Connect with us

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Interamerican: Συνεργασία με Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας ΕΜΠ

interamerican_ktirio

Η Interamerican υπογραμμίζει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τη σύγχρονη μετακίνηση και οδική ασφάλεια, στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης για τη βιωσιμότητα και με την ευκαιρία της Εβδομάδας Κινητικότητας (16 – 22 Σεπτεμβρίου), καθώς και του σταθερού προσανατολισμού του οργανισμού σε ενέργειες υπευθυνότητας για την ποιότητα ζωής.

Με το μήνυμα «Πιο καθαρή Μετακίνηση, πιο ασφαλής Οδήγηση», ο όμιλος Interamerican συνεργάζεται με το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας ΕΜΠ για την ανάδειξη τρόπων μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την οδική κυκλοφορία, ειδικότερα στις πόλεις. Ταυτόχρονα, από τη συνέργεια αυτή κατά τα τελευταία χρόνια αναδεικνύονται προτάσεις για λιγότερα ατυχήματα και περιορισμό των θανάτων στους δρόμους, με αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και των ψηφιακών εφαρμογών καθώς και με την καλλιέργεια, κυρίως, ορθής συμπεριφοράς κατά την οδήγηση.

Ειδικότερα για την Ασφαλή Οδήγηση, η Interamerican και το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας ΕΜΠ έχουν αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες. Για την πρόληψη των οδικών ατυχημάτων συμβουλεύουν, με τον Δεκάλογο που ακολουθεί, στην τήρηση του Κ.Ο.Κ., στην αποφυγή απόσπασης της προσοχής και στην καταλληλότητα της φυσικής κατάστασης του οδηγού, αλλά και της κατάστασης του οχήματος:

  • Φοράμε τη ζώνη ασφαλείας ή το κράνος αν είμαστε δικυκλιστές, ως αναπόσπαστο μέρος του σώματός μας κατά την οδήγηση. Η κίνηση αυτή πρέπει να γίνεται αυτοματικά και χωρίς εξαίρεση, και για τη μικρότερη διαδρομή.
  • Τηρούμε τα όρια ταχύτητας και γενικότερα, συμμορφωνόμαστε με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας: κυρίως, την απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, τη σταθερότητα στη λωρίδα κυκλοφορίας και δεν κάνουμε αντικανονικές προσπεράσεις. 
  • Οδηγούμε συγκεντρωμένοι και με προσοχή στην κίνηση του δρόμου, στη σήμανση και στα μηνύματα για τις κυκλοφοριακές συνθήκες. «Διαβάζουμε» τη συμπεριφορά των άλλων οδηγών και προβλέπουμε, ώστε να έχουμε την έγκαιρη και ενδεδειγμένη αντίδραση.
  • Αγνοούμε το κινητό τηλέφωνο στο τιμόνι, καθώς και οποιαδήποτε οθόνη. Το απενεργοποιούμε, εξουδετερώνουμε κάθε δυνατότητα χρήσης και σε έκτακτη ανάγκη, κάνουμε χρήση μόνο εν στάσει και σε ασφαλή για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των άλλων, χώρο.
  • Έχουμε ελεύθερα-λειτουργικά τα άκρα μας, ώστε να είναι απολύτως διαθέσιμα κατά την οδήγηση. Δεν δεσμεύουμε τα χέρια μας με άλλα αντικείμενα (καφέ, φαγητό, τσιγάρο κ.ά.) ή με άλλη δραστηριότητα (αναζήτηση στο ραδιόφωνο κ.ά.).
  • Έχουμε πλήρη συνείδηση και είμαστε σε συνεχή εγρήγορση κατά την οδήγηση. Δεν έχουμε πιεί οινοπνευματώδη ποτά και δεν βρισκόμαστε υπό την επήρεια φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών, που ελαττώνουν τα αντανακλαστικά και την αίσθηση της πραγματικότητας.
  • Φροντίζουμε να έχουμε κοιμηθεί αρκετά και να οδηγούμε «φρέσκοι». Αν διαπιστώσουμε χαλάρωση και απώλεια αντίληψης λόγω υπνηλίας, σταματάμε αμέσως την οδήγηση. Το ίδιο κάνουμε και σε περίπτωση που διαπιστώσουμε κούραση. 
  • «Συνομιλούμε» με το αυτοκίνητό μας, πριν και κατά την οδήγηση. Φροντίζουμε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση (μηχανολογική, ελαστικά, καύσιμα κ.λπ.) και ελέγχουμε τη συμπεριφορά του οδηγώντας – γνωρίζουμε τα όρια της αντοχής του.
  • Προστατεύουμε την ηρεμία και νηφαλιότητά μας, αποφεύγοντας συζητήσεις με τους συνεπιβαίνοντες και περισσότερο εκείνες που μας προκαλούν ένταση και εκνευρισμό. Ομοίως, αποφεύγουμε αντιδικίες και προστριβές με οδηγούς παρακείμενων αυτοκινήτων.
  • Σεβόμαστε τους άλλους οδηγούς, δεν «εκδικούμαστε» εκείνους που ενδέχεται να μας ενοχλήσουν και δεν διαγωνιζόμαστε στην επικίνδυνη οδήγηση.

Όσον αφορά στην πιο καθαρή Μετακίνηση, η Interamerican υποστηρίζει τη χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, τόσο με ασφαλιστικά προγράμματα όσο και με διάθεση σημείων φόρτισης που σύντομα πρόκειται να λειτουργήσουν, ενώ ενθαρρύνει και τη μικρότερη χρήση του αυτοκινήτου κυρίως μέσα στις πόλεις, με τα οικονομικά ασφαλιστικά προγράμματα στη λογική Short Drive. Ακόμη, για την πρόληψη και την πιο ποιοτική οδήγηση, η εταιρεία αναπτύσσει στο οικοσύστημα Μετακίνησης παροχές για την καλύτερη χρήση του αυτοκινήτου και τη διευκόλυνση της οδήγησης και το καλύτερο ταξίδι.

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, η Interamerican έχει υποστηρίξει εκστρατείες ενημέρωσης και επικοινωνίας για την οδική ασφάλεια και την οικολογική μετακίνηση. Χαρακτηριστική ήταν η απήχηση πρόσφατης διαδικτυακής συζήτησης, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Συνδέσμου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, για τη βιώσιμη κινητικότητα και την ηλεκτροκίνηση, την καθαρή μετακίνηση στις πόλεις και τη μείωση των οδικών ατυχημάτων. Για την ανάπτυξη μιας νέας παιδείας για τη μετακίνηση και την οδήγηση, καθώς και την ανάδειξη του ρόλου της τεχνολογίας, η Interamerican έχει αναπτύξει πολυετές πρόγραμμα ενημέρωσης των πολιτών. Εξάλλου, η εταιρεία έχει συνεργαστεί με την e-trikala, εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων, σε δύο διεθνή, πιλοτικά προγράμματα καινοτομίας για αυτοκινούμενα και ελαφρά ηλεκτρικά οχήματα, που οργανώθηκαν στη θεσσαλική πόλη κατά τα προηγούμενα χρόνια. 

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10# Λιγότερες Ανισότητες

Citi και Ίδρυμα Citi στηρίζουν το εθνικό σύστημα υγείας

Με δωρεά 90.000 δολ. για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, η Citi Ελλάδος υποστηρίζει από την αρχή της πανδημίας το πρόγραμμα του εθνικού συστήματος υγείας για την ενίσχυση και ανακατασκευή των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στα δημόσια νοσοκομεία.

Με δωρεά 50.000 δολ. από το Ίδρυμα Citi, οι άστεγοι συμπολίτες μας, που βρίσκουν καταφύγια σε δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά, δέχθηκαν τη φροντίδα της ομάδας δρόμου του Σωματείου PRAKSIS. Σε μία περίοδο που λόγω της περιορισμένης κυκλοφορίας των πολιτών και την προσωρινή παύση της λειτουργίας των καταστημάτων αντιμετώπιζαν σε ακόμη πιο έντονο βαθμό τα προβλήματα της αστεγίας, δημιουργήθηκε το κατάλληλο πρόγραμμα ώστε η ομάδα δράσης με συχνές επισκέψεις διένειμε είδη πρώτης ανάγκης, σνακς, νερό, αλλά και είδη προσωπικής προστασίας. Επίσης, μία σημαντική πτυχή του προγράμματος ήταν η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατρικής υποστήριξης και η παραπομπή σε δομές υγείας, μία υπηρεσία καίριας σημασίας για τους ίδιους τους αστέγους και τη δημόσια υγεία.

Η διασπορά του ιού στην κοινωνία και η αναγκαστική προσωρινή διακοπή της λειτουργίας οργανισμών που προσφέρουν ζωτικής σημασίας υπηρεσίες σε άτομα κάθε ηλικίας άφησε δυσαναπλήρωτα κενά που έπρεπε να καλυφθούν άμεσα. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτή και με απόλυτη εμπιστοσύνη στην προσφορά της ΕΛΕΠΑΠ στο κοινωνικό σύνολο, η Citi Ελλάδος ενεργοποιήθηκε άμεσα. 

Με δωρεά $10.000 για προμήθεια χάρτινων ρομπών μίας χρήσης στηρίχθηκε η μεγάλη προσπάθεια της ΕΛΕΠΑΠ να εξασφαλίσει το απαραίτητο υγειονομικό υλικό για την ασφαλή πραγματοποίηση των αποκαταστασιακών προγραμμάτων των παιδιών με αναπηρία και την εύρυθμη λειτουργία των 6 Κέντρων της σε όλη την Ελλάδα.  

«Είναι απόλυτα φυσικό και αναμενόμενο να ανταποκρινόμαστε με υπευθυνότητα κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη για έκτακτη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Η Citi είναι ενεργό μέλος της εδώ και 56 χρόνια υποστηρίζοντας με συνέπεια την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας όχι μόνο μέσα από τον αμιγώς οικονομικό της ρόλο ως ένα παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αλλά και ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος. Και σε αυτήν την περίπτωση της πανδημίας Covid-19, στεκόμαστε αρωγοί στο εθνικό πρόγραμμα διαχείρισης της κρίσης, στο εθνικό σύστημα υγείας και σε οργανισμούς που παρέχουν βοήθεια και φροντίδα σε εκείνους που τη χρειάζονται περισσότερο» Αιμίλιος Κυριάκου, Δ/νων Σύμβουλος Citi Ελλάδος, Μάλτας, Κύπρου.

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

Συνεργασία του Ομίλου Quest και του σωματείου «Διάζωμα»

Για άλλη μία χρονιά, οι εταιρείες του Ομίλου Quest, Info Quest Technologies, Uni Systems, iSquare και ACS, βρίσκονται κοντά στο σωματείο «Διάζωμα», υποστηρίζοντας το ιδιαίτερα αξιόλογο έργο προστασίας της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς που επιτελεί.

Ιδιαίτερα σημαντική, πέρα από την οικονομική συνεισφορά προς στο σωματείο, είναι η συνεργασία  με τη Uni Systems και συγκεκριμένα  με την εξιδεικευμένη διεύθυνση λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού χώρων πολιτισμού.  Η εταιρεία με υψηλή τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία στον τομέα, υποστηρίζει συστηματικά το σωματείο  στην ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων για την ορθολογιστική διαχείριση και παρακολούθηση των προϊόντων Πολιτιστικού Τουρισμού, ενώ παράλληλα συμμετέχει στη θερμοκοιτίδα στήριξης των Πολιτιστικών Διαδρομών του Σωματείου «Διάζωμα», D-HUB, συμβάλλοντας στη δημιουργία τεχνολογικών λύσεων  που έχουν ως στόχο την καθολική και συνεχή παρακολούθηση των προγραμμάτων.

Το όραμα του Ομίλου Quest για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη,  το οποίο συνοψίζεται στο τρίπτυχο «Τεχνολογία, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα» συνδέεται στενά με τους σκοπούς του σωματείου «Διάζωμα» και οι εταιρείες του Ομίλου γίνονται αρωγοί στο πολύ σημαντικό έργο του.

Περισσότερα

16# Ειρήνη, Δικαιοσύνη & Ισχυροί Θεσμοί

Συνεργασία Πρωτοβουλίας 1821-2021 με το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Η «Πρωτοβουλία 1821-2021» και το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο των δράσεων για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. 

Η νέα αυτή σύμπραξη, μετά και τη συμμετοχή και του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, διατηρεί και ενισχύει το πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας των μεγάλων κοινωφελών, επιστημονικών και πολιτιστικών Ιδρυμάτων της χώρας και της Εθνικής Τράπεζας. 

Κάθε Ίδρυμα και η Τράπεζα διατηρούν τη φυσιογνωμία, την αυτονομία και τους στόχους τους και στηρίζουν δράσεις στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας», οι οποίες συνδέονται με αυτούς. Όμως, όλοι οι φορείς θεωρούν ότι είναι αναγκαίο να αναδειχθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ένα παράδειγμα ενότητας. 

Η «Πρωτοβουλία» συγκροτήθηκε εν όψει της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής συνεργασίας των εξής φορέων και Ιδρυμάτων: Εθνική Τράπεζα, Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ίδρυμα Ευγενίδου, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, Ίδρυμα Λαμπράκη, Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη, Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη,  Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ίδρυμα Παιδείας & Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Ίδρυμα Ωνάση. 

Στόχος της «Πρωτοβουλίας» είναι να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο η επέτειος της Επανάστασης θα πρέπει να αποτελέσει μία αφορμή εθνικού αναστοχασμού, με βάση το αξίωμα ότι η Ιστορία αποτελεί πηγή έμπνευσης για το μέλλον. Με αυτό το πνεύμα σχεδιάστηκαν και προετοιμάστηκαν τα προηγούμενα τρία χρόνια δράσεις και εκδηλώσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την τριετία 2020-2022. 

Περισσότερα
κουφώματα pvc τεχνοπαν

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ