INTERAMERICAN: Σύμφωνο υποστηρικτικής συνεργασίας με τα Παιδικά Χωριά SOS

Date:

Share post:

Η σύνδεση της INTERAMERICAN με τα Παιδικά Χωριά SOS πρόσφατα ενισχύθηκε και με τη σύναψη Συμφώνου δέσμευσης της εταιρείας για συνεργασία συνεχούς υποστήριξης. Το Σύμφωνο προβλέπει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών υγείας από την INTERΑMERICAN Βοήθειας και τη Γραμμή Υγείας 1010, οποιαδήποτε στιγμή υπάρξει ανάγκη διαχείρισης περιστατικού στις δομές των Παιδικών Χωριών SOS και ιδιαίτερα στον Ξενώνα Βρεφών Αμαρουσίου, καθώς και η διάθεση ασθενοφόρου με εξειδικευμένο πλήρωμα αν χρειαστεί διακομιδή.

Η σταθερή, σε ετήσια βάση υποστήριξη που παρέχει η εταιρεία στον οργανισμό περιλαμβάνει, ακόμη, ανάπτυξη διαδικτυακών πρωτοβουλιών με καμπάνιες, όπως έγινε κατά την αλλαγή του έτους για την υποστήριξη του Ξενώνα Βρεφών Αμαρουσίου από την Anytime, χορηγία ασφαλιστικών υπηρεσιών και καλύψεων, καθώς και εκπαίδευση για τις μητέρες των Χωριών SOS στην παροχή Πρώτων Βοηθειών.

INTERAMERICAN
Εκ μέρους των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος οι Γιώργος Πρωτόπαπας, γενικός διευθυντής και Ανδρέας Μποζώκης, επιστημονικός υπεύθυνος του Ξενώνα Βρεφών Αμαρουσίου. Εκ μέρους της INTERAMERICAN οι Γιάννης Ρούντος, διευθυντής δημοσίων σχέσεων & κοινωνικής υπευθυνότητας, Γιώργος Σκαρμούτσος, προϊστάμενος προσωπικής βοήθειας και ανάπτυξης εργασιών και Δημήτρης Φράγκος, χειρούργος, επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της βοήθειας, μαζί με τους Νίκο Σταμάτη, Γιώργο Βλάχο (πλήρωμα ασθενοφόρου)

Η υποστηρικτική συνεργασία επεκτείνεται και στη βάση της εθελοντικής διάθεσης των ανθρώπων της INTERAMERICAN. Με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας στις 14 Μαΐου, οι μητέρες εργαζόμενες στην εταιρεία επέλεξαν τον τρόπο της προσφοράς για να εορτάσουν την τιμητική τους. Συγκεκριμένα, συγκέντρωσαν σημαντική ποσότητα ειδών ένδυσης -υπόδησης και τα προσέφεραν στα Παιδικά Χωριά SOS, εκφράζοντας πρακτικά το μητρικό ενδιαφέρον και την ευαισθησία, που δεν περιορίζεται στα δικά τους παιδιά.

Τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν στην Ελλάδα από το 1982, φροντίζοντας παιδιά που παραμελούνται, εγκαταλείπονται ή κακοποιούνται. Οι δομές παρέχουν ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον προσφέροντας, εκτός από στέγη και σίτιση, συναισθηματική αγωγή – αποκατάσταση και εκπαίδευση. Λειτουργούν Χωριά SOS στη Βάρη Αττικής, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης και στη Θράκη, καθώς και εννέα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, δύο Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας και ακόμη, ο Ξενώνας Βρεφών στο Μαρούσι Αττικής για το πρόγραμμα παρέμβασης –με μετακίνηση βρεφών που έχουν εγκαταλειφθεί σε δημόσια μαιευτήρια και με εξεύρεση αναδόχων οικογενειών για περιορισμένο χρονικό διάστημα- που αφορά σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (έως 5 ετών). Ο Ξενώνας είναι στελεχωμένος με εξειδικευμένο προσωπικό.

Related articles

ΙΣΝ: Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση PET/CT στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων (Π.Γ.Ν.Ι.)

Η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων είναι μία απεικονιστική εξέταση για τον εντοπισμό πλήθους παθήσεων, όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και οι εγκεφαλικές διαταραχές.

Η Πλαίσιο ενισχύει το έργο του Χατζηπατέρειου Ιδρύματος

Με βασικό πυλώνα την προσφορά και την παροχή στήριξης σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και άτομα που το έχουν πραγματικά ανάγκη, η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος αυτής της δέσμευσης της εταιρείας.

Demo: Δράση #WomenAt για τον Μάρτιο 

Οι γυναίκες της εταιρείας έχουν βήμα όλο τον Μάρτιο, για να μοιραστούν τις επαγγελματικές τους εμπειρίες, τα εμπόδια αλλά και τις συμβουλές τους με τις νέες, σύγχρονες επαγγελματίες.

EEΣ: Τίμησε τις εθελόντριες όλων των Σωμάτων του για την προσφορά τους

Στα 146 χρόνια πορείας του ΕΕΣ οι εθελόντριες έχουν συνεισφέρει ώστε ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα να στέκεται δίπλα στην κοινωνία.