ΙΣΝ: Νέες δωρεές ύψους άνω των 33 εκατ. ευρώ

Date:

Share post:

Τις νέες δωρεές του, συνολικού προϋπολογισμού 33 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα σε συνεργασία με οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) σε εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Οι συγκεκριμένες δωρεές εγκρίθηκαν στην τακτική φθινοπωρινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του ΙΣΝ. Οι 68 νέες δωρεές αφορούν δράσεις στις Τέχνες και τον Πολιτισμό, την Παιδεία, την Υγεία και τον Αθλητισμό και την Κοινωνική Πρόνοια.

Κατά τους 3 τελευταίους μήνες, δηλαδή στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΣΝ, το καλοκαίρι, μέχρι και σήμερα, οι νέες δωρεές του ΙΣΝ παγκοσμίως αγγίζουν τα 236 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης της πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα, αρχικού προϋπολογισμού άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά 2,1 δις. ευρώ μέσω 4.000 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Διαχρονικά, το Ίδρυμα έχει διαθέσει 37% των δωρεών του στις Τέχνες και τον Πολιτισμό, 24% στη Παιδεία, 26% στην Υγεία και τον Αθλητισμό και 13% στην Κοινωνική Πρόνοια.

Η έως τώρα δράση του ΙΣΝ εξαπλώνεται σε πάνω από 110 χώρες. Το 67% των συνολικών δωρεών, στα 21 χρόνια λειτουργίας του ΙΣΝ, έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης του δωρεάς για τη δημιουργία του ΚΠΙΣΝ, ενώ το 33% έχει διατεθεί στο εξωτερικό.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Προκλήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω εξάρτησης από τους ημιαγωγούς

Η ζήτηση ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Το Trimaran IDEC SPORT στην Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project

Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων.

BCG: Έκθεση βιωσιμότητας για το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση, η BCG πραγματοποίησε περισσότερα από 900 κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα για 780 φορείς το 2022, ενώ έχει επενδύσει συνολικά από το 2020 πάνω από 1 δισ. δολ..

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Συνεργασία με GEP σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ανήκει στις διαπιστευμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024.
Skip to content