ΙΣΝ: Νέες δωρεές ύψους άνω των 33 εκατ. ευρώ

Date:

Share post:

Τις νέες δωρεές του, συνολικού προϋπολογισμού 33 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα σε συνεργασία με οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) σε εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Οι συγκεκριμένες δωρεές εγκρίθηκαν στην τακτική φθινοπωρινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του ΙΣΝ. Οι 68 νέες δωρεές αφορούν δράσεις στις Τέχνες και τον Πολιτισμό, την Παιδεία, την Υγεία και τον Αθλητισμό και την Κοινωνική Πρόνοια.

Κατά τους 3 τελευταίους μήνες, δηλαδή στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΣΝ, το καλοκαίρι, μέχρι και σήμερα, οι νέες δωρεές του ΙΣΝ παγκοσμίως αγγίζουν τα 236 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης της πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα, αρχικού προϋπολογισμού άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά 2,1 δις. ευρώ μέσω 4.000 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Διαχρονικά, το Ίδρυμα έχει διαθέσει 37% των δωρεών του στις Τέχνες και τον Πολιτισμό, 24% στη Παιδεία, 26% στην Υγεία και τον Αθλητισμό και 13% στην Κοινωνική Πρόνοια.

Η έως τώρα δράση του ΙΣΝ εξαπλώνεται σε πάνω από 110 χώρες. Το 67% των συνολικών δωρεών, στα 21 χρόνια λειτουργίας του ΙΣΝ, έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης του δωρεάς για τη δημιουργία του ΚΠΙΣΝ, ενώ το 33% έχει διατεθεί στο εξωτερικό.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μαγειρεύει για καλό σκοπό

300 μερίδες φαγητού για τους άστεγους του Δήμου Αθηναίων από τους εθελοντές της ΑΒ Βασιλόπουλος.

EUROCERT: Στο 1ο workshop του Sοcial Accountability International για το SA8000

Το πρότυπο SA 8000 είναι ένα διεθνές πρότυπο που εντάσσεται στον ευρύτερο τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: Τετραπλή διάκριση στα Frozen Food Innovation Awards

Κάθε διάκριση αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της Μπαρμπα Στάθης να ηγείται των εξελίξεων του αγροδιατροφικού κλάδου, με καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις.

1.750 δρομείς της METRO Running Team διένυσαν 7.200 χλμ για καλό σκοπό

Εργαζόμενοι της εταιρείας, μαζί με τις οικογένειές τους, συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα για καλό σκοπό.
Skip to content