Connect with us

Βιομηχανία

Johnson & Johnson: «ΠροΣfΕΕρει» στους πληγέντες της Μάνδρας Αττικής

Μέσω της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε» του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), ο όμιλος εταιριών Johnson & Johnson και οι εργαζόμενοί του ανταποκρίθηκαν άμεσα στην ανάγκη για έμπρακτη συμπαράσταση προς τους συνανθρώπους μας στην τοπική κοινότητα της Μάνδρας Αττικής.

Συγκέντρωσαν για τις οικογένειες που επλήγησαν στη Μάνδρα, σημαντικές ποσότητες τροφίμων, ειδών καθαρισμού και οικιακής χρήσης, καθώς και άλλων προϊόντων. Επιπρόσθετα της εθελοντικής δράσης, προσφέρθηκαν καταναλωτικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας και υγιεινής του ομίλου Johnson & Johnson, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μάνδρας για την κάλυψη των αναγκών 500 οικογενειών. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή εδρεύει από το 1975 το εργοστάσιο του ομίλου Johnson & Johnson, με περισσότερους από 190 εργαζομένους, γεγονός που συνέβαλε ουσιαστικά στις δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας του ομίλου.

Τη σημασία της ενέργειας σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Πασχάλης Αποστολίδης: «Η κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» έχει καταφέρει να ενώσει την πατρίδα μας μέσα σε μία αγκαλιά αλληλεγγύης και να συμπεριλάβει τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Οι εταιρίες μέλη μας είναι δύναμη έμπρακτης υποστήριξης του κοινωνικού κράτους, παρέχοντας τη στήριξη που χρειάζονται οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο εταιριών Johnson & Johnson και την Janssen Ελλάδος για τη σημαντική δωρεά της».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος, Μάκης Παπαταξιάρχης, σημείωσε: «Στη Janssen, την εταιρία του μεγαλύτερου παγκόσμιου ομίλου στη Φροντίδα Υγείας, της Johnson & Johnson, ακολουθούμε και εφαρμόζουμε τις θεμελιώδεις αρχές του «Πιστεύω» μας, έχοντας βαθιά επίγνωση της ευθύνης προς τις κοινότητες όπου ζούμε και εργαζόμαστε και γενικά προς όλη την κοινωνία. Αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα σε εκείνους που μας έχουν ανάγκη. Άλλωστε, οι αυξανόμενες κοινωνικές απαιτήσεις και προκλήσεις, υπαγορεύουν την αναπροσαρμογή των προτεραιοτήτων μας και την ανάληψη καινοτόμων, στοχευμένων δράσεων, οι οποίες αποδεικνύουν έμπρακτα το σύγχρονο, αλληλέγγυο, κοινωνικό προφίλ της εταιρίας μας».

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βιομηχανία

Air Liquide Hellas: Εγγυήσεις Προέλευσης Greenpass

Εγγυήσεις Προέλευσης με την επωνυμία «Greenpass» από την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. έλαβε η Air Liquide Hellas βεβαιώνοντας ότι για την παραγωγή των βιομηχανικών και ιατρικών αερίων προϊόντων της έχει δεσμευτεί ισόποση ενέργεια, η οποία παράγεται από τη ΔΕΗ από ανανεώσιμες πηγές.

Μέσω της συμμετοχής της στην εφοδιαστική αλυσίδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, η Air Liquide Hellas αποδεικνύει την στήριξή της στην παραγωγή καθαρής ενέργειας και την δέσμευσή της να παράγει τα βιομηχανικά και ιατρικά αέρια προϊόντα της στην τοπική αγορά, με ασφαλή και φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση.

Η συνεισφορά στην μετάβαση στην καθαρή ενέργεια και στην βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται στον πυρήνα των προτεραιοτήτων του Ομίλου Air Liquide. Aυτό κατ’αρχήν αντικατοπτρίζεται στην προσπάθεια του ομίλου να προσφέρει ολοένα και πιο αποδοτικές λύσεις ενέργειας για να βοηθήσει τους πελάτες του να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, ειδικά εξελίσσοντας συνεχώς τις λύσεις στον τομέα των καθαρών μεταφορών.

Ο Patrick Franchinard, Γενικός Διευθυντής της Air Liquide Hellas, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε περήφανοι γιατί οι λύσεις που παρέχουμε για βιώσιμη ανάπτυξη δημιουργούν αξία για τους πελάτες μας στην Ελληνική αγορά. Με τις εγγυήσεις προέλευσης “Greenpass” η Air Liquide Hellas ενισχύει τη δέσμευσή της συστηματικά να συμβάλλει σε ένα οικοσύστημα καθαρότερης ενέργειας στην Ελλάδα».

«Η ΔΕΗ εκτιμώντας την πολύχρονη εξαιρετική συνεργασία που έχει με την Air Liquide Hellas, την ποιότητα του παραγομένου προϊόντος της εταιρίας και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για μια ουσιαστική περιβαλλοντική διαχείριση, παρέχει Εγγυήσεις Προέλευσης, με την επωνυμία Greenpass, από τους Πιστοποιημένους Υδροηλεκτρικούς της Σταθμούς», επισημάνθηκε από πλευράς ΔΕΗ. Οι Εγγυήσεις Προέλευσης ανακαλούνται στο όνομα της Air Liquide μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), ο οποίος και πιστοποιεί ότι ισόποση ενέργεια έχει παραχθεί από ΑΠΕ».

Περισσότερα

Βιομηχανία

Η ΔΕΛΤΑ κοντά στα παιδιά της Κιβωτού

Αυτά τα Χριστούγεννα, η ΔΕΛΤΑ, η οποία στηρίζει με συνέχεια και συνέπεια τους συνανθρώπους μας συμβάλλοντας στην κάλυψη βασικών διατροφικών αναγκών τους σε συνεργασία με έγκριτους φορείς και ιδρύματα, βρέθηκε δίπλα στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.

Περισσότερα από 100 παιδιά, ηλικίας 3 έως 15 ετών, παρακολούθησαν το ειδικό εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα «Ταξίδι στην Πρωινοχώρα» και το ειδικά διασκευασμένο «Φιδάκι», που έχει δημιουργήσει η εταιρεία. Μέσα από τα δύο αυτά εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα παιδιά μαθαίνουν για την ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, την αξία του πρωινού, καθώς και γενικότερα θέματα για τη διατροφική αξία των τροφίμων. Παράλληλα, τους δόθηκε η δυνατότητα να παίξουν, να ζωγραφίσουν και να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές, ενώ ομάδα εθελοντών εργαζομένων προσέφερε δωράκια και προϊόντα στα παιδιά.

Επιπλέον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Δεκεμβρίου, και μέσα από την σελίδα της ΔΕΛΤΑ στο Facebook, καλούσε όλους να γράψουν μια ευχή για τη νέα χρονιά. Για κάθε ευχή η εταιρεία προσέφερε ένα ποτήρι γάλα στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.

Η ΔΕΛΤΑ, αποδεικνύοντας την κοινωνική της ευαισθησία με πράξεις, μέσα στην τελευταία διετία, έχει προσφέρει περισσότερες από 2.000.000 μερίδες προϊόντων της, σε παιδιά και οικογένειες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ενδεικτικά, έχει προσφέρει προϊόντα της μέσω πρωτοβουλιών και φορέων, όπως το πρόγραμμα Δεκατιανό στο Σχολείο, το Μαζί για το Παιδί, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Χαμόγελο του Παιδιού, η Τράπεζα Τροφίμων, καθώς και Κοινωνικές Δομές Δήμων σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερα

8# Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη

NIVEA Young Business Talents 2017 – 2018

Περισσότερες από 2.100 συμμετοχές μαθητών από όλη την Ελλάδα μετρά ήδη το πρόγραμμα για τον διεθνή διαγωνισμό Διοίκησης κι Επιχειρηματικότητας Young Business Talents που υποστηρίζει για 5η χρονιά η NIVEA, της Beiersdorf Ηellas.

Ειδικότερα, 2.144 μαθητές από Λύκεια όλης της χώρας υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, ενώθηκαν σε 660 «ομάδες-εταιρίες» και διαγωνίζονται για μια θέση στον τελικό του Διαγωνισμού, για να κερδίσουν τον τίτλο του καλύτερου εικονικού επιχειρηματία. Οι μαθητές όπως κάθε χρόνο, μέσω του εξελιγμένου Επιχειρηματικού Προσομοιωτή 3ης γενιάς, που προσφέρει η NIVEA και διατίθεται από την εταιρία PRAXIS MMT, διανύουν οnline μέσα σε 4 μήνες, 11 εικονικά «επιχειρηματικά έτη» και καλούνται να λάβουν αποφάσεις σε βασικούς τομείς διοίκησης μιας εταιρείας, όπως η Παραγωγή, το Marketing, τα Χρηματοοικονομικά, το Ανθρώπινο Δυναμικό και η Διανομή.

Κάθε εβδομάδα οι «εταιρίες» καταθέτουν τα σχέδια και τις αποφάσεις τους ανά περίπτωση και ο Προσομοιωτής, βάσει του προηγμένου λογισμικού που διαθέτει, επιστρέφει οικονομικά αποτελέσματα βασισμένα στα δεδομένα της αγοράς. Στη συνέχεια, η διαδικασία αυτή θα αναδείξει 75 ομάδες-εταιρίες που θα διακριθούν βάσει της επιτυχημένης πορείας τους και θα λάβουν μέρος στο Μεγάλο Τελικό του Young Business Talents που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο στην Αθήνα.

Η NIVEA, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, με γνώμονα τις αξίες της φροντίδας, της εμπιστοσύνης, της απλότητας και της τόλμης, βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες της κάθε οικογένειας για περισσότερα από 100 χρόνια, στηρίζοντας τους νέους ανθρώπους όχι μόνο προσφέροντας το καλύτερο αλλά κι ενισχύοντας δράσεις, όπως το Young Business Talents που στοχεύουν στην συνεχή επιμόρφωση κι εκπαίδευση των νέων, ευνοώντας το ταλέντο τους για να τους προετοιμάσει για ένα καλύτερο κι ένα δυναμικό ξεκίνημα στην ενήλικη ζωή τους.

Περισσότερα

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ