INTERLIFE: Παρουσίαση Εταιρικής Υπευθυνότητας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Date:

Share post:

Οι πρωτοβουλίες Εταιρικής Υπευθυνότητας της INTERLIFE Ασφαλιστικής αποτέλεσαν την αφορμή για να απευθύνει στην εταιρεία πρόσκληση παρουσίασης των δράσεων ΕΚΕ ο Δρ. Τριαντάφυλλος Παπαφλωράτος, Sustainability Business Case Managing partner ο οποίος διδάσκει θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του 3ου έτους του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Στην πρόσκλησή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Επικοινωνώ μαζί σας για να σας συγχαρώ για τις σπουδαίες πρωτοβουλίες Εταιρικής Υπευθυνότητας που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια από την Interlife και να σας προσκαλέσω να μοιραστείτε την εμπειρία σας με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες μας. Η Εταιρική Υπευθυνότητα της Interlife έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και θετικού σχολιασμού πολύ συχνά μεταξύ στελεχών της Β. Ελλάδας αλλά και γενικότερα. Αντιλαμβανόμαστε πως είστε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις και ασχολείστε ενεργά με την ΕΚΕ πριν το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για εταιρείες δημοσίου συμφέροντος».

Με την αποδοχή της πρόσκλησης πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η παρουσίαση της Εταιρικής Υπευθυνότητας της INTERLIFE από την Έλενα Τοπάλη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας με τη συμμετοχή 65 προπτυχιακών φοιτητών, του Δρ. Τριαντάφυλλου Παπαφλωράτου και άλλων διδασκόντων του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Οι φοιτητές, έχοντας ήδη μελετήσει το θεωρητικό πλαίσιο της ΕΚΕ, τα επιχειρηματικά οφέλη που συνοδεύουν τη στρατηγική υιοθέτησή της, τη χρησιμότητα και τις τεχνικές της διαβούλευσης με τα ενδιαφερόμενα μέρη, το σχεδιασμό και την υλοποίηση μηχανισμών αναφοράς (grievance mechanism), πρότυπα δημοσιοποίησης ΕΚΕ όπως το GRI, SASB, τεχνικές ανάλυσης ουσιαστικότητας, βήμα προς βήμα σχεδιασμό Απολογισμού ΕΚΕ, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση.

Η Εταιρική Υπευθυνότητα παρουσιάστηκε μέσα από τον Απολογισμό της εταιρείας, με αναφορές στη μεθοδολογία εκπόνησής του, την Εταιρική Διακυβέρνηση και το Πρόγραμμα «προσφέρω …αλλιώς». Οι συμμετέχοντες «ξεναγήθηκαν» και στην ιστοσελίδα www.prosferoallios.gr, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν αναλυτικά όλες τις δράσεις που υλοποιούνται για την Κοινωνία, το Ανθρώπινο Δυναμικό, την Αγορά και το Περιβάλλον.

Ακολούθησε ιδιαίτερα ενδιαφέρων και εποικοδομητικός διάλογος με τους συμμετέχοντες φοιτητές – μελλοντικά στελέχη της Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δρ. Τριαντάφυλλος Παπαφλωράτος μετέφερε τις ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις των συμμετεχόντων αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Εκ μέρους του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την τόσο ζεστή και ουσιαστική παρέμβαση σας στο μάθημα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η συζήτηση που προκαλέσατε με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες βοήθησε πολύ στη βαθύτερη κατανόηση όλων όσων συναντήσαμε στη θεωρία αυτό το εξάμηνο. Μέσα από την παρουσίαση των πολύπλευρων δραστηριοτήτων της Interlife στο σύνθετο πεδίο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είδαμε τη στρατηγική προσέγγιση της εταιρείας και την ειλικρινή δέσμευση για την ΕΚΕ. Όλα τα παιδιά εκτίμησαν την παρέμβασή σας και θέλω να σας ευχαριστήσω ακόμη μια φορά για το χρόνο και την καλή διάθεση συνεργασίας».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Ν.Δασκαλαντωνάκης: Τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης

Η τιμητική διάκριση ήρθε σε συνέχεια της διαχρονικής προσφοράς του ιδρυτή της Grecotel και της οικογένειάς του στην εκκλησία, στην οικονομία και ευρύτερα στον τόπο και στους ανθρώπους του.

Νέο κέντρο καινοτομίας από τη Bayer AG

Το νέο κέντρο παρέχει επί του παρόντος χώρο για 100 εργαζόμενους, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να καλύψει άλλες 50 ακόμα θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες.

ΜοU μεταξύ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Accenture

Κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι η ενίσχυση της σύνδεσης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου με την Accenture και την ευρύτερη αγορά εργασίας.

Eπέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών της Blink από τον Όμιλο Globalsat-Teleunicom

Η συμφωνία με την Carrefour προβλέπει την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης στο δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας πανελλαδικά.