KARABINIS MEDICAL: Περιβαλλοντικό πρόγραμμα για 2η συνεχόμενη χρονιά

Date:

Share post:

Η KARABINIS MEDICAL, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού της προγράμματος «Η Φροντίδα για το περιβάλλον είναι στο DNA μας», πραγματοποίησε τον 1ο παράκτιο και υποβρύχιο καθαρισμό για το 2022. Είχε προαναγγείλει τη σχετική δράση για τις 29 Μαΐου σε πολυσύχναστες παραλίες της Ραφήνας και με σημείο έναρξης την Αργυρά Ακτή, με στόχο τον καθαρισμό των παραλιών έως το Κόκκινο Λιμανάκι.

Το πρόγραμμα «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας» είναι μία πρωτοβουλία που στόχο έχει να θωρακίσει την άμυνα του Περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και στοχεύει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος από τη ρύπανση. 

Μέχρι σήμερα, η KARABINIS MEDICAL έχει συλλέξει συνολικά 184 kg απορριμμάτων από τους  καθαρισμούς που υλοποιήθηκαν το 2021, σε Λάρισα και Καλαμάτα. Όπως σημειώνει σχετική ανακοίνωση, σε ένα εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα και σε στενή συνεργασία με τοπικούς φορείς και φαρμακεία της κάθε περιοχής, συλλέχθηκαν  και στάλθηκαν προς ανακύκλωση τα απορρίμματα από τις παραλίες Στόμιο και Κάτω Σωτηρίτσα – Αγιόκαμπο στη Λάρισα και από την παραλία της Καλαμάτας.

Με τις παραλίες της Ραφήνας να αποτελούν τον πρώτο σταθμό καθαρισμού για φέτος, η KARABINIS MEDICAL, με την αρωγή της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, της σχολής ελεύθερης κατάδυσης XT Diving – Phorcys και των Φαρμακείων της περιοχής, συμβάλλει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάδειξη της αξίας της ανακύκλωσης. 

Ο Απόστολος Καραμπίνης, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της KARABINIS MEDICAL, δήλωσε σχετικά: «Για όλους εμάς, στην KARABINIS MEDICAL, η προστασία του Περιβάλλοντος είναι τρόπος ζωής. Προσηλωμένοι στο όραμά μας για έναν κόσμο απαλλαγμένο από πλαστικά, συνεχίζουμε για 2η συνεχόμενη χρονιά τους καθαρισμούς με αφετηρία παραλίες της Ραφήνας, όπου θα πραγματοποιηθεί παράκτιος και υποβρύχιος καθαρισμός. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε στο πλευρό μας, τόσο την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, όσο και τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου στην προσπάθεια μας να παραδώσουμε έναν κόσμο καλύτερο στην επόμενη γενιά. Επιπλέον θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την σχολή ελεύθερης κατάδυσης XT Diving- Phorcys η οποία θα συμβάλει στον υποβρύχιο καθαρισμό της παραλίας, καθώς και τα φαρμακεία της περιοχής για την ενεργό συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Η αγάπη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον θα αποτελεί πάντα κεντρικό άξονα της στρατηγικής της KARABINIS MEDICAL…».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».