Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» («ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙ∆Ι»)

Date:

Share post:

Η «Χαρά» είναι μία στέγη φιλοξενίας 56 παιδιών και ενηλίκων με βαριά νοητικά και κινητικά προβλήματα, σύνδρομο Down και στοιχεία Αυτισμού. Είναι Σωματείο Φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μη επιδοτούμενο από το κράτος και συντηρείται από τα νοσήλια που καταβάλουν οι γονείς, από δωρεές και εκδηλώσεις.

Το 1986, η δωρεά ενός ιδιώτη έδωσε στο Σωματείο τη δυνατότητα να αποκτήσει ιδιόκτητη στέγη στην Παλλήνη Αττικής.

Σκοπός του οικοτροφείου είναι η εξασφάλιση ποιότητας ζωής σε ένα υγιές και ευχάριστο περιβάλλον.

Το οικοτροφείο λειτουργεί σαν ένα «μεγάλο σπίτι» με άριστες συνθήκες υγιεινής και διατροφής, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ένα συγκεκριμένο καθημερινό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει και κάποιες ώρες απασχόλησης με φυσιοθεραπεία και εργοθεραπεία. Τα παιδιά παρακολουθούνται από επιστημονικό προσωπικό που αποτελείται από γιατρό, ψυχίατρο, ψυχολόγο, φυσιοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, παιδαγωγούς και νοσηλευτές.

Λ. Μαραθώνος 90
Παλλήνη 153 51
Τηλ: 210.66.66.702, 210.60.32.910
Fax: 210.60.30.619
E-mail: info@kea-hara.gr
Website: www.kea-hara.gr

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.