθηκε σε τρεις ενότητες. Στην πρώτη, έγινε αναφορά στο σχέδιο της Ελλάδος για την πράσινη μετάβαση και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Θέμα της δεύτερης ενότητας ήταν η βιώσιμη ανάπτυξη και η κλιματική κρίση – τα βήματα προς το μέλλον, ενώ η τρίτη ενότητα ήταν εστιασμένη στη βιώσιμη αστική κινητικότητα και μετακίνηση, με τις δημόσιες μεταφορές κομβικό παράγοντα. Το digital meet up δόθηκε σε απευθείας μετάδοση μέσω YouTube: την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, στις 3 μ.μ. από την περιβαλλοντική πλατφόρμα «Act for Earth» του CNN Greece.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Alpha Bank: Πρωτοβουλίες για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Συνάντηση του CEO και της CHRO του Ομίλου στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση “Women Do Business” με θέμα τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Upfield Hellas: Συμμαχία για τη μείωση σπατάλης τροφίμων

Με την ένταξή της στη Συμμαχία, η Upfield Hellas στοχεύει να συμβάλλει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, ενός φαινομένου που είναι αρκετά έντονο στη χώρα μας.

ΕlvalHalcor: Συνεργασία με Regeneration και επένδυση στους νέους

Oλοκληρώθηκε η περίοδος συμμετοχής στο «ReGeneration Academy on Industry 4. Engineers powered by Viohalco Companies».

Pharmathen: Συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουκρανίας

Πρόσφερε απευθείας στην Πρεσβεία της Ουκρανίας υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και τρόφιμα.