Connect with us

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

Καμπάνια της INTERAMERICAN για την υποστήριξη της ΕΛΕΠΑΠ

ELEPAP-Interamerican

(από αριστερά) Ελένη Τριαντοπούλου -υπεύθυνη social media INTERAMERICAN, Χριστίνα Μαρούγκα-Κατσουρίδη – γεν. γραμματέας ΕΛΕΠΑΠ, Μάρκος Φραγκουλόπουλος – αναπλ. γενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing INTERAMERICAN, Μαριάννα Μόσχου – πρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ, Γιάννης Ρούντος – διευθυντής δημοσίων σχέσεων και ΕΚΕ INTERAMERICAN, Βίβιαν Αραβανή – γραφείο τύπου INTERAMERICAN.

Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης αξιοποίησε η INTERAMERICAN για να αναδείξει και να συνδράμει το έργο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ). Ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η ασφαλιστική εταιρεία ανέπτυξε, κατά την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, μία εύστοχη καμπάνια υπέρ της ΕΛΕΠΑΠ. Η μεγάλη συμμετοχή των φίλων της INTERAMERICAN και του μη κυβερνητικού οργανισμού «μεταφράστηκε» σε ένα σημαντικό ποσόν, που η εταιρεία πρόσφατα επέδωσε στην ΕΛΕΠΑΠ.

Η Μαριάννα Μόσχου, πρόεδρος του οργανισμού, παραλαμβάνοντας την επιταγή από τα στελέχη της εταιρείας, τόνισε τον έξυπνο τρόπο διάδοσης της ιδέας και την πληροφοριών για το έργο της ΕΛΕΠΑΠ, που αποφέρει πολλαπλάσιο όφελος κοινωνικής υποστήριξης του οργανισμού –είναι χαρακτηριστικό ότι έφθασαν τα μηνύματα σε περίπου 1,2 εκατ. χρήστες του Facebook- και υπογράμμισε τη σταθερότητα της συμπαράστασης της INTERAMERICAN, που αποτελεί έναν «κοινωνικό εταίρο» πρώτης γραμμής για την ΕΛΕΠΑΠ, ιδιαίτερης αξίας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. «Η INTERAMERICAN βρίσκεται κοντά μας όχι μόνο με τις διαδικτυακές καμπάνιες, αλλά και με το πρόγραμμα Art & Therapy που υλοποιεί, σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών», δήλωσε η κ. Μόσχου. Η συνδρομή της Εταιρείας θα αξιοποιηθεί για την υλικοτεχνική υποστήριξη της θεραπευτικής αγωγής στις εγκαταστάσεις του οργανισμού στην Αθήνα.

Η ΕΛΕΠΑΠ λειτουργεί εδώ και 78 χρόνια, σήμερα με 6 κέντρα πανελλαδικά (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο και Αγρίνιο) και 200 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό, που αγκαλιάζει ετησίως περισσότερα από 1.500 παιδιά με αναπηρία, παρέχοντας εκπαιδευτική και θεραπευτική υποστήριξη, ενώ συνεργάζεται με σημαντικούς ομόλογους οργανισμούς και πρωτοποριακά προγράμματα διεθνώς. H INTERAMERICAN εντάσσει τη σχέση συνεργασίας με την ΕΛΕΠΑΠ στο σχέδιο κοινωνικής υπευθυνότητας «Πράξεις Ζωής» που έχει αναπτύξει εδώ και 10 χρόνια και ειδικότερα στον άξονα της υποστήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

EΛIZA: Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τελέστηκαν τα εγκαίνια της Μονάδας Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών – «Σόφη Βαρβιτσιώτη» της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Η Μονάδα ιδρύθηκε από την Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού – ΕΛΙΖΑ και αποτελεί τον πρώτο στην Ελλάδα νοσοκομειακό χώρο για την εξέταση και διεπιστημονική αντιμετώπιση βρεφών και παιδιών με υποψία κακοποίησης / παραμέλησης. Επιπλέον, στον ίδιο χώρο θα εργάζονται ομάδες για τη διαμόρφωση ερευνητικών / εκπαιδευτικών προγραμμάτων και στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

Η λειτουργία της Μονάδας συνιστά το επιστέγασμα εντατικής προσπάθειας 3 ετών μέσα από το «Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Κακοποίησης Παιδιών με αφετηρία το Νοσοκομείο», όπου η Β’ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ και το ΕΛΙΖΑ σε συνεργασία με τις ιατρικές σχολές των Πανεπιστημίων YALE και IOWA προχώρησαν στη:

Δημιουργία δικτύου ιατρών εξειδικευμένων στη διαχείριση της σωματικής κακοποίησης, την εκπαίδευση άλλων επαγγελματιών και την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης όλων των μορφών κακοποίησης / παραμέλησης σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση 1.440 επαγγελματιών υγείας πρώτης γραμμής, κυρίως ιατρών και νοσηλευτών που φροντίζουν παιδιά

Δημιουργία εύχρηστων εργαλείων για την αναγνώριση και διαχείριση παιδιών με υποψία σωματικής κακοποίησης για νοσοκομειακούς ιατρούς και νοσηλευτές

Αναδρομική έρευνα για τα έτη 2014 – 2015, που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», στο πλαίσιο του προγράμματος, έδειξε πως:

Τα παιδιά με πιθανή σωματική κακοποίηση είχαν φτάσει κατά μέσο όρο πάνω από 7 ετών, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου τα περισσότερα παιδιά με σωματική κακοποίηση αναγνωρίζονται σε ηλικία μικρότερη των 3 ετών!

Τα βρέφη είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα σωματικής κακοποίησης, στοιχείο σύμφωνο με τα διεθνή βιβλιογραφικά δεδομένα για την ευαλωτότητα των βρεφών στη σωματική κακοποίηση

1 στα 3 εγκαύματα θα μπορούσε να είχε προληφθεί με καλύτερη εκπαίδευση των γονέων/φροντιστών για την αποφυγή ατυχημάτων λόγω αμέλειας

Στόχος της Μονάδας είναι να διασφαλιστεί η αναγνώριση των βρεφών και παιδιών σε κίνδυνο για όλες τις μορφές κακοποίησης / παραμέλησης σε ολοένα μικρότερες ηλικίες και η καλύτερη φροντίδα τους με τη συνεργασία επαγγελματιών διαφορετικών ειδικοτήτων, εντός και εκτός του νοσοκομείου σε έναν άρτια οργανωμένο χώρο. Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, η Μονάδα διαθέτει ένα ιατρικό εξεταστήριο κατάλληλα διαμορφωμένο και φιλικό για τα παιδιά και έναν χώρο συνάντησης και εργασίας για όλους όσους εμπλέκονται στη φροντίδα τους.

Το ΕΛΙΖΑ ευχαριστεί θερμά την οικογένεια Ι. Βαρβιτσιώτη, καθώς και το Ίδρυμα Δημητρίου και Μπλανς Λαμπροπούλου για τη γενναιοδωρία και την καταλυτική συμβολή τους στη δημιουργία της Μονάδας που είναι βέβαιο πως όχι μόνο θα σώσει τη ζωή πολλών βρεφών και παιδιών, αλλά θα αποτελέσει και πρότυπο λειτουργίας αντίστοιχων Μονάδων σε όλη την Ελλάδα.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΖΑ, Μαρίνα Καρέλλα δήλωσε σχετικά «H Μονάδα που ιδρύουμε σήμερα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα, που συμβάλλει στην αλλαγή του μηχανισμού προστασίας των κακοποιημένων παιδιών στην Ελλάδα. Το παιδί πρέπει να έχει τη θέση που όλοι οφείλουμε να του δώσουμε. Να βρίσκεται στο επίκεντρο της φροντίδας, της προστασίας, της αγάπης. Ευελπιστούμε πως έτσι θα μπορέσουμε να το βοηθήσουμε όλοι μαζί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στον κόσμο, στους ανθρώπους και σε ένα ασφαλέστερο μέλλον».

Ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης, δήλωσε σχετικά «Θα θέλαμε εκ μέρους της οικογένειας μας να σας ευχαριστήσουμε πολύ όλους που τιμάτε με την παρουσία σας τη σημερινή εκδήλωση. Είναι για εμάς μια σημαντική ημέρα, έχουμε μεγάλη χαρά και συγκίνηση που το ΕΛΙΖΑ και το Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού, εγκαινιάζουν σήμερα τη Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών – Σόφη Βαρβιτσιώτη.

Η Σόφη Βαρβιτσιώτη ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος που είχε μια βαθιά πίστη στο καλό, στη συμπόνοια στους ανθρώπους. Οπλισμένη με πίστη, που μέχρι και την τελευταία ώρα δεν την εγκατέλειψε ποτέ, αλλά και με πείσμα, θέληση και μια παιδική αθωότητα, στη διάρκεια της ζωής της αφιέρωσε πολύ χρόνο, ενέργεια και υλικά μέσα για να βοηθήσει άπορους ανθρώπους. Τα πρόσφατα τραγικά περιστατικά της Λέρου και της Ζακύνθου αναδεικνύουν με δραματικό τρόπο την ανάγκη για τη λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας φροντίδας για την ασφάλεια των παιδιών και είμαι σίγουρος ότι η λειτουργία της θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην ενημέρωση, πρόληψη, αλλά και αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών κακοποίησης των παιδιών».

H Μαρίζα Τσολιά, Διευθύντρια της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, δήλωσε «Το πρόβλημα της  άσκησης βίας στα παιδιά είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα της δημόσιας υγείας σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες. Μέχρι πρόσφατα, δεν υπήρχε στην χώρα μας ένα οργανωμένο και δομημένο σύστημα για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.  Η δημιουργία της πρώτης πρότυπης Μονάδας για τη φροντίδα του κακοποιημένου παιδιού αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό γεγονός και σταθμό στην οργάνωση  των προσπαθειών που καταβάλλονται. Η Μονάδα θα αποτελέσει ένα  σύγχρονο χώρο για την οργάνωση της φροντίδας  των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο  με ευαισθησία, αξιοπρέπεια, διακριτικότητα και αποτελεσματικότητα. Η Β΄ Παιδιατρική Κλινική ευχαριστεί ιδιαίτερα τους χορηγούς για το τόσο σημαντικό αυτό έργο. Στόχος είναι να δημιουργηθούν στο προσεχές μέλλον παρόμοιες μονάδες και σε άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία και κλινικές της Ελλάδας».

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

Ithaca Laundry

Η Ithaca είναι μια δράση νέων ανθρώπων που βοηθούν τους άστεγους της χώρας μας, που λόγω οικονομικής κρίσης και άλλων ακραίων συνθηκών βρέθηκαν στο δρόμο. Η σκέψη ήταν να δημιουργήσουν ένα κινητό πλυντήριο με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής των αστέγων.

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

Ανοιχτή Αγκαλιά: Προληπτική Ιατρική στα ακριτικά

Με συνολικά 1.006 παιδιατρικές πράξεις και 550 ιατρικές πράξεις ενηλίκων ολοκληρώθηκε η Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής που πραγματοποίησε η ομάδα εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ – Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής στα ακριτικά νησιά Τήλο, Χάλκη και Σύμη από 13 έως 22 Απριλίου 2018, με την στήριξη ττου Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.

Στην εκστρατεία που αποτελεί μέρος του προγράμματος «Υποστηρίζουμε τη Ζωή» έλαβαν μέρος 30 εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι προσέφεραν με αγάπη και σεβασμό τις υπηρεσίες τους στον ακριτικό πληθυσμό.

Η προσέλευση των κατοίκων των νησιών κρίνεται εξαιρετικά ικανοποιητική. Εξετάστηκε το 80% του παιδικού πληθυσμού και σε γενικές γραμμές η υγεία των παιδιών είναι καλή. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να λάβουν πιστοποιητικά υγείας για τα παιδιά τους χωρίς να απαιτηθεί να μετακινηθούν εκτός νησιού, ενώ περιστατικά παιδιών και ενηλίκων που αξιολογήθηκαν ότι χρήζουν περαιτέρω διερεύνηση παραπέμφθηκαν στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Η οφθαλμίατρος της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι άνω του 90% των παιδιών δεν παρουσιάζει πρόβλημα όρασης. Σε αυτό συμβάλλει ουσιαστικά το ότι τα παιδιά ζουν σε έναν ευρύ ορίζοντα, έχουν πολλές δραστηριότητες στη φύση και κάνουν περιορισμένη χρήση των συσκευών νέων τεχνολογιών.

Η πρόεδρος της “ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ ” Γιολάντα Βλάχου δήλωσε: “Σε κάθε προορισμό μας περιμένει η ανοιχτή αγκαλιά όλων των κατοίκων. Για όλους εμάς τους εθελοντές αυτή η υποδοχή μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη για να συνεχίσουμε. Ο κόσμος αυτών των περιοχών δεν έχει ανάγκη μόνο την ιατρική φροντίδα, αλλά έχει ανάγκη να επικοινωνήσει και να μοιραστεί μαζί μας τα προβλήματά του. Αποτελεί εξαιρετική τιμή για όλη της ομάδα μας η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό, όταν σε αυτούς τους προορισμούς τους οποίους στηρίζουμε και επισκεπτόμαστε για πολλά χρόνια, συναντούμε παιδιά που γνωρίζουμε από πολύ μικρά και μας εκφράζουν την αγάπη τους για το έργο μας”.

Συμπαραστάτες σε όλη την προσπάθεια των εθελοντών της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ ήταν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και οι επαγγελματίες υγείας των νησιών. Ουσιαστική ήταν επίσης η βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού για την ασφαλή μεταφορά των εθελοντών και όλου του απαραίτητου φαρμακευτικού και ιατρικού υλικού προς τα ακριτικά νησιά.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ