Kaspersky: Υποστηρίζει τον καθαρισμό διαστημικών συντριμμιών

Date:

Share post:

Ως ισχυρός υποστηρικτής των τεχνολογικών λύσεων και καινοτομιών, η Kaspersky ασχολείται με τον καθαρισμό της τροχιάς γύρω από τη Γη από συντρίμμια για να καταστήσει την εξερεύνηση του διαστήματος ασφαλή για τις επόμενες γενιές.

Η εταιρεία υποστηρίζει μια startup, τη StartRocket, στην ανάπτυξη τεχνολογίας που μπορεί να καθαρίσει τα συντρίμμια του διαστήματος και στοχεύει να επιστήσει την προσοχή σε αυτό το ολοένα και αυξανόμενο πρόβλημα.

Δεκαετίες εξερεύνησης του διαστήματος οδήγησαν σε συσσώρευση διαστημικών σκουπιδιών, με περισσότερα από 500.000 κομμάτια άχρηστων τεχνητών αντικειμένων να παρακολουθούνται καθώς περιστρέφονται γύρω από τη Γη. Η αυξανόμενη ποσότητα συντριμμιών μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες συγκρούσεις με διαστημικά οχήματα, με αποτέλεσμα σημαντική ζημιά στα διαστημόπλοια και παρουσιάζει κίνδυνο για τους αστροναύτες. Για να μπορέσουν οι άνθρωποι να συνεχίσουν να εξερευνούν το διάστημα, η ανθρωπότητα πρέπει να μειώσει αυτήν τη ρύπανση τα επόμενα χρόνια και η Kaspersky, πιστή στη δέσμευσή της για την οικοδόμηση ενός ασφαλέστερου μέλλοντος, κάνει ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Kaspersky παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την ανάπτυξη διαφορετικών τεχνολογιών και λύσεων που μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό διαστημικών συντριμμιών. Μία τέτοια επιχείρηση που μοιράζεται παρόμοιες αξίες είναι η StartRocket, μια startup με τη φιλοδοξία να μειώσει τα συντρίμμια του διαστήματος με το δικό της Foam Debris Catcher – μια σειρά από μικρούς και αυτόνομους δορυφόρους που πιάνουν και απομακρύνουν τα διαστημικά σκουπίδια χρησιμοποιώντας έναν κολλώδη αφρό πολυμερούς. Αυτό γίνεται παγιδεύοντας τα συντρίμμια σε τροχιά και έπειτα σύροντάς τα προς τη Γη, έτσι ώστε τα αντικείμενα να καίγονται στην ατμόσφαιρα του πλανήτη. Η StartRocket διεξάγει επί του παρόντος μια σειρά πειραμάτων δύο βημάτων τόσο στη Γη όσο και στο διάστημα, με την πρώτη δοκιμαστική τροχιά να έχει προγραμματιστεί για το 2023.

Υποστηρίζοντας τη StartRocket, η Kaspersky στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα απόβλητα του διαστήματος, καθώς και να φέρει στο επίκεντρο της προσοχής νέα τεχνολογικά έργα με μεγάλες δυνατότητες. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η Kaspersky υποστήριξε το έργο στο στάδιο της προετοιμασίας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης τεχνικής τεκμηρίωσης, καθώς επίσης παρέχει και υποστήριξη ενημέρωσης για το έργο, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να μάθουν για τους στόχους του.

«Ως εταιρεία που έχει το βλέμμα της διαρκώς στραμμένο στο μέλλον της τεχνολογίας, η Kaspersky ενδιαφέρεται από καιρό για την εξερεύνηση του διαστήματος. Κατανοούμε ότι ενώ η εξερεύνηση του σύμπαντος είναι συναρπαστική, μπορεί να έχει κόστος. Γι’ αυτό θέλουμε να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη διαστημική ρύπανση και να κατανοήσουμε πώς μπορεί να κατακτηθεί», σχολιάζει ο Andrew Winton, Αντιπρόεδρος, Marketing, στην Kaspersky. «Η λύση που αναπτύσσεται από τη StartRocket είναι ένα ενδιαφέρον παράδειγμα του πώς η τεχνολογία αλλάζει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των διαστημικών συντριμμιών. Θα παρακολουθήσουμε την ανάπτυξη και την εξέλιξη των προϊόντων της εταιρείας με μεγάλο ενδιαφέρον και ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε το έργο της τα επόμενα χρόνια», προσθέτει. 

«Το πρόβλημα των διαστημικών σκουπιδιών γίνεται όλο και πιο σοβαρό και παρουσιάζει σημαντικούς κινδύνους για τρέχουσες και μελλοντικές πρωτοβουλίες και τεχνολογικές εξελίξεις για την εξερεύνηση του διαστήματος. Στην τρέχουσα κατάσταση, είναι σημαντικό η επιστημονική κοινότητα να συνεργαστεί για να βρει τη λύση. Το Foam Debris Catcher είναι η φθηνότερη και πιο επεκτάσιμη λύση. Εάν συγκρίνουμε τη λύση μας με τις νεότερες, το FCD θα είναι πολύ φθηνότερο από τις εναλλακτικές επιλογές. Επιτυγχάνουμε αυτά τα κόστη χρησιμοποιώντας όλες τις πιθανές τεχνολογίες: εκκίνηση βήμα προς βήμα, μαθηματικά μοντέλα υψηλής ακρίβειας και γήινη υποδομή που παρακολουθεί τα σκουπίδια», δήλωσε ο Alexander Shaenko, Ph.D in Technical Science, σύμβουλος StartRocket.

Ως ισχυρός υποστηρικτής των τεχνολογικών λύσεων και καινοτομιών, η Kaspersky υπερασπίζεται μια σειρά πρωτοβουλιών στον τομέα της διαστημικής επιστήμης. Η εταιρεία υποστηρίζει ενεργά την εξερεύνηση του διαστήματος συνεργαζόμενη με το Gagarin Research and Test Cosmonaut Training Center το 2019 – παρέχοντας ειδική εκπαίδευση ψηφιακής ασφάλειας για κοσμοναύτες, καθώς και ειδικούς πληροφορικής που εργάζονται στο κέντρο. Η Kaspersky υποστηρίζει επίσης το φεστιβάλ Starmus από το 2016 – μια ετήσια εκδήλωση που συνδυάζει την επιστήμη, την τέχνη και τη μουσική, για να συγκεντρώσει εξέχοντες επιστήμονες, κορυφαίους καλλιτέχνες και θρυλικούς εξερευνητές του διαστήματος και να εμπνεύσει την επόμενη γενιά. 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

EEΣ: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Καλλιθέα

Η δράση υλοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας και τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Dentist Pass: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως 22 Δεκεμβρίου

Πάνω από 200.000 παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών έχουν ενισχυθεί έως σήμερα από το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας “Dentist pass”.

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Aνακαίνιση φαρμακείου στο Τζάνειο

Το Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει πλέον ένα πλήρες αναβαθμισμένο φαρμακείο, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς.

Praktiker Hellas: Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός «Σπίτι Ανοιχτό – The Challenge»

Ο διαγωνισμός, αφορά στην πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός αστικού διαμερίσματος AirBnB για να γίνει φιλικό σε ΑμεΑ.
Skip to content