Connect with us

1# Μηδενική Φτώχεια

ΙΣΝ: Νέες δωρεές 9,8 εκατ. δολ. στη μάχη κατά του Covid-19

Με νέες δωρεές 9,8 εκατ. δολ. το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) συνεχίζει την Πρωτοβουλία Αντιμετώπισης των Συνεπειών της Πανδημίας, συνολικού ύψους 100 εκατ. δολ.. 

Ενώ η πανδημία συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της, προκαλώντας όλο και βαθύτερες επιπτώσεις στη ζωή και καθημερινότητα ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοινώνει έναν νέο κύκλο δωρεών, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19, συνολικού ύψους 100 εκατ. δολ.. Ο νέος κύκλος, πέμπτος κατά σειρά, περιλαμβάνει 26 δωρεές αυξάνοντας το συνολικό ποσό των δωρεών που έχουν διατεθεί, μέχρι σήμερα, στα 81,9 εκατ. ευρώ. Με τις νέες δωρεές, το ΙΣΝ προσβλέπει να συνδράμει το έργο μη κερδοσκοπικών οργανισμών προκειμένου να αντιμετωπίσουν καίριες ανάγκες, όπως τη διασφάλιση σίτισης και την παροχή στέγασης, καθώς και την ενίσχυση υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του νέου κύκλου δωρεών, το ΙΣΝ συνεχίζει τη στήριξή του σε μια σειρά από οργανισμούς, που είχε υποστηρίξει και σε προηγούμενους κύκλους της Πρωτοβουλίας, με σκοπό να εξακολουθήσουν απρόσκοπτα το σπουδαίο έργο τους, δεδομένων των αυξανόμενων αναγκών και προκλήσεων. 

“Παρά το γεγονός ότι οι εξελίξεις σχετικά με την παραγωγή αποτελεσματικών εμβολίων γεννούν ελπίδα και προσδοκίες για το νέο έτος, η πανδημία εξακολουθεί να επεκτείνεται δυναμικά, διογκώνοντας τις ανάγκες και προβλήματα που έχει προκαλέσει”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. “Εν όψει των συνεχιζόμενων και αυξανόμενων προκλήσεων, ανανεώνουμε την υποστήριξή μας σε ορισμένους οργανισμούς, οι οποίοι περιλαμβάνονται και σε προηγούμενους κύκλους της Πρωτοβουλίας, προκειμένου να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο τους και, παράλληλα, υποστηρίζουμε με δωρεές μας νέους οργανισμούς. Αντλούμε ιδιαίτερη έμπνευση από την επιμονή των εν λόγω οργανισμών, οι οποίοι καταφέρνουν, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, και τους ευχαριστούμε για τη δυνατότητα που μας προσφέρουν να συνεργαζόμαστε και να συνεισφέρουμε σε αυτήν τη ζωτικής σημασίας προσπάθεια”, πρόσθεσε. 

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1# Μηδενική Φτώχεια

P&G: Συνεργασία με Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τους άστεγους

Η P&G, εδώ και 60 χρόνια αγγίζει καθημερινά μέσα από γνωστά προϊόντα όπως τα Pampers, το Ariel, το Fairy και την Always, κάθε Ελληνικό σπίτι φροντίζοντας τις μικρές και μεγάλες στιγμές της καθημερινής ζωής. Και ενώ για τους περισσότερους από εμάς το «σπίτι», στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, έχει γίνει το καταφύγιό μας, την ίδια στιγμή για κάποιους ανθρώπους γύρω μας η έννοια «σπίτι» είναι μακρινή και η καθημερινότητα είναι πολύ πιο σκληρή. Οι άστεγοι συνάνθρωποί μας, σήμερα περισσότερο από ποτέ, με τους κινδύνους της πανδημίας να απειλούν περισσότερο τις ευάλωτες ομάδες, δοκιμάζονται από τις σκληρές συνέπειες της αστεγίας. 

Για την προστασία και τη φροντίδα των ευάλωτων αυτών ομάδων, η P&G μαζί με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ενώνουν τις δυνάμεις τους και πραγματοποιούν ένα πρόγραμμα πολλαπλών δράσεων στήριξης 2.000 άστεγων συνανθρώπων μας, στα μεγάλα αστικά κέντρα στη χώρα μας – Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Από το Νοέμβρη και για τους επόμενους 12 μήνες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μία κινητή μονάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επανδρωμένη με εθελοντές Σαμαρείτες, νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς, θα καλύπτει βασικές ανάγκες των αστέγων σε τρόφιμα, ρουχισμό, κουβέρτες καθώς και θα προσφέρει ιατρική, υγειονομική και οποιαδήποτε επιπλέον βοήθεια.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιος Αυγερινός, δήλωσε σχετικά: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζει διαχρονικά την πολιτεία στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών και υγειονομικών κρίσεων. Στο πλαίσιο των πολυδιάστατων και πολυποίκιλων δράσεων του Ε.Ε.Σ. εντάσσεται και η στοχευμένη ανθρωποκεντρική ενεργητική προσέγγιση (streetwork) ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι άστεγοι. Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη των ανθρώπων που διαβιούν σε συνθήκες αστεγίας, μέσω της προσφοράς βασικών ειδών υγειονομικής φροντίδας, της παροχής υπηρεσιών υγείας αλλά και της έγκαιρης-έγκυρης ενημέρωσής τους, που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη στην αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού. Είναι σημαντικό για εμάς σε αυτήν την προσπάθεια να έχουμε αρωγούς, όπως η P&G, ώστε να μπορούμε να επεκτείνουμε και να ενδυναμώνουμε ακόμα περισσότερο το έργο μας».

Η πρωτοβουλία αυτή είναι πολύ σημαντική για την P&G που όπως δεσμεύεται να φροντίζει με τα προϊόντα της την υγεία και υγιεινή εκείνων που τα εμπιστεύονται καθημερινά, αναλαμβάνει και την ευθύνη να στέκεται δίπλα και στους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας, στηρίζοντάς τους στη δική τους καθημερινότητα. 

Περισσότερα

1# Μηδενική Φτώχεια

ActionAid Ελλάς: Δωρεάν πιστοποίηση από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ActionAid Ελλάς» επιθεώρησε  και πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα ολοκλήρωσε την επιθεώρηση πιστοποίησης της «ActionAid Ελλάς» με βάση το πρότυπο ISO 9001:2015 για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας με Πεδίο Εφαρμογής: «Σχεδιασμός, ανάπτυξη και διαχείριση προγραμμάτων υποστήριξης των κοινωνικώς αδυνάμων στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο, με σκοπό την ανακούφιση και ενδυνάμωσή τους.

Υποστήριξη, προώθηση και διαχείριση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, των φιλανθρωπικών και μη κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων της ActionAid International.

Υλοποίηση, υποστήριξη και προώθηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με σκοπό την υποστήριξη και εκπαίδευση των κοινωνικώς αδύναμων στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο».

Σημειώνεται ότι η TÜV HELLAS (TÜV NORD), αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου που προσφέρει η ActionAid Ελλάς στη χώρα μας αλλά και η ActionAid παγκοσμίως, πραγματοποίησε την επιθεώρηση και την πιστοποίηση εντελώς δωρεάν, στo πλαίσιo του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας. 

Η ActionAid είναι μια ανεξάρτητη, διεθνής οργάνωση που δραστηριοποιείται σε 46 χώρες σε όλο τον κόσμο. Από την ίδρυσή της το 1972, δουλεύει για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια κι αδικία, όπου όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους και θα αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους ως ενεργοί πολίτες του κόσμου.

O Δημήτρης Προίσκος, Επικεφαλής Επιθεωρητής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε σχετικά: Η επιθεώρηση της ActionAid Hellas ήταν για μένα μια σημαντική εμπειρία. Με στόχο την επιθεώρηση ο επιθεωρητής κατανοεί το σκοπό του οργανισμού και εμβαθύνει όσο είναι δυνατόν στην λειτουργία και τα εσωτερικά της εταιρίας. Μέσω αυτής της διαδικασίας είχα την τιμή να γνωρίσω την «Action Aid Ελλάς», την Διοίκηση και το προσωπικό της και να γίνω κοινωνός των επιτυχημένων προσπαθειών υποστήριξης των κοινωνικώς αδυνάμων συνανθρώπων μας αλλά και των φιλανθρωπικών και μη κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων της ActionAid International. Παράλληλα είχα την ευκαιρία να αξιολογήσω τη σωστή οργάνωση και την αποτελεσματική λειτουργία της ActionAid και να εισηγηθώ θετικά για την έκδοση του Πιστοποιητικού σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο EN ISO 9001:2015.

O Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της «ActionAid Ελλάς» τόνισε πως: Για την ActionAid, η διαφάνεια και η λογοδοσία δεν είναι λέξεις αλλά πράξεις. Με την πιστοποίηση ISO 9001:2015 προσθέτουμε ένα ακόμα μηχανισμό που θα εξασφαλίσει τη διαρκή βελτίωση της οργάνωσης, την ελαχιστοποίηση λαθών και τη μεγιστοποίηση της ποιότητας των υπηρεσιών μας τόσο απέναντι στους ανθρώπους που υποστηρίζουμε όσο και σε εκείνους που μας υποστηρίζουν. Ευχαριστούμε θερμά εκ μέρους των χιλιάδων ανθρώπων στους οποίους λογοδοτούμε την TÜV HELLAS (TÜV NORD), που προσέφερε την επιθεώρηση και την πιστοποίηση εντελώς δωρεάν συμβάλλοντας έτσι έμμεσα στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των δωρεών των υποστηρικτών μας για την επίτευξη των σκοπών της οργάνωσης». 

Περισσότερα

1# Μηδενική Φτώχεια

Chiquita: Τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Οι μπανάνες Chiquita, ανέκαθεν αγαπημένο φρούτο των παιδιών (και των γονιών τους), τίμησε στις 20 Νοεμβρίου την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, κατά την οποία γιορτάζεται η υιοθέτηση της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των παιδιών.

Η μέρα είναι αφιερωμένη στην προώθηση της ανάγκης για βελτίωση της ευημερίας των παιδιών σε όλο τον κόσμο, της προστασίας τους από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και της λήψης των απαραίτητων μέτρων για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για αυτά. Σκοπός της Chiquita είναι να κάνει το χρέος της για την προστασία του μέλλοντος των παιδιών, με όσο το δυνατόν πιο βιώσιμο τρόπο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η βιωσιμότητα βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της και, ως εκ τούτου, θεωρεί ύψιστης σημασίας να διασφαλίζει ότι οι λειτουργίες της σέβονται τα δικαιώματα των παιδιών στις κοινότητες που έχουμε παρουσία. Σε όλο τον κόσμο, τα παιδιά επιδεικνύουν σθένος και ηγετικό χαρακτήρα υποστηρίζοντας έναν πιο βιώσιμο τρόπο διαβίωσης. Η εταιρεία καλεί όλους να συμβάλουν στην προσπάθεια των παιδιών, να αξιοποιήσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί και να δεσμευτούν εκ νέου ότι θα δοθεί προτεραιότητα στα παιδιά και τα δικαιώματά τους.

Η εμπλοκή της Chipita με τα παιδιά ήταν ιδιαίτερα μεγάλη από το ξεκίνημά της εταιρείας. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Πώς να είσαι καλός γείτονας“, που ουσιαστικά αποτελεί τη δέσμευσή της για βελτίωση των κοινοτήτων στις οποίες ζουν οι εργαζόμενοι υποστηρίζει την εκπαίδευση των παιδιών των εργαζομένων επενδύοντας σε σχολικές υποδομές και προσφέροντας πακέτα σχολικών ειδών.

Κάθε χρόνο, διανέμει πάνω από 3.300 πακέτα σχολικών ειδών στα παιδιά των εργαζομένων στις περιοχές όπου καλλιεργούνται οι μπανάνες, όπως η Γουατεμάλα, η Ονδούρα και η Κόστα Ρίκα. Τα πακέτα αυτά προσφέρουν στα παιδιά ένα μέρος των ειδών που χρειάζονται για να αριστεύσουν και να έχουν ελπίδα για το μέλλον τους. Εδώ και δεκαετίες, η Chiquita πρωτοστατεί στην εξάλειψη της παιδικής εργασίας από τον κλάδο και ανεξάρτητοι εξωτερικοί ελεγκτές όπως οι Rainforest Alliance και SA8000 επιθεωρούν την κατάσταση και πιστοποιούν ανά τακτά διαστήματα την εταιρεία.

Η προσέγγιση της Chiquita ως προς την στήριξη των τοπικών κοινοτήτων τονίζεται και στην πολιτική βιωσιμότητας “Πίσω από το Μπλε Αυτοκόλλητο” της εταιρείας. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε το https://chiquitabrands.com/sustainability/. 

Τα παιδιά αποτελούν την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα και η Chiquita έχει υλοποιήσει την πρώτη, στην ιστορία του κλάδου, έκθεση για τον αντίκτυπο στα δικαιώματα των παιδιών στις φάρμες σε Κόστα Ρίκα και Παναμά, σε συνεργασία με μια εταιρεία συμβούλων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, προκειμένου η εταιρεία να προσαρμόσει τα εργαλεία αξιολόγησης επιπτώσεων της UNICEF στις περιοχές που δραστηριοποιείται. Υποστηρίζουμε πλήρως τα Δικαιώματα του Παιδιού και τις Επιχειρησιακές Αρχές (CRBP) που αναπτύχθηκαν από τη UNICEF, την Παγκόσμια Συμφωνία του ΟΗΕ και τη ΜΚΟ Save the Children.

Περισσότερα
κουφώματα pvc τεχνοπαν

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ