ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΜΗΤΕΡΑ»

Date:

Share post:

Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» αποτελεί ένα από τους κύριους φορείς παιδικής προστασίας στη χώρα. Είναι Ν.Π.Δ.Δ., εποπτεύεται και επιχορηγείται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Στεγάζεται σε δενδροφυτευμένη έκταση 102 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε από το Δημόσιο και περιλαμβάνει κεντρικό κτίριο υποδοχής εξυπηρετούμενων, κέντρο υποδοχής βρεφών, οκτώ περίπτερα φιλοξενίας βρεφών-νηπίων, στέγη δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ξενώνα εγκύων-λεχωίδων, γραφεία στέγασης υπηρεσιών, βοηθητικούς χώρους.

Το ΜΗΤΕΡΑ έχει:

 • Ένα σπίτι που φροντίζει τις γυναίκες που είναι μόνες τους σε μια εγκυμοσύνη χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, χωρίς σύντροφο και χρειάζονται προστασία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους.
 • Ένα σπίτι που αγκαλιάζει με φροντίδα και στοργή τα παιδιά που χρειάζεται να ζήσουν για λίγο, πολύ ή μόνιμα μακριά από την οικογένεια τους.
 • Παιδιά που έχουν ανάγκη το χάδι και την αγάπη μιας οικογένειας που θα ανοίξει την αγκαλιά της και θα τα προστατέψει για ένα διάστημα της ζωής τους ή θα τα κάνει παιδιά της.
 • Ειδικούς Επιστήμονες που μπορούν:
   • να σας συμπαρασταθούν και να σας συμβουλέψουν στις δύσκολες στιγμές της σχέσης σας με το μωρό σας, το μικρό παιδί σας και να σας στηρίξουν στην δύσκολη φάση των αποφάσεων σας για το μέλλον του κοντά σας ή μακριά σας.
   • να σας προετοιμάσουν στο ρόλο σας ως ανάδοχοι γονείς, ως θετοί γονείς.
   • να σας πληροφορήσουν για την ιστορία της υιοθεσίας σας, να σας βοηθήσουν στην επανασύνδεση με τη φυσική σας οικογένεια, να σας στηρίξουν
   • να σας στηρίξουν στην αναζήτηση του παιδιού σας που μεγάλωσε μακριά σας σε θετή οικογένεια και να σας επανασυνδέσει μαζί του εφόσον ο/η ίδιος/α, ως ενήλικας πλέον, το επιθυμεί.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 65
ΙΛΙΟΝ ΑΘΗΝΑ
13122 Ελλάδα
2132015700
Fax: 2102615215

https://www.kvmhtera.gr/

 

Related articles

The Hellenic Initiative: Το Venture Fair ενδυναμώνει τις startups στην Ελλάδα 

Από την ίδρυσή του, το 2015, το Venture Fair έχει προσφέρει σε 72 συνολικά startups ευκαιρίες δικτύωσης με σημαντικούς φορείς του ελληνικού και διεθνούς οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Πρωτοβουλία του Nescafé στον Θερμαϊκό και νέο πρόγραμμα στην Εύβοια

H συνεργασία του καφέ Nescafé με τους οργανισμούς ΕΝΑΛΕΙΑ και Aegean Rebreath εστιάζει στις δράσεις συλλογής πλαστικών απορριμμάτων και ενημέρωσης.

Teleperformance Greece: Διάκριση στα Best Workplaces Hellas 2023

Η Teleperformance Greece συναντάται φέτος στην 8η θέση της λίστας Best Workplaces για εταιρείες που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους.

ΕΕΣ: Μεγαλειώδης εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκε με την Ανώτερη Τιμητική Διάκριση του Χρυσού Σταυρού, μετά χρυσού κλάδου Δάφνης, η Μαριάννα Λάτση για το φιλανθρωπικό της έργο.
Skip to content