Interamerican & Αnytime υποστηρίζουν το «Δικαίωμα στην Ποιότητα Ζωής»

Date:

Share post:

H Interamerican, σταθερά προσανατολισμένη στην επιχειρησιακή αποστολή της συμβολής στην κοινωνική ευημερία, πέραν των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων και στις πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας που αναπτύσσει, έχει προτάξει και την ανάδειξη του δικαιώματος στην ποιότητα ζωής των Ατόμων με Αναπηρία.

Προς αυτή την κατεύθυνση, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και η Αnytime, η μάρκα της απευθείας ασφάλισης που πρωτοποριακά έχει εισαγάγει στην ασφαλιστική αγορά η εταιρεία. Πρόσφατα, η Αnytime προχώρησε σε δύο σχετικές ενέργειες, σε συνάφεια με την άθληση και μετακίνηση. Συγκεκριμένα, διευκόλυνε την καθημερινότητα του Μάριου Μαρκόπουλου, αθλητή του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών, παρέχοντας χορηγικά την ασφάλιση ενός αυτοκινήτου, ενώ ανέλαβε και τη χορηγική υποστήριξη του Πανελληνίου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (ΠΑΣΚΑ) για την ποδηλασία.

Ο Μάριος Μαρκόπουλος είναι πρωταθλητής Ελλάδος από το 2006, έχοντας κατακτήσει διακρίσεις και σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων Ατόμων επί σειρά ετών (5 χρυσά, 4 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια). Μέσω της άθλησης, ο Μάριος διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση αντιμετωπίζοντας τη χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, ενώ παράλληλα είναι και πρεσβευτής της ιδέας για τη δωρεά ιστών και οργάνων. Η συμμετοχή του στους 30ους Πανελλήνιους Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων Ατόμων (22, 23 και 24 Φεβρουαρίου) σε τρία αγωνίσματα: στο bowling, τον στίβο (100 μ.) και την επιτραπέζια αντισφαίριση με την ομάδα του Ηρακλείου Κρήτης, είναι ενδεικτική της σχέσης του με τον αθλητισμό, που αποτελεί τρόπο ζωής. Η Αnytime χορήγησε στον Μάριο Μαρκόπουλο το ασφαλιστήριο συμβόλαιο οχήματος μέσω του Γραφείου Πωλήσεων Ηρακλείου Κρήτης της Ιnteramerican.

Ο ΠΑΣΚΑ, εξάλλου, που εδρεύει στο  Ίλιον Αττικής, δραστηριοποιείται από το 1987 και είναι ο πρώτος αμιγώς αθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα για άτομα με κινητικές αναπηρίες. Ο σύλλογος διατηρεί δυναμικό 70 αθλητών περίπου και υλοποιεί προγράμματα μαζικού αθλητισμού, καθώς και προγράμματα για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της δυνατότητας για αυτόνομη κίνηση, με σκοπό τη σωματική και ψυχολογική ανεξαρτησία των ατόμων και την κοινωνική ένταξή τους. Ο ΠΑΣΚΑ λειτουργεί τμήματα στίβου, μπάσκετ, κολύμβησης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, άρσης βαρών, ποδηλασίας και προσπαθεί να οργανώσει, ακόμη, τμήματα σκοποβολής, ξιφασκίας και boccia. Η Αnytime καλύπτει χορηγικά τον ετήσιο προϋπολογισμό της λειτουργίας του τμήματος ποδηλασίας.

Στη φωτογραφία ο Μανώλης Παπαδημητράκης, συντονιστής του γραφείου πωλήσεων Κρήτης της Interamerican, με τον αθλητή του συλλόγου αιμοκαθαιρομένων– μεταμοσχευμένων Μάριο Μαρκόπουλο και συνεργάτες του γραφείου του.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

La Fondation La Rοche–Posay & «Φλόγα»: Στηρίζουν παιδιά με καρκίνο

Το La Fondation La Roche-Posay αρωγός στο έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Σιδενόρ: Στο πλευρό των πλημμυροπαθών με τη θυγατρική της Sovel

Σιδενόρ και Sovel συνεχίζουν να παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις θεωρώντας καθήκον τους να βρίσκονται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες.

Γιάννης Ρούντος: Περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, “σαν σήμερα” για πάντα

Στο “ημερολόγιο καταστρώματος” κατά τον διαιωνιζόμενο πλου της ανθρωπότητας, η 25η Σεπτεμβρίου καταγράφεται ως η ημέρα κατά την...

SolidarityNow: Ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από τις πλημμύρες

Το SolidarityNow βρέθηκε από τις πρώτες ώρες της καταστροφής στο Βόλο, όπου στήθηκε σταθμός ρευματοδότησης με γεννήτρια της οργάνωσης.
Skip to content