IST College: “Χρυσό” για το“MBA για Γονείς”

Date:

Share post:

Στην Τελετή Απονομής Βραβείων του θεσμού Education Leaders Awards 2023, που διοργανώθηκε φέτος για 8η φορά από την BOUSSIAS Events και πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Πειραιά), το IST College κέρδισε το Χρυσό Βραβείο για το πρωτοποριακό σεμινάριο Γονεϊκών Δεξιοτήτων “MBA για Γονείς (Μάθε, Βίωσε, Αποφάσισε να Αναπτυχθείς)”.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τo IST College ως Κολλέγιο Επιστημών & Τεχνολογίας, με εμπειρία στα εκπαιδευτικά δρώμενα από το 1989, παρακολουθώντας ανελλιπώς τις διεθνείς τάσεις και πρακτικές, με αφοσίωση, δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών προκλήσεων, δημιούργησε το πρόγραμμα “MBA για Γονείς”. Το καινοτόμο στοιχείο του “ΜΒΑ για Γονείς” είναι ότι δεν πρόκειται για μία ακόμα σχολή γονέων αλλά για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που αποτελείται από ενότητες, που σε άλλη περίπτωση θα παρακολουθούσαν στελέχη επιχειρήσεων, προσαρμοσμένες στον γονεϊκό ρόλο και συγκεκριμένα:

• Διαχείριση Time & Stress Management

• Εποικοδομητικές Διαπροσωπικές Σχέσεις – Συναισθηματική Νοημοσύνη

• Διατροφική Διαπαιδαγώγηση για Γονείς: Υγιής Σχέση με την Τροφή για Πάντα

• Αρχές Οικονομικής Παιδείας για τη Μελλοντική Οικονομική Επιτυχία των Παιδιών μας (Money EQ)

• Ο Οικογενειακός Ηγέτης (Leadership)

• Βιωσιμότητα και ο Γονεϊκός Ρόλος (Sustainable Parenting)

• Ψηφιακή Ευαισθητοποίηση (Digital Awareness)

• Δεξιότητες και Τεχνικές για Συνειδητούς Γονείς- Coaching μεθοδολογία

Το “MBA για Γονείς” καλλιεργεί δεξιότητες και soft skills και να συμβάλλει καθοριστικά στην αυτοβελτίωση των γονέων και στην ενίσχυση της συνειδητότητάς τους. Το σεμινάριο καλύπτει θέματα όπως η κατάλληλη διαχείριση των συναισθημάτων, της επικοινωνίας και των διαπροσωπικών σχέσεων, του χρόνου, του άγχους, της διατροφής, της στάσης απέναντι στους οικονομικούς πόρους, με στόχο να διευκολύνει τη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του γονέα και θα ενδυναμώσει τη σχέση του με το παιδί του, και κατ’ επέκταση την οικογενειακή λειτουργία.

“Είναι πραγματικά τιμή για το IST College η απονομή του Χρυσού Βραβείου στα Education Leaders Awards 2023 για το “MBA για Γονείς”, σημειώνεται στην ανακοίνωση. Είναι ένα σεμινάριο γονεϊκών δεξιοτήτων, που σχεδιάστηκε για να συμβάλλει στην κοινωνία μας, γιατί αν θέλει κάνεις ένα καλύτερο αύριο πρέπει να επενδύσει τώρα στην ανάπτυξη της συνειδητότητας στις μαμάδες και τους μπαμπάδες του σήμερα. Στο σεμινάριο αναπτύσσονται με σαφήνεια θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος γονέας καθημερινά και η ευαισθητοποίησή του αυτή θα τον βοηθήσει να διευρύνει την αντίληψή του σχετικά με την ανατροφή του παιδιού του. Ως συνειδητοί γονείς, θα διαπιστώσουν ότι η καθοδήγηση του παιδιού, με εμπιστοσύνη και σεβασμό στις ικανότητές του, είναι η βάση για την εξάλειψη περιοριστικών πεποιθήσεων αλλά και για τη δημιουργία μίας υγιούς σχέσης μαζί του, για πάντα! Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον οργανισμό Boussia καθώς και τα μέλη της κριτικής επιτροπής για το χρόνο που αφιέρωσε και την διάκριση αυτή”, είπε η Managing Director του IST College, Δάφνη Φουντουκάκου.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της ΕΛΕΠΨΥΣΕΠ και της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Related articles

EEΣ: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Καλλιθέα

Η δράση υλοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας και τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Dentist Pass: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως 22 Δεκεμβρίου

Πάνω από 200.000 παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών έχουν ενισχυθεί έως σήμερα από το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας “Dentist pass”.

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Aνακαίνιση φαρμακείου στο Τζάνειο

Το Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει πλέον ένα πλήρες αναβαθμισμένο φαρμακείο, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς.

Praktiker Hellas: Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «Σπίτι Ανοιχτό – The Challenge»

Ο διαγωνισμός, αφορά στην πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός αστικού διαμερίσματος AirBnB για να γίνει φιλικό σε ΑμεΑ.
Skip to content