Interamerican: Χορηγός στο δείπνο της Ανάστασης του ΚΥΑΔΑ

Date:

Share post:

Με δύο κοινωνικές πρωτοβουλίες μπήκε η Interamerican στη Μεγάλη Εβδομάδα. Όπως κάθε χρόνο και φέτος το ΚΥΑΔΑ θα πρόσφερε το Μεγάλο Σάββατο -με διανομή βάσει των μέτρων προστασίας σε ειδική συσκευασία- το παραδοσιακό μενού για το δείπνο σε 1.000 μερίδες. Παράλληλα, στο πλαίσιο της σταθερής υποστήριξης που παρέχει η εταιρεία επί χρόνια για την οργάνωση των Εβδομάδων Αλληλεγγύης παλαιότερα και τώρα των Solidarity Days πριν το Πάσχα στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, ήταν και φέτος κοντά στην αχαϊκή κοινωνία. Η καμπάνια συλλογής τροφίμων με τίτλο «Μια αγκαλιά για όλους», ξεκίνησε την Τετάρτη 21 Απριλίου και ολοκληρώθηκε τη Μεγάλη Τρίτη με εντυπωσιακή συγκομιδή από τη συνεισφορά των πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων με καταναλωτικά αγαθά.

Ειδικότερα, η πρωτοβουλία εκ μέρους του Συλλόγου Υπαλλήλων της Interamerican, με τη συνεργασία του Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων & Υπευθυνότητας, είναι ευθυγραμμισμένη με τις βασικές επιλογές κοινωνικής συνεισφοράς της εταιρείας. Ο Σύλλογος των Εργαζομένων περιλαμβάνει στις καταστατικές αρχές του την ανάληψη σχετικών δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα. Επισημαίνεται ότι η Interamerican υποστηρίζει το ΚΥΑΔΑ από το 2012 και πρόσφατα, συνέδραμε για τη δημιουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου, που στεγάζεται στο κεντρικό κτήριο του Κέντρου στην οδό Πειραιώς και υποδέχεται, ήδη, πλήθος ασθενών καθημερινά. Η εταιρεία υποστήριξε το ΚΥΑΔΑ, επίσης, τόσο κατά τη διάρκεια του χειμώνα με προσφορά υπνόσακων για τους άστεγους όσο και πέρυσι, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, με αναλώσιμα είδη για τις δομές υγείας, ενώ ήταν και πάλι ο τακτικός χορηγός του καθιερωμένου πρωτοχρονιάτικου γεύματος για τους άπορους και άστεγους.

Στην Πάτρα, όπου η Interamerican διατηρεί παρουσία με Διοικητικό Γραφείο Ασφαλίσεων, η εταιρεία μαζί με άλλες επιχειρήσεις και με συνδιοργανωτές τον εκδοτικό οργανισμό ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και τις εταιρείες Data Consultants και Synedra Congress & Event, έδωσαν περιεχόμενο στις Ημέρες Αλληλεγγύης – Solidarity Days (www.solidaritydays.gr). Σκοπός των Ημερών Αλληλεγγύης είναι η έμπρακτη συνεισφορά δημοσίων φορέων και επιχειρήσεων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν στην ελληνική κοινωνία, μέσα από συντονισμένες ενέργειες υποστήριξης συνανθρώπων οι οποίοι αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους σοβαρές δυσκολίες. Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μια αγκαλιά για όλους», δημιουργήθηκε και φέτος το «Καλάθι Αλληλεγγύης» για να στηριχτούν οι μετανάστες και οι οικογένειες προσφύγων που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της αχαϊκής μητρόπολης. Στο καλάθι συγκεντρώθηκαν είδη προσωπικής υγιεινής και τρόφιμα.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Επανεκκίνηση του φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο

Η κατασκευή του φράγματος είχε ξεκινήσει πριν από μια δεκαετία αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω γεωλογικών και αρχαιολογικών προβλημάτων.

Δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο

Η εμπλοκή σε εκφοβισμό, είτε ως θύμα είτε ως θύτης, μπορεί να έχει μόνιμο αντίκτυπο στην υγεία και την κοινωνική ευημερία ενός ατόμου. 

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Tο πρόγραμμα διανύει την έβδομη χρονιά εφαρμογής του και θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης, με επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, με περιπάτους καθώς και με ξεναγήσεις μαθητικών ομάδων.

ΒASF: Η εταιρεία αγροτεχνολογίας Solmeyea νικήτρια του διαγωνισμού καινοτομίας 

Ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Hub 2022 απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και νέους ερευνητές επιβραβεύοντας ιδέες πράσινης ανάπτυξης.