Ιντερσαλόνικα: Η πιο «πράσινη» εταιρεία της Ασφαλιστικής Αγοράς

Date:

Share post:

Κάθε ασφαλιστική εταιρεία έχει τα χαρακτηριστικά της. Τα υπέρ και τα κατά της. Τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα.

του Νίκου Μωράκη

Για χρόνια η Ιντερσαλόνικα κατείχε το σκήπτρο της Ασφαλιστικής εταιρείας πρωτίστως Βασίλισσας του βορρά αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας στην Ασφάλιση αυτοκινήτου. Με Ασφαλισμένο στόλο περίπου μισό εκατομμύριο, 380 ειδικοποιημένα οχήματα, 102 σταθμούς οδικής βοήθειας, 4 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος δήλωνε και δηλώνει παρούσα πανελλαδικά εξυπηρετώντας τους ασφαλισμένους της.

Έχοντας δημιουργήσει ένα έξυπνο δίκτυο ανά την Ελλάδα, το οποίο επεκτάθηκε από έξω προς τα μέσα (από τις πόλεις της περιφέρειας δηλαδή προς τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα – Αθήνας – Θεσσαλονίκης) σταδιακά απέκτησε παρουσία σε κάθε άκρη της χώρας συνάπτοντας συνεργασίες με ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές αλλά και με ιδιοκτήτες συνεργείων και άλλων μικρότερων εταιρειών οδικής βοήθειας.

Ήταν και είναι η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία που καθετοποίησε τον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου μειώνοντας τα λειτουργικά της κόστη με σκοπό να μειώσει τα ασφάλιστρά της. Και το κατάφερε! Προτού ξεκινήσει ο περιβόητος «πόλεμος τιμών» η Ιντερσαλόνικα είχε το χαμηλότερο και ανταγωνιστικότερο τιμολόγιο στην αγορά.

Δημιούργησε δικά της συνεργεία, δική της οδική βοήθεια και εισήγαγε όλα τα ανταλλακτικά μόνη της!

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Σήμερα, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο η Ιντερσαλόνικα πρωτοτυπεί για ακόμη μια φορά με απώτερο σκοπό τι άλλο; Τη μείωση των λειτουργικών της εξόδων. Έτσι, έχει επενδύσει σε 17 ηλεκτροκίνητα οχήματα SMART για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων της αλλά και των συνεργατών της (πραγματογνώμονες, μηχανικούς) ενώ έχει εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά στα κεντρικά της γραφεία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα όπως και στα συνεργεία της σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αθήνα και Ηράκλειο Κρήτης με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας.

Συγκεκριμένα τα συνεργεία σε Αθήνα και Λάρισα όπως και η γενική διεύθυνση Αθηνών και νοτίου Ελλάδος λειτουργούν με ρεύμα κατά 50% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (φωτοβολταϊκά) ενώ τα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας σε Θεσσαλονίκη όπως και τα συνεργεία σε δυτική Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης λειτουργούν με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μια επένδυση που κόστισε στην Εταιρεία περίπου 400.000 ευρώ αλλά υπολογίζεται σε βάθος 4ετίας να τα έχει αποσβέσει, καθώς κάθε χρόνο μόνο για την ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεών της πλήρωνε ούτε λίγο ούτε πολύ 120.000 ευρώ. Μια κίνηση στρατηγικής που μαζί με την εγκατάσταση σε όλα τα υποκαταστήματα και σταθμούς οδικής βοήθειας της Εταιρείας λαμπτήρων Led (δικής της εισαγωγής) έχει μειώσει ένα από τα σταθερά και πιο βασικά έξοδα του Ομίλου.

Επενδύσεις που σε συνεργασία με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας Green έχει επιφέρει το χαμηλότερο δυνατό κόστος ρεύματος για τα υποκαταστήματα και τους σταθμούς οδικής βοήθειας του Ομίλου στους οποίους δεν μπορούν να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά.

Ενέργειες που έχουν βραβευτεί 2 χρονιές (2015, 2017) από τα energy mastering awards αποσπώντας και τις δύο χρονιές τις δεύτερες θέσεις στις κατηγορίες Smart & Efficient Mobility & Energy Conservation ανταγωνιζόμενη γίγαντες της ελληνικής βιομηχανίας και των ελληνικών υπηρεσιών.

Related articles

Προκλήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω εξάρτησης από τους ημιαγωγούς

Η ζήτηση ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Το Trimaran IDEC SPORT στην Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project

Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων.

BCG: Έκθεση βιωσιμότητας για το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση, η BCG πραγματοποίησε περισσότερα από 900 κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα για 780 φορείς το 2022, ενώ έχει επενδύσει συνολικά από το 2020 πάνω από 1 δισ. δολ..

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Συνεργασία με GEP σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ανήκει στις διαπιστευμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024.
Skip to content