Connect with us

1# Μηδενική Φτώχεια

Ιnteramerican: Συνεπιβαίνει στη «σχεδία» για τους άστεγους

45 καινούριους υπνόσακους και αντίστοιχο αριθμό σκούφων και γαντιών ειδικής κατασκευής για την προφύλαξη από το ψύχος χορήγησε η INTERAMERICAN στη ΜΚΟ «Διογένης», για τον εφοδιασμό των αστέγων που κοιμούνται σε υπαίθριους χώρους, εκτεθειμένοι στις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες του χειμώνα.

Με τον τρόπο αυτόν, η εταιρεία συμμετέχει στη μεγάλη εκστρατεία του περιοδικού δρόμου «σχεδία», που είναι σε εξέλιξη, στο πλαίσιο του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Εκ μέρους του «Διογένη» και του περιοδικού «σχεδία» τονίζεται πως «η INTERAMERICAN και οι άνθρωποί της απέδειξαν για άλλη μια φορά, με την προσφορά ειδών επιβίωσης για τους άστεγους συμπολίτες μας, ότι βρίσκονται στο πλευρό όσων βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ζεσταίνοντας όχι μόνο τα σώματά τους, μα και τις ψυχές τους, με την αγάπη και την έγνοια τους. Πρόκειται για σταθερή υποστήριξη με διάρκεια, τόσο για τους πιο φτωχούς συνανθρώπους μας όσο και για το ελληνικό περιοδικό δρόμου και τις δράσεις που αυτό οργανώνει».

Η INTERAMERICAN ως χορηγός και η ΜΚΟ «Διογένης» συμπράττουν από το 2007 και για την καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια», με τη συμμετοχή της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, ενώ η εταιρεία υποστηρίζει κάθε χρόνο με εθελοντική ομάδα εργαζομένων της την πρωτοβουλία «Πωλητής για μια ώρα». Η εταιρεία υποστηρίζει και το παραγωγικό εργαστήριο «σχεδία αρτ» που αξιοποιεί το χαρτί των ανακυκλώσιμων τευχών του περιοδικού, καθώς επίσης και το πρότυπο εστιατόριο-μπαρ «σχεδία home», που παρέχει έμμισθη απασχόληση σε αστέγους και τους βοηθά να επανενταχθούν κοινωνικά. Επισημαίνεται ότι η ΜΚΟ «Διογένης» επιτελεί αναγνωρίσιμο έργο και αξιολογείται με την υψηλότερη βαθμολογία (10), με βάση τους πίνακες οικονομικής επίδοσης του Charity Navigator, διεθνούς κύρους αξιολογητή φιλανθρωπικών οργανώσεων και δομών αλληλεγγύης.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1# Μηδενική Φτώχεια

SolidarityNow: Συνταγές από Γυναίκες Πρόσφυγες

«Ένα από τα αυθεντικά πολιτιστικά στοιχεία ενός τόπου είναι η γαστρονομία του. Οι ιδιαιτερότητες της γεύσης από την κουζίνα μίας περιοχής είναι συχνά συνδεδεμένες με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας της, ενώ αποκαλύπτουν στοιχεία της πολιτιστικής και οικονομικής ιστορίας της. Συγχρόνως, η γεύση είναι και ένας τρόπος επικοινωνίας. Ένας τρόπος να μιλήσει κάποιος στην καρδιά του άλλου».

Με αυτά τα λόγια, η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Διευθύντρια του SolidarityNow, συστήνει το #TasteMyWorld, το Βιβλίο Μαγειρικής της οργάνωσης, μια έκδοση με πολυπολιτισμικό περιεχόμενο και με στόχο να μιλήσει στην καρδιά όλων με όχημα το φαγητό.

Η ιδέα της καταγραφής και συλλογής των συνταγών που μαγείρευαν καθημερινά οι γυναίκες – ωφελούμενες του SolidarityNow σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας που υλοποιείται το πρόγραμμα Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού & Οικογένειας, ανήκει στην Ειρήνη Πολυκρέτη, Υπεύθυνη του Χώρου Γυναικών.

Η ίδια σημειώνει ότι απώτερος στόχος δεν ήταν μόνο η ανταλλαγή ιδεών και το ανακάτεμα συνταγών, αλλά προπαντός οι εμπνεύστριές τους να ξαναθυμηθούν πόσα και πόσα πράγματα καταφέρνουν με μοναδικό τρόπο και άλλα πόσα μπορούν να μας μάθουν. ‘Καθώς σημειώναμε ποσότητες και τρόπους εκτέλεσης, πολλές από αυτές αφηγήθηκαν, είτε τη σημασία του συγκεκριμένου πιάτου για τον πολιτισμό τους, είτε ιστορίες αναφορικά με σημαντικά γεγονότα της ζωής τους, που τα συνέδεσαν με τη συγκεκριμένη συνταγή», προσθέτει.

Για τη σημασία κάθε πιάτου για τις ίδιες, μίλησαν μερικές από τις γυναίκες που μαγείρεψαν μαζί στο Μουσείο Γαστρονομίας μια χειμωνιάτικη μέρα, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για τη δημιουργία του Βιβλίου Μαγειρικής. «Όταν μαγειρεύω αυτό το φαγητό -μπαστέλα με κοτόπουλο- νιώθω τόσο όμορφα, γιατί δεν μπορείς να το φας μόνος σου. Για να το μαγειρεύεις, περιμένεις σίγουρα κόσμο», δηλώνει και η Ζακία από το Μαρόκο. «Η μυρωδιά του Ντόρχο στη γειτονιά σημαίνει ότι ήρθαν γιορτές», λέει η Ρουτ από την Ερυθραία, ενώ η Μπίμπι από το Αφγανιστάν θυμάται ότι η πρώτη φορά που μαγείρεψε Κουκού ήταν για τον σύζυγό της, ότι είχαν παντρευτεί, και δηλώνει ότι ‘το Κουκού το φτιάχνεις όταν έχεις διάθεση».

«Η μαγειρική συνδέει το παρελθόν με το μέλλον», σύμφωνα με την Ειρήνη Πολυκρέτη, και η γεύση ως τρόπος επικοινωνίας μας φέρνει κοντά, όλους – ανεξαρτήτως καταγωγής, φύλου, θρησκείας, ενώ ανταλλάσσοντας μαγειρικές γνώσεις, ανταλλάσσονται και έθιμα, ιστορίες και συναισθήματα, όλα αυτά που συνδέουν τους ανθρώπους και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ανοιχτές κοινωνίες.

Περισσότερα

1# Μηδενική Φτώχεια

Ο ΣΔΕ στηρίζει το περιοδικό δρόμου «σχεδία»

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος συμμετείχε στη δράση «Πωλητής μία ώρα» του περιοδικού δρόμου «σχεδία», στο πλαίσιο της «Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου».

Πιο συγκεκριμένα, από τις 3 έως 7 Φεβρουαρίου 2020,  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη του Συνδέσμου, φόρεσαν το κόκκινο γιλέκο και για μία ώρα κάθε μέρα, έγιναν η φωνή της «σχεδίας».  

«Πέρυσι δεν προλάβαμε, αλλά φέτος τα καταφέραμε! Στον ΣΔΕ αγαπάμε πολύ τη «σχεδία» και θαυμάζουμε τους πωλητές της, ανθρώπους με τεράστια αξιοπρέπεια και δύναμη. Η συνεργασία μας ξεκίνησε στα Αριστεία όπου  φιλοξενήσαμε το τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού. Η συμμετοχή μας στη δράση «Πωλητής για μία ώρα» ήταν μία μοναδική εμπειρία κι ελπίζουμε ότι βάλαμε το δικό μας λιθαράκι στη διάδοση του μηνύματος ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό» δήλωσε η Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΔΕ Γρηγόρης Αντωνιάδης, σχολίασε σχετικά «Στον ΣΔΕ εκτός από την εμπορική επικοινωνία αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο την έννοια της εταιρικής υπευθυνότητας. Οι επιχειρήσεις αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της κοινωνίας. Είναι ανάγκη να πάρουν θέση για τα σημαντικά ζητήματα της εποχής μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που έδωσαν το παρών σε μία προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο με  Ανθρωπιά, Αλληλεγγύη και Αξιοπρέπεια».

Περισσότερα

1# Μηδενική Φτώχεια

Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας: Στήριξη από EEA Grants

Το Κέντρο Αλληλεγγύης του SolidarityNow στην Αθήνα (ΚΑΑ) μετά από 5 χρόνια πετυχημένης λειτουργίας στην καρδιά της πόλης και στο πλευρό όλων όσων έχουν ανάγκη, μπαίνει σε μια νέα εποχή, με την υποστήριξη των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), μέσω των EEA Grants, και προσβλέπει να στηρίξει ακόμη περισσότερους συνανθρώπους μας.

Οι πόρτες του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας άνοιξαν τον Δεκέμβριο του 2014 και από τότε το Κέντρο αποτελεί παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής συνεργασίας μεταξύ ενός δημόσιου φορέα (Δήμος Αθηναίων), της τοπικής κοινωνίας των πολιτών και θεσμικών επιχορηγήσεων, όπως EEA and Norway Grants, που υποστήριξαν το εγχείρημα στο ξεκίνημά του το 2014, έως τον Απρίλιο του 2016. 

Από το 2014 μέχρι το 2019, περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι ωφελήθηκαν από τις υπηρεσίες του Κέντρου Αλληλεγγύης.

Στο Κέντρο ακολουθείται η πολιτική των «ανοιχτών θυρών», που σημαίνει ότι υποδέχεται όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ανεξάρτητα από εθνικότητα, καταγωγή, σεξουαλικό προσανατολισμό, θρησκευτική ή πολιτική πεποίθηση. Μόνο κριτήριο η ευαλωτότητά τους. Και η προσέγγιση των προβλημάτων είναι ολιστική. Το Κέντρο εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, οι οποίοι λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής και νομικής υποστήριξης, υπηρεσίες για τη στήριξη της απασχόλησης αλλά και λογιστικές υπηρεσίες. 

«Το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας έχει καταφέρει να καταγραφεί στη συνείδηση των ανθρώπων που συχνά δεν έχουν άλλες επιλογές ή εναλλακτικές, ως ένα μέρος που θα δώσει λύση ή διέξοδο στις πολλαπλές ανάγκες τους -που τις περισσότερες φορές είναι επείγουσες», επισημαίνει η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow. «Τα EEA Grants είναι παλιοί συνοδοιπόροι του SolidarityNow – μας στήριξαν όταν ξεκινούσαμε. Σήμερα μας συναντούν ξανά, ώστε μαζί να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στις υπηρεσίες που προσφέρουμε μέσα από το Κέντρο Αλληλεγγύης με σκοπό να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους με τρόπο ουσιαστικό: να λύσουμε μαζί τους προβλήματα αλλά κυρίως, να τους ενδυναμώσουν να διεκδικήσουν ξανά τη ζωή τους». 

«Το SolidarityNow είναι ένας αξιόπιστος εταίρος της Νορβηγίας και των EEA Grants. Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίξαμε το Κέντρο Αλληλεγγύης της Αθήνας στα πρώτα του βήματα και είμαστε εντυπωσιασμένοι με την πρόοδο και τα αποτελέσματα που έχει επιτύχει. Η ανανέωση της υποστήριξης των δωρητριών χωρών προς το Κέντρο Αλληλεγγύης της Αθήνας αποδεικνύει τη σταθερή μας δέσμευση στο στόχο της μείωσης των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας λύσεις που έχουν σαφή και πρακτικό αντίκτυπο στην κοινωνία», δηλώνει ο Νορβηγός Πρέσβης στην Ελλάδα, Frode Overland Andersen.

Η δεύτερη φάση συνεργασίας, 2019 – 2021

Τα EEA Grants χρηματοδοτούν εκ νέου τη λειτουργία του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας, θέτοντας κοινούς στόχους με το SolidarityNow: την παροχή ολιστικής υποστήριξης σε άτομα που κινδυνεύουν από κοινωνική περιθωριοποίηση και αποκλεισμό, την ενδυνάμωση και ανεξαρτητοποίησή τους.

Σήμερα, στο Κέντρο Αλληλεγγύης προσφέρονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε όλους όσοι βρίσκονται σε ανάγκη – Έλληνες, πρόσφυγες/μετανάστες, άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, επεκτείνοντας το ήδη σπουδαίο επιτελούμενο έργο του, όπως:

  • Υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας
  • Ψυχολογική υποστήριξη – Συμβουλευτική
  • Νομική Υπηρεσία (νομική συμβουλευτική, δικαστηριακή εκπροσώπηση)
  • Υπηρεσίες απασχολησιμότητας (εργασιακή συμβουλευτική)
  • Συμβουλευτική και Λογιστική υποστήριξη
  • Κέντρο για το Παιδί (από το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού», για παιδιά 0-12 ετών).

Περισσότερα
Test

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ