ΙΝΤERAMERICAN: Εκπαίδευση για Πρώτες Βοήθειες σε Ξενώνες των Παιδικών Χωριών SOS

Date:

Share post:

Στο πλαίσιο του Συμφώνου που έχουν υπογράψει η ΙΝΤΕRAMERICAN και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών εκ μέρους της εταιρείας Βοήθειας του ασφαλιστικού ομίλου προς τον οργανισμό, εξειδικευμένοι διασώστες (Άρης Παπαναστασίου, Νίκος Καραβαλάκης) της ΙΝΤERAMERICAN παρείχαν εθελοντικά εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στους εργαζομένους δύο Ξενώνων των Παιδικών Χωριών.

Οι Ξενώνες, που βρίσκονται στην Αθήνα στην περιοχή της Κυψέλης, φιλοξενούν περί τους 50 ανήλικους πρόσφυγες. Η στέγαση ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων αποτελεί νέα δραστηριότητα των Παιδικών Χωριών SOS, δεδομένου ότι το φαινόμενο κατά την περίοδο του μεγάλου προσφυγικού ρεύματος προς τη χώρα μας έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και τα ασυνόδευτα παιδιά εκτίθενται σε πολλούς κινδύνους.

ΙΝΤERAMERICAN

Τα προβλήματα υγείας που απασχολούν τα φιλοξενούμενα παιδιά, συχνά χρήζουν αντιμετώπισης με παροχή άμεσης βοήθειας και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΙΝΤERAMERICAN περιλάμβανε επίδειξη σχετικών πρακτικών. Περίπου 40 εργαζόμενοι στους δύο Ξενώνες: παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, γυμναστές, εκπαιδευτικοί, μάγειροι, δικηγόροι, διερμηνείς, συμμετείχαν στις δύο ημερίδες, που οργανώθηκαν από την εταιρεία και τα Παιδικά Χωριά SOS στις 6 Ιουνίου και 13 Ιουλίου.

Related articles

Loulis Food Ingredients: Δωρεά 90.000 φιαλών νερού στους πλημμυροπαθείς

Η εταιρεία με δύο αιώνες παρουσίας στην Ελλάδα και πολύχρονη παράδοση κοινωνικής προσφοράς βρίσκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών του νομού Μαγνησίας.

Παπουτσάνης: Προϊόντα σε ευάλωτους σε συνεργασία με τη ΜΚΟ GIVMED

H εταιρεία καλεί τους καταναλωτές να συνεισφέρουν στην προσπάθειά της να προσφέρει προϊόντα υγιεινής και προσωπικής φροντίδας στους συνανθρώπους μας.

Cordia – Gewiss: Στρατηγική Συνεργασία για σταθμούς φόρτισης AC και DC

Η συνεργασία αυτή θα αλλάξει τα δεδομένα στις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην Ελλάδα, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση και βιωσιμότητα στους χρήστες τους.

Πράσινο διήμερο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Αφετηρία της φετινής θεματικής στάθηκε η πολυσυζητημένη υπαίθρια εγκατάσταση Return to Sender της αφρικανικής καλλιτεχνικής κολεκτίβας NEST.
Skip to content