Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας: Κοντά στους πιο ευπαθείς με EEA Grants

Date:

Share post:

Το Κέντρο Αλληλεγγύης του SolidarityNow στην Αθήνα (ΚΑΑ) μετά από 5 χρόνια πετυχημένης λειτουργίας στην καρδιά της πόλης και στο πλευρό όλων όσων έχουν ανάγκη, μπαίνει σε μια νέα εποχή, με την υποστήριξη των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), μέσω των EEA Grants, και προσβλέπει να στηρίξει ακόμη περισσότερους συνανθρώπους μας.

Οι πόρτες του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας άνοιξαν τον Δεκέμβριο του 2014 και από τότε το Κέντρο αποτελεί παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής συνεργασίας μεταξύ ενός δημόσιου φορέα (Δήμος Αθηναίων), της τοπικής κοινωνίας των πολιτών και θεσμικών επιχορηγήσεων, όπως EEA and Norway Grants, που υποστήριξαν το εγχείρημα στο ξεκίνημά του το 2014, έως τον Απρίλιο του 2016. 

Από το 2014 μέχρι το 2019, περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι ωφελήθηκαν από τις υπηρεσίες του Κέντρου Αλληλεγγύης.

Στο Κέντρο ακολουθείται η πολιτική των «ανοιχτών θυρών», που σημαίνει ότι υποδέχεται όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ανεξάρτητα από εθνικότητα, καταγωγή, σεξουαλικό προσανατολισμό, θρησκευτική ή πολιτική πεποίθηση. Μόνο κριτήριο η ευαλωτότητά τους. Και η προσέγγιση των προβλημάτων είναι ολιστική. Το Κέντρο εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, οι οποίοι λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής και νομικής υποστήριξης, υπηρεσίες για τη στήριξη της απασχόλησης αλλά και λογιστικές υπηρεσίες. 

«Το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας έχει καταφέρει να καταγραφεί στη συνείδηση των ανθρώπων που συχνά δεν έχουν άλλες επιλογές ή εναλλακτικές, ως ένα μέρος που θα δώσει λύση ή διέξοδο στις πολλαπλές ανάγκες τους -που τις περισσότερες φορές είναι επείγουσες», επισημαίνει η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow. «Τα EEA Grants είναι παλιοί συνοδοιπόροι του SolidarityNow – μας στήριξαν όταν ξεκινούσαμε. Σήμερα μας συναντούν ξανά, ώστε μαζί να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στις υπηρεσίες που προσφέρουμε μέσα από το Κέντρο Αλληλεγγύης με σκοπό να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους με τρόπο ουσιαστικό: να λύσουμε μαζί τους προβλήματα αλλά κυρίως, να τους ενδυναμώσουν να διεκδικήσουν ξανά τη ζωή τους». 

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Διάκριση της πρωτοβουλίας KPMG “Global Cyber Day” στα Bravo

Ξεχώρισε στη θεματική Εκπαίδευση - Νέα Γενιά - Διά βίου μάθηση στον Πυλώνα «Κοινωνία» στην οποία επωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.400 μαθητές.

Συνεργασία My market και Fabric Republic

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά με την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων κάδων σε 10 καταστήματα My market στην Αττική.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Έκανε τη διαφορά στον Εθελοντισμό για 12η χρονιά

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιήθηκαν 235 δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τα καταστήματα, τις αποθήκες, αλλά και τα κεντρικά γραφεία.

Η FRONERI υποστηρικτής του “No Finish Line Athens 2022”

Eργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα 100 ωρών, περπατώντας ή/και τρέχοντας με στόχο να διανύσουν χιλιόμετρα αγάπης που θα μεταφραστούν σε χρηματική προσφορά προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».