Connect with us

Ανά Κλάδο

INTERAMERICAN: Υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και κοινωνική υπευθυνότητα

e315453596663072466920744f9a81d9_XL

Η κοινωνική υπευθυνότητα αποτελεί για την INTERAMERICAN ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των δραστηριοτήτων της, καθώς μέσα από αυτή αποδεικνύει έμπρακτα ότι βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, όχι μόνο μέσα από τα ασφαλιστικά της προϊόντα, αλλά επιλέγοντας έναν πιο ολιστικό τρόπο προσέγγισης των σύγχρονων αναγκών του. Ιδιαίτερα σε περιόδους όπως η σημερινή, που οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες δοκιμάζονται από τις οικονομικές συνθήκες, η προσφορά και η ανταπόδοση σε κοινωνικό επίπεδο οφείλουν να είναι ένας βασικός άξονας δράσης.

Για αυτό, η INTERAMERICAN έχει δημιουργήσει ένα πολυδιάστατο σχέδιο Ε.Κ.Ε, που απευθύνεται σε μια σειρά φορέων και συνεισφέρει με τα μέσα και την τεχνογνωσία της σε πολλούς τομείς όπως η υγεία, η πρόληψη, η παιδεία, ο πολιτισμός και το περιβάλλον. Έτσι, η κοινωνική υπευθυνότητα δεν είναι απλά μια επιπλέον δραστηριότητα ανάμεσα στις άλλες, αλλά είναι στρατηγικά ενσωματωμένη στη λειτουργική της δομή.

interamerican_eke_prakseis_zwis.jpg

Στρατηγική και διαχείριση της Ε.Κ.Ε.

Η στρατηγική κοινωνικής υπευθυνότητας της INTERAMERICAN εγγράφεται στην ευρύτερη εταιρική στρατηγική, συμβάλλοντας:

  • Στην εδραίωση της εμπιστοσύνης των ασφαλισμένων στην Εταιρία
  • Στην ενδυνάμωση της εταιρικής κουλτούρας και του δεσμού των εργαζομένων με την Εταιρία
  • Στη δημιουργία θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων και προοπτικής για την Εταιρία.

Η INTERAMERICAN έχει θεσπίσει από το 2009 ειδική Επιτροπή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που αναφέρεται στην Εκτελεστική Επιτροπή και έχει την εποπτική-ελεγκτική αρμοδιότητα για:

  • Τον καθορισμό των στρατηγικών προτεραιοτήτων για την ανάπτυξη πρακτικών Ε.Κ.Ε.
  • Τον συντονισμό των σχετικών δράσεων
  • Tη διαχείριση όλων, γενικά, των ζητημάτων κοινωνικής υπευθυνότητας της Εταιρίας, που ασκούνται από τη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων & Ε.Κ.Ε., από τον σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση.

Η Επιτροπή Ε.Κ.Ε. αποτελείται από πέντε μέλη και προεδρεύει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας.

Επικοινωνία με τα ενδιαφερόμενα μέρη

Ως ενδιαφερόμενα μέρη προσδιορίζονται τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που επηρεάζουν ή επηρεάζονται από τις αποφάσεις, τις δραστηριότητες και γενικά από την επιχειρηματική λειτουργία της Εταιρίας.

Η σύνδεση-αλληλεπίδρασή τους με την INTERAMERICAN παρουσιάζονται στο παρακάτω σχήμα:

eke_epikoinwnia.jpg

Aπολογισμός Κοινωνικής Υπευθυνότητας INTERAMERICAN για το 2013.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

ΝΝ: 9 Έλληνες στο πρόγραμμα υποτροφιών

Η NN Hellas και ο Όμιλος NN υλοποίησαν, για 5η συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα υποτροφιών ΝΝ Future Matters, παραμένοντας σταθεροί στις αξίες της εταιρείας «Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε» και στην επένδυσή τους για την εκπαίδευση της νέας γενιάς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, εννέα  Έλληνες φοιτητές κέρδισαν υποτροφίες ύψους 5.000 έως 10.000 ευρώ  για να ξεκινήσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους τον Σεπτέμβριο σε επιλεγμένα Πανεπιστήμια της Ολλανδίας. Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια του ΝΝ Future Matters, κάθε ένας από τους σπουδαστές καθοδηγείται και υποστηρίζεται από ένα στέλεχος του NN Group.

Η διοικητική ομάδα της ΝΝ Ηellas υποδέχθηκε τους υποτρόφους στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρίας, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και συνομιλήσουν με την κα Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρο & Διευθύνουσα Σύμβουλο.

Η κ. Πολιτοπούλου δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, που μέσω του προγράμματος NN Future Matters, προσφέρουμε για μία ακόμη χρονιά, τη δυνατότητα σε Έλληνες φοιτητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ανώτατα Ιδρύματα του εξωτερικού. Η επιχειρηματικότητα των νέων αποτελεί για εμάς προτεραιότητα και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε παρέχοντας τους τα κατάλληλα εφόδια για τη μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία».

Υπότροφοι του προγράμματος NN Future Matters μαζί με την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της NN Hellas, Μαριάννα Πολιτοπούλου, την Λώρα Αναστασοπούλου, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και την Ματίνα Παπαϊωάννου, Διευθύντρια Marketing

Περισσότερα

8# Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη

Η Bayer Hellas στηρίζει την AIESEC Ελλάδος

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας του Ομίλου Bayer, η Bayer Ελλάς υποστηρίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά τον οργανισμό AIESEC Ελλάδος προσφέροντας τη δυνατότητα σε 10 νέους από όλο τον κόσμο να εργαστούν εθελοντικά σε MKO και ιδρύματα με σημαντικό έργο στην ελληνική κοινωνία.

Ειδικότερα, 10 εθελοντές από την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ινδία το χρονικό διάστημα από 18/06 έως και 30/07 προσφέρουν εθελοντική εργασία στις οργανώσεις Σχεδία και στο Σύλλογο ANKAA αναλαμβάνοντας να υποστηρίξουν τη λειτουργία τους και τις δράσεις κοινωνικής προσφοράς τους. Οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα γραφεία της Bayer Ελλάς, όπου συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα μας και τις ανάγκες των οργανώσεων στις οποίες θα βοηθήσουν.

Με αφορμή τη συνεργασία της εταιρείας με την AIESEC Ελλάδος, η Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Bayer Ελλάς δήλωσε σχετικά: «H συνεργασία μας με την AIESEC συνδυάζει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία της εταιρικής μας κοινωνικής υπευθυνότητας, τον εθελοντισμό και την υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων ενώ παράλληλα αναπτύσσει ηγετικά χαρακτηριστικά στους νέους ανθρώπους προσφέροντας παράλληλα σημαντική βοήθεια στο έργο οργανώσεων που έχουν αποδεδειγμένα σημαντική συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία».

Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις η Bayer Ελλάς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, δεν σταματά να αφουγκράζεται τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και με οδηγό τις αξίες της εταιρείας εργάζεται με πάθος σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε μέσα από τα προϊόντα αλλά και τις δράσεις της να συμβάλει έμπρακτα στην διαρκή βελτίωση της ζωής των ανθρώπων αναδεικνύοντας διαρκώς την αποστολής της εταιρείας «Επιστήμη Για Μία Καλύτερη Ζωή».

Περισσότερα

Λιανεμπόριο

Fourlis: Δανειστική Βιβλιοθήκη για τους εργαζόμενους

Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί, ο όμιλος Fourlis εγκαινίασε φέτος μια νέα δράση για τους εργαζομένους του, τη δανειστική βιβλιοθήκη.

Δανειστικές βιβλιοθήκες λειτουργούν στα κεντρικά γραφεία του ομίλου στο Μαρούσι, στις εγκαταστάσεις της Trade Logistics στο Σχηματάρι καθώς και σε πέντε καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα (Αεροδρόμιο, Αιγάλεω, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Λάρισα). Πρόκειται για μία δράση η οποία αναπτύχθηκε με στόχο να φέρει τους εργαζόμενους κοντά στο βιβλίο και να προωθήσει τη φιλαναγνωσία.

Για το σκοπό αυτό οι βιβλιοθήκες διαθέτουν μία σειρά τίτλων από διαφορετικές κατηγορίες, φιλοδοξώντας να καλυφθούν οι πολλές και διαφορετικές προτιμήσεις των εργαζομένων. rity52 \lsdloc

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ