Κοινωνική Συνεταιριστική «Δράση»

Date:

Share post:

Η Κοινωνική Συνεταιριστική «ΔΡΑΣΗ» ιδρύθηκε το 2003 με σκοπό την προώθηση της συνεργατικότητας και του κοινοτισμού, ως εναλλακτική πρόταση ζωής και αποκατάστασης για ευπαθείς ομάδες και άτομα.

Όλες οι δραστηριότητες της Κοινωνικής Συνεταιριστικής «ΔΡΑΣΗ» στοχεύουν στην εφαρμογή νέων τρόπων καταπολέμησης των διακρίσεων και της ανισότητας μέσα από τον τομέα της απασχόλησης και της αντικατάστασης της παραδοσιακής «φιλανθρωπίας» με δημιουργική και ουσιαστική προσφορά θέσεων απασχόλησης σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Με τη δημιουργία μιας νέας προσέγγισης της οικονομίας, του Ηθικού «Επιχειρείν» στον χώρο των Κοινωνικών Επιχειρήσεων, όπως το «Κοινωνικό Ηθικό Παντοπωλείο» και το πρόγραμμα Κατ’ Οίκον Νοσηλείας – Φροντίδας «ΟΙΚ-ίασις», η «ΔΡΑΣΗ» υιοθετεί συλλογικά κριτήρια κατανομής οφέλους, αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση αλληλεγγύης και προωθεί την κοινωνική συνοχή, με βασικό στόχο το όποιο κέρδος να αναδιανέμεται σε άπορες και ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες με κριτήρια που τίθενται από τις κοινωνικές υπηρεσίες των συνεργαζόμενων δήμων. Παράλληλα, η «ΔΡΑΣΗ» δημιουργεί θέσεις απασχόλησης σύμφωνα με τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης (εργασιακή ενσωμάτωση των κοινωνικών ομάδων, που είναι αποκλεισμένες από την αγορά εργασίας) παρέχοντας κοινωφελείς υπηρεσίες και προϊόντα στους πολίτες και καταναλωτές.

Η «ΔΡΑΣΗ» ξεκίνησε την λειτουργία της με ένα παραγωγικό εργαστήρι για την επαγγελματική αποκατάσταση ευπαθών ομάδων και συνεχίζει μέχρι και σήμερα με την τροφοδοσία κοινωνικών μονάδων, μονάδων αποκατάστασης και επιχειρήσεων.

Σημαντική δραστηριότητα αποτελεί η δημιουργία και λειτουργία του Κοινωνικού Ηθικού Παντοπωλείου όπου άπορα άτομα ενισχύονται με δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ παράλληλα κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να στηρίξει με τις αγορές του την λειτουργία του, αφού τα έσοδα από τις πωλήσεις διατίθενται αποκλειστικά για την αγορά νέων ειδών που παρέχονται δωρεάν στους δικαιούχους. Για την λειτουργία του Κοινωνικού Ηθικού Παντοπωλείου η «ΔΡΑΣΗ» συμπράττει με τις δημοτικές αρχές, την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και την ΕΛΓΕΚΑ στο Δήμο Ηλιούπολης προσφέροντας περίπου 1.500 κωδικούς ποιοτικών προϊόντων σε χαμηλές τιμές. Στο Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού το Παντοπωλείο θα ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία του σε καινούριο χώρο.

Η «ΔΡΑΣΗ» προσφέρει επίσης το πρόγραμμα Νοσηλείας & Φροντίδας στο σπίτι «ΟΙΚ-ίασις», που δημιουργήθηκε προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες στο χώρο της ψυχικής υγείας, με έμφαση στην υψηλού επιπέδου παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών στο χώρο της νοσηλείας του ασθενούς.

Στοιχεία επικοινωνίας

Γραβιάς 1, Τ.Κ. 12131 Περιστέρι. Τηλ: 210 5905859

Ανδριανοπούλου Παναγιώτα, Υπεύθυνη Προμηθειών Κοινωνική Συνεταιριστική «ΔΡΑΣΗ», κιν. 6936 784725

e-mail: ks.drasi@gmail.com, drasi2010@hotmail.com, koinoniko.pantopolio@hotmail.com

Url: www.drasi-ks.gr

Related articles

Η Αειφορία στην Ασφαλιστική Βιομηχανία και το παράδειγμα της Interamerican

Είναι εύλογο πως δεν υπάρχει τεκμηρίωση και ορισμός Εταιρικής Ευθύνης αναφορικά με τη βιωσιμότητα χωρίς απολύτως περιεκτικές και...

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Μοιράζει και αυτό το Πάσχα ακόμα περισσότερα γεύματα

Στηρίζει για 5η χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και εξασφαλίζει για έναν μήνα το κόστος γευμάτων 900 παιδιών.

Lidl Official Fresh Food Partner: Στο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας UCI 2023

Τον Αύγουστο του 2023 θα διεξαχθούν 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα UCI και η Lidl στηρίζει το σημαντικό γεγονός της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας.

ΕΕΣ: Παρέλαβε 20 τόνους αλεύρι από την Loulis Food Ingredients 

H εταιρεία παρέδωσε στις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. 20 τόνους αλεύρι αρτοποιίας τύπου 70% (σακιά 25kg), με προορισμό τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.