Connect with us

15# Ζωή στη Στεριά

Ιnteramerican: Συνεργασίες στον Εθελοντισμό Δασοπροστασίας

interamerican_ktirio

Στη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική και με τη συμπλήρωση, στις 23 Ιουλίου, δύο ετών από το τραγικό γεγονός, η Interamerican προσέθεσε στις ομάδες Εθελοντικής Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης που υποστηρίζει και το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Νέου Βουτζά (ΠΥ.Σ.ΕΘ.).

Το Σώμα ήταν επιχειρησιακά εντεταγμένο στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας κατά την προσπάθεια αντιμετώπισης της πυρκαγιάς το καλοκαίρι του 2018 στο Μάτι, τον Νέο Βουτζά, τη Ραφήνα και Προβάλινθο. Ξεκίνησε την δραστηριότητά του το 2007 και είναι αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και πιστοποιημένο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Εκτός του ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά, φέτος η εταιρεία έχει υποστηρίξει την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών (βόρεια προάστια) και τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπροστασίας Αφιδνών, που επίσης δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της Αττικής. Η Interamerican χορήγησε στο ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά -το οποίο δέχεται χορηγίες μόνο σε είδος και δεν διαχειρίζεται χρήματα- ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τις λειτουργικές ανάγκες της ομάδας, με επίσκεψη στελεχών της στον Σταθμό. Η εταιρεία έχει προγραμματίσει σε συνεργασία με τη «we4all» και παρέμβαση για το πράσινο στην περιοχή του Νέου Βουτζά, κατά το προσεχές φθινόπωρο. Η «we4all» είναι μια παγκόσμια εκστρατεία με σκοπό την αντιστροφή της καταστροφής που προκαλείται στο περιβάλλον από τις πυρκαγιές και την παράνομη κοπή δέντρων.

Επισημαίνεται ότι το 2018 η Interamerican είχε επιδείξει εξαιρετική ασφαλιστική ανταπόκριση για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των ζημιών και τη στοιχειώδη ανακούφιση των πληγέντων ασφαλισμένων από τις συνέπειες της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. Η εταιρεία είχε διαχειριστεί, με συνοπτικές διαδικασίες, αποζημιωτικά 108 περιστατικά για καταστροφή ακίνητης περιουσίας στο Μάτι, τη Ραφήνα και τον Νέο Βουτζά, με το ύψος του ποσού να ξεπερνά συνολικά τα 5 εκατ. ευρώ. Η ολική καταστροφή ασφαλισμένων σε Ιnteramerican και Αnytime οχημάτων, στην ίδια περιοχή, είχε ανέλθει στα 42 οχήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αποζημιώσεις από το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς για το καταστροφικό γεγονός είχαν πλησιάσει τα 35 εκατ. ευρώ.

Το ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά

Η δύναμη του εθελοντικού προσωπικού του ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά, που υποστηρίζει η Interamerican ανέρχεται σε περίπου 50 άτομα και 4 ιατρούς. Το Σώμα διαθέτει 6 πυροσβεστικά οχήματα και 3 διασωστικά, καθώς και 2 επιβατικά για μετακίνηση. Το ΠΥ.Σ.ΕΘ. έχει συμμετάσχει από το 2010 και εντεύθεν στην αντιμετώπιση περίπου 90 πυρκαγιών, σε περιπολίες και εκπαιδεύσεις και συνεισφέρει τακτικά σε εργασίες κοινού οφέλους για τον Δήμο Μαραθώνα και όμορους Δήμους. Επίσης, συνεργάζεται στενά με τον Σύνδεσμο του Πεντελικού ΣΠΑΠ σε όλες τις δενδροφυτεύσεις που πραγματοποιούνται στην Πεντέλη.

Οι επικεφαλής του ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά έχουν εκπαιδευτεί στην Πυροσβεστική Ακαδημία του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Τακτική είναι και η εκπαίδευση των εθελοντών του, μέσω σεμιναρίων του προγράμματος της δια βίου μάθησης του Πανεπιστημίου Αθηνών για την προστασία από καταστροφικούς κινδύνους, ενώ από το 2014 εθελοντές του Σώματος εκπαιδεύονται (ΚΟΜΑΚ) για διάσωση σε περίπτωση σεισμών. Ακόμη, οι εθελοντές συμμετέχουν τακτικά σε ασκήσεις δασοπυρόσβεσης και διάσωσης: ορεινής, από τροχαίο και από σεισμό, με τη συνεργασία της Π.Υ. Νέας Μάκρης.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10# Λιγότερες Ανισότητες

HILL’S: Συνεργασία με το Υπ. Εσωτερικών για τα καταφύγια αδέσποτων ζώων

Με αποστολή να βοηθά να εμπλουτίζονται και να επιμηκύνονται οι ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και των κατοικιδίων τους η HILL’S είναι προχωρά σε δράση.

Με ζητούμενο το πως η πανδημία (COVID-19) έχει μειώσει τα διαθέσιμα κεφάλαια στα καταφύγια ζώων, ειδικότερα σε μικρότερους οργανισμούς – πολλοί μη κερδοσκοπικοί, των οποίων οι πηγές χρηματοδότησης εξαρτώνται από τη συμμετοχή ανθρώπων σε εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων – η Hill’s επανατοποθετεί τους στόχους του προγράμματος Hill’s Τροφή, Στέγη & Αγάπη.

Τους τελευταίους μήνες, οι πηγές οικονομικής υποστήριξης έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα δεδομένου ότι οι άνθρωποι έμειναν στα σπίτια τους και έγιναν πιο σκεπτικοί όσον αφορά τη διαχείριση των πόρων τους.

Eκτιμά ότι κάθε κατοικίδιο αξίζει να λαμβάνει την καλύτερη ποιότητα διατροφής, ειδικά κατά τη διάρκεια τέτοιων δύσκολων στιγμών. Για αυτό το λόγο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «animalsolidarity.gov.gr» του Υπουργείου Εσωτερικών και σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, δώρισε 32 τόνους προϊόντων Hill’s σε καταφύγια και σωματεία, μέσω των Δήμων σε όλη την Ελλάδα.

Η Hill’s δημιούργησε το πρόγραμμα Hill’s Τροφή, Στέγη & Αγάπη το 2002, για να παρέχει στους σκύλους  και τις γάτες που βρίσκονται σε καταφύγια, διατροφή που βοηθά να παραμείνουν υγιή, χαρούμενα και πανέτοιμα να ζήσουν στο παντοτινό τους σπίτι.

Περισσότερα

13# Δράση για το κλίμα

Παπαστράτος: Παράδοση είκοσι πυροσβεστικών οχημάτων με υποστήριξη της Ε.Ο.Δ.

Παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, η τελετή παράδοσης στο Πυροσβεστικό Σώμα είκοσι (20) υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων 4Χ4, ελαφρού τύπου, με δεξαμενή νερού χωρητικότητας 500lit, αυτόνομου πυροσβεστικού συγκροτήματος, δωρεά της εταιρείας Παπαστράτος Α.Β.Ε.Σ. με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.).

Τα οχήματα, των οποίων η αξία αγγίζει σχεδόν το 1 εκατ. ευρώ, ενισχύουν την υλικοτεχνική υποδομή του Πυροσβεστικού Σώματος και θα χρησιμοποιηθούν κυρίως ως οχήματα πρώτης προσβολής, για εκτός δρόμου περιστατικά, με κύριο έργο την περιπολία δασικών εκτάσεων και την άμεση καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών. 

Στην τελετή παρέστησαν, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Γεώργιος Καλογερόπουλος. 

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η Ελλάδα ενισχύει και βελτιώνει δομικά το σύστημα πολιτικής προστασίας, εγγυώμενη την ασφάλεια των πολιτών της και των επισκεπτών απέναντι σε όλες τις προκλήσεις» και επεσήμανε ότι «φέτος θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα δύο προκλήσεις: Η μια είναι η ετήσια πρόσκληση της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών. Η δεύτερη είναι η πρόκληση της αντιμετώπισης του κορονοϊού, της επιτήρησης της εισόδου των πολλών επισκεπτών που ελπίζουμε να έρθουν στη χώρα μας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Το έργο της Πολιτικής Προστασίας φέτος είναι διπλό, εξαιρετικά σύνθετο, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορέσουμε να το φέρουμε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία». Ο Πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι «φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ» για την αντιπυρική περίοδο, καθώς το σύστημα έκτακτης ανάγκης «112» έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν αναδιαταχθεί ώστε να ανταποκρίνονται ταχύτερα στις ανάγκες της επικράτειας, ο στόλος αεροπορικών και επίγειων μέσων έχει διευρυνθεί ενώ το Σώμα διαθέτει φέτος 1.300 περισσότερους εποχικούς πυροσβέστες. Η Ελλάδα εγγυάται ασφάλεια στους επισκέπτες της, αλλά πρωτίστως στους Έλληνες πολίτες», τόνισε, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή τελετή και την άρτια εικόνα της Πυροσβεστικής «ισχυρό μήνυμα» για τα εχέγγυα που παρέχει η χώρα.

Την εταιρεία Παπαστράτος, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της, Χρήστος Χαρπαντίδης, ο οποίος μέσα από έναν πολύ σύντομο χαιρετισμό εξήρε τη συνεισφορά του Πυροσβεστικού σώματος, τη γενναιότητα, την προθυμία και την ετοιμότητα με την οποία στηρίζουν την κοινή πορεία όλων μας προς το καλύτερο, τονίζοντας ότι, «Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις γυναίκες & τους άνδρες της Πυροσβεστικής. Σε κάθε ανάγκη, οι πυροσβέστες σπεύδουν προς την κατεύθυνση απ’ όπου όλοι αποχωρούν. Σήμερα, εδώ, σκύβουμε το κεφάλι με σεβασμό στην αυταπάρνησή σας. Και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε κι εμείς, στην Παπαστράτος, παρόντες, πάντα, σε αυτό το ΜΑΖΙ που τόσο μοναδικά ορίζετε με το έργο σας».

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις αρμοδιότητες του Πυροσβεστικού Σώματος, στη φύση της αποστολής και τη μορφή του έργου που προσφέρει, που καθιστούν αναγκαίο τον  κάθε μορφής μηχανολογικό εξοπλισμό, ο οποίος  αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση, ώστε το Σώμα να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των συμβάντων που καλείται να διαχειριστεί.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση του στόλου των οχημάτων από τον Πρωθυπουργό και την Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη λήξη της οποίας ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος προσέφερε, στον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της εταιρείας Παπαστράτος, από ένα αναμνηστικό πυροσβεστικό κράνος καθώς και αναμνηστική πλακέτα του θυρεού του Πυροσβεστικού Σώματος στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Στην τελετή παράδοσης, παρέστησαν επίσης, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Αλέξιος Ράπανος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων Υποστράτηγος ΠΣ Γεώργιος Πουρναράς, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής με έδρα την Αθήνα Υποστράτηγος ΠΣ Χρήστος Λάμπρης, ο Διοικητής του ΕΣΚΕΔΙΚ Υποστράτηγος ΠΣ Σπυρίδων Πέτρου καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Περισσότερα

15# Ζωή στη Στεριά

ΕΔΑΣΑ – Έναρξη Δασοπυροφυλάξεων για το 2020

Η ενεργοποίηση των πολιτών σήμερα κρίνεται περισσότερο απαραίτητη από ποτέ για την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης των δασικών πυρκαγιών, αλλά και τον έγκαιρο εντοπισμό και την κατάσβεσή τους.

Για ακόμα μια χρονιά, ο Ε.ΔΑΣ.Α (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) διοργανώνει εθελοντική δασοπυροφυλάξη στην Πάρνηθα: μια δραστηριότητα που εστιάζει στην έγκαιρη ειδοποίηση των αρχών για ενδεχόμενα συμβάντα δασικών πυρκαγιών, ενώ αποτελεί και μία ανεπανάληπτη εμπειρία για τους εθελοντές που συμμετέχουν. Οι πυροφυλάξεις ξεκινούν τη Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020.

Oι εθελοντές συμβάλλουν και φέτος στην υλοποίηση ενός και μόνο στόχου, την διαφύλαξη του τελευταίου «πνεύμονα» της Αττικής, του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

Οι νυχτερινές δασοπυροφυλάξεις διεξάγονται σε στεγασμένο χώρο με δυνατότητα διανυκτέρευσης των εθελοντών εντός των πυροφυλακίων. Μπορεί να λάβει μέρος σε αυτές οποιοδήποτε άτομο άνω των 18 ετών, με στοιχειώδη φυσική κατάσταση, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, καθώς επικεφαλής της ομάδας πυροφύλαξης είναι πάντοτε εκπαιδευμένα μέλη του Ε.ΔΑΣ.Α. Οι πυροφυλάξεις γίνονται βάσει του υπηρεσιακού σχεδιασμού και σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, το Δασαρχείο Πάρνηθας και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. 

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ