Κομποστοποίηση: Το επόμενο βήμα στην Ανακύκλωση κάνει ο Δ.Ηρακλείου

Date:

Share post:

Έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην Ανακύκλωση με κύρια δράση τη διαχείριση των απορριμμάτων της πόλης, είναι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Στόχος τους προγράμματος είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων, προκειμένου να προωθήσει τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, σε συνδυασμό με την ενημέρωση και την ενεργή συμμετοχή του Ηρακλειώτη.

Η αρχή θα γίνει με την κομποστοποίηση βιοαποβλήτων και με τη χρήση του λεγόμενου καφέ κάδου, στον οποίο τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ρίχνουν τα υπολείμματα των τροφίμων, προκειμένου αυτά να ανακυκλώνονται και να επαναχρησιμοποιούνται ως κόμποστ (λίπασμα σε καλλιέργειες). Ήδη ο Δήμος έχει προμηθευτεί τους απαιτούμενους καφέ κάδους και το επόμενο διάστημα θα τους εγκαταστήσει στην πόλη, πραγματοποιώντας παράλληλα καμπάνια ενημέρωσης στους πολίτες του Δήμου Ηρακλείου. Σκοπός του προγράμματος είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η μείωση των απορριμμάτων και η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στην υγεία των πολιτών.

Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνει ο Δήμος στον τομέα της Ανακύκλωσης είναι πως ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της υλοποίησης των δράσεων του επίμαχου προγράμματος, όρισε ειδικό εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο στον τομέα Υλοποίησης και Προώθησης, τον Νίκο Μπαρμπούνη.

«Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι βασικό χαρακτηριστικό της κάθε κοινωνίας. Με την ανακύκλωση προστατεύεται το περιβάλλον, γίνεται εξοικονόμηση πρώτων υλών & ενέργειας ωφελώντας το περιβάλλον, την υγεία και την οικονομία. Για την επιτυχία του προγράμματος της Ανακύκλωσης χρειάζεται να συμμαχήσουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους όλοι. Ο Δήμος θα εξασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές και οι πολίτες θα αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό, το φορέα διαλογής στην πηγή. Πιστεύουμε στον Ηρακλειώτη, στην αγάπη που έχει για την πόλη του, στη διάθεσή του να προσφέρει στην προσπάθειά μας να την κάνουμε καλύτερη. Καταλύτης στην επιτυχία του προγράμματος είναι η ενημέρωση του πολίτη και η ενεργή συμμετοχή του στην καθημερινότητα της ανακύκλωσης», σχολιάζει ο κ. Μπαρμπούνης.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας ο Δήμος Πεντέλης

Στηρίζουν την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πολλαπλά τα οφέλη για τους πολίτες.

Πρώτη εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Υπερταμείου

Το Υπερταμείο με έτος βάσης το 2021, μέτρησε το ανθρακικό του αποτυπώματος για Εκπομπές Πεδίων 1 και 2, έγινε µέλος του δικτύου One Planet SWF και υποστηρικτής των συστάσεων TCFD.

ΑNEK LINES: Εκδήλωση  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση και την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aναδείχθηκε ο ρόλος και η συμβολή των φορέων πιστοποίησης για την ικανοποίηση των κανονιστικών απαιτήσεων αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας.