Κοινή δέσμευση η ατζέντα 2030 του ΟΗΕ

Date:

Share post:

Η υιοθέτηση μιας κοινής γλώσσας για τη βιώσιμη ανάπτυξη από τα Ηνωμένα Έθνη και κοινών στόχων όλων των κρατών-μελών του έως το 2030 συνοψίζει την προσπάθεια των τελευταίων 30 χρόνων για ενσωμάτωση των αρχών της βιωσιμότητας και προσκαλεί πολίτες και επιχειρήσεις, πολιτεία και κοινωνία να δράσουν συλλογικά.

Η «Ατζέντα 2030» αποτελεί πλέον την κοινή δέσμευση και των 193 κρατών μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ότι θα συμβάλλουν ενεργά στην υλοποίηση 17 συγκεκριμένων κοινών στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη έως το 2030.

Όμως, η πρώτη ανάγνωση των κοινών πλέον Στόχων για Βιώσιμη Ανάπτυξη (Sustainable Development GoalsSDGs) ίσως δεν είναι αρκετή για να κατανοήσουμε τη σημασία τους ειδικά στην παρούσα οικονομική και πολιτική συγκυρία.

Η έννοια της ασφάλειας αναδεικνύεται σε πυλώνα του νέου κοινωνικού και οικονομικού μοντέλου

Κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και πολίτες καλούνται να μάθουν για τους στόχους και να αναλάβουν τις ευθύνες, που αναλογούν στον κάθε ένα για την επίτευξη των στόχων που καλύπτουν θέματα όπως η αντιμετώπιση της φτώχειας και των ανισοτήτων, η κλιματική αλλαγή, το νερό και η ποιότητα του περιβάλλοντος αλλά και η ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου, η οικονομική ανάπτυξη με διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς εργασίας και ίσων ευκαιριών, η διακυβέρνηση, η διαφάνεια και η καταπολέμηση της διαφθοράς.

Στοχεύοντας καταρχήν να μη μείνει κανείς πίσω, το νέο πλαίσιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι παγκόσμιο και εθνικό, τοπικό και κλαδικό, αφορά τους πολίτες και τις κυβερνήσεις, αλλά και τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών!

Ειδικότερα, τα τελευταία χρόνια όπου, σε παγκόσμιο επίπεδο, επικρατούν συνθήκες συνεχούς αλλαγής, αστάθειας και έλλειψης εμπιστοσύνης, η έννοια της ασφάλειας αναδεικνύεται σε πυλώνα του νέου κοινωνικού και οικονομικού μοντέλου που θέλουμε και οφείλουμε να οικοδομήσουμε για εμάς αλλά και για τις ερχόμενες γενιές.

Το Ετήσιο Λεύκωμα ΕΚΕ 2017, όπως κάθε χρόνο, είναι τόσο η αφορμή να αναδείξουμε τις προσπάθειες στις οποίες ο κλάδος των υπηρεσιών ασφάλειας πρωταγωνιστεί, όσο και τους προβληματισμούς για το μέλλον.

Είναι τόσο ιδιαίτερη η παρούσα συγκυρία και η συμβολή του κλάδου στη μετάβαση προς τη νέα εποχή που καθιστά την παρούσα έκδοση πραγματικά πολύτιμη.

Related articles

Η Αειφορία στην Ασφαλιστική Βιομηχανία και το παράδειγμα της Interamerican

Είναι εύλογο πως δεν υπάρχει τεκμηρίωση και ορισμός Εταιρικής Ευθύνης αναφορικά με τη βιωσιμότητα χωρίς απολύτως περιεκτικές και...

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Μοιράζει και αυτό το Πάσχα ακόμα περισσότερα γεύματα

Στηρίζει για 5η χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και εξασφαλίζει για έναν μήνα το κόστος γευμάτων 900 παιδιών.

Lidl Official Fresh Food Partner: Στο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας UCI 2023

Τον Αύγουστο του 2023 θα διεξαχθούν 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα UCI και η Lidl στηρίζει το σημαντικό γεγονός της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας.

ΕΕΣ: Παρέλαβε 20 τόνους αλεύρι από την Loulis Food Ingredients 

H εταιρεία παρέδωσε στις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. 20 τόνους αλεύρι αρτοποιίας τύπου 70% (σακιά 25kg), με προορισμό τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.