Connect with us

Μεταφορές/ Logistics

LeasePlan: Μείωση εκπομπών CO2 με “πράσινους” στόλους

Ο όμιλος LeasePlan, μαζί με τους φορείς που συμμετέχουν στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), που λαμβάνει χώρα αυτό το μήνα στο Νταβός, έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 3 εκατομμύρια τόνους, μεταβαίνοντας σε στόλους οχημάτων χαμηλών εκπομπών.

Αυτό, είναι ένα από τα βασικά ευρήματα του πρώτου ετήσιου Sustainable Fleet Benchmark που δημοσιεύθηκε από την LeasePlan Corporation N.V., παγκόσμιο ηγέτη στη διαχείριση στόλου και τη μετακίνηση των οδηγών. Στο νέο αυτό benchmark report του Ομίλου LeasePlan υπογραμμίζεται η σημαντική συμβολή που μπορούν να έχουν οι εταιρικοί στόλοι στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ταυτόχρονα, παρουσιάζονται οι φορείς που κάνουν ήδη τη διαφορά επιλέγοντας τη μετάβαση σε βιώσιμους στόλους.

Σύμφωνα με τα κύρια σημεία της έκθεσης όπως αυτό παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ:

Οι 1.808 οργανισμοί που συμμετέχουν στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ έχουν περίπου 813.000 οχήματα στους στόλους τους, τα οποία εκπέμπουν συλλογικά περίπου 3,09 εκατομμύρια τόνους διοξείδιο του άνθρακα(CO2) ετησίως.

Οι στόλοι κινούνται σταδιακά προς εναλλακτικά καύσιμα, κυρίως ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας και υβριδικά plug-in, καθώς γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Σημειώνεται πως το ποσοστό των οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα σε εταιρικούς στόλους αυξήθηκε σε 4,3% το 2017 από 3,3% το 2015.

Απαιτούνται συνεχείς ενέργειες καθώς οι μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα(CO2)  αυξήθηκαν ελαφρά το 2017, για πρώτη φορά από το 2012. Αυτό, οφείλεται στην αυξημένη χρήση βενζινοκίνητων οχημάτων, καθώς και στην αύξηση των μέσων χιλιομέτρων που έχουν διανυθεί για πρώτη φορά από το 2013.

Στο Sustainable Fleet Benchmark report προσδιορίζονται 3 προφίλ, σχετικά με τη μετάβαση σε βιώσιμους στόλους: Starter, Transformer και Leader. Ο τομέας της τεχνολογίας περιλαμβάνει τον μεγαλύτερο αριθμό εταιρειών με προφίλ Leader, οι οποίοι μεταξύ άλλων κριτηρίων, εφαρμόζουν συγκεκριμένη εταιρική πολιτική για αυτοκίνητα με χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Μεταξύ των εταιρειών με προφίλ Leader βρίσκονται οι Baidu, EDF Group, IKEA Group και Royal HaskoningDHV.

Ο Tex Gunning, Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan, δήλωσε: «Οι εταιρείες που συμμετέχουν στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός μπορούν να μειώσουν την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κατά 3 εκατομμύρια τόνους με τη μετάβαση σε στόλους χαμηλών εκπομπών – και αυτό είναι μόνο η αρχή. Το Sustainable Fleet Benchmark της LeasePlan δείχνει πώς όλοι οι εταιρικοί στόλοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η κλιματική αλλαγή και η πρόληψή της είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα της συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Περίπου τα μισά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα ανήκουν σε εταιρείες και η μετάβαση προς «πράσινους» στόλους θα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους μείωσης των παγκόσμιων εκπομπών ρύπων. Οι εταιρικοί στόλοι πρέπει να αποτελούν μέρος αυτής της συζήτησης. Είναι τόσο απλό όσο μια απόφαση από την ηγεσία, λέγοντας ότι ‘θα κάνουμε την αλλαγή’ και αυτό μπορεί να συμβεί σήμερα. Η LeasePlan δεσμεύεται να βοηθήσει οποιονδήποτε οργανισμό θέλει να συμβάλει θετικά σε αυτή την ιστορική πρόκληση».

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen − nine =

Κατασκευαστικός

Πολλαπλές πιστοποιήσεις για την εταιρεία ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) ολοκλήρωσε με επιτυχία τις πιστοποιήσεις της εταιρείας ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. με βάση τα πρότυπα ISO 9001:2015, ISO 45001:2018 και ISO 14001:2015.

Το πεδίο εφαρμογής των πιστοποιητικών αφορά στη χρηματοδότηση, στη διαχείριση λειτουργίας και στην παρακολούθηση και συντήρηση της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης».

Συγκεκριμένα, η Πιστοποίηση κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2015 επιβεβαιώνει τη Διασφάλιση Ποιότητας της παρεχόμενης υπηρεσίας προς το σύνολο των χρηστών της Γέφυρας, ενώ η συμμόρφωση της εταιρείας κατά το πρότυπο ISO 14001:2015 διασφαλίζει την Προστασία του Περιβάλλοντος και την εν γένει παρακολούθηση της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων από την καθημερινή λειτουργία της.

Επιπλέον, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αποδίδει μεγάλη σημασία στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία, γεγονός που επικυρώνεται με την Πιστοποίηση κατά το διεθνές πρότυπο 45001:2018.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Παναγιώτης Παπανικόλας, δήλωσε σχετικά «Η παραχωρησιούχος εταιρεία ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. εμπνεόμενη από τις αξίες του γαλλικού ομίλου VINCI που αποτελεί τον κύριο μέτοχό της, έχει ως προτεραιότητα να παρέχει δημόσια υπηρεσία υψηλής ποιότητας, συντελώντας στην ανάπτυξη σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο».

Από την πλευρά της TÜV HELLAS (TÜV NORD), ο Γιάννης Οικονομίδης, Διευθυντής Πιστοποίησης, δήλωσε: «Η επιτυχής τριπλή πιστοποίηση της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ στα πρότυπα ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο τεχνικής επάρκειας που διαθέτει ο Οργανισμός στη διαχείριση  της λειτουργίας και συντήρησης ενός τόσο σύνθετου,  περίπλοκου και κατασκευαστικά μοναδικού  έργου στη  χώρα μας».

Περισσότερα

15# Ζωή στη Στεριά

Turkish Cargo: Γύπας απειλούμενου είδους επιστρέφει σπίτι του

Έχοντας προηγούμενη εμπειρία στην αερομεταφορά ζώων, υπό φυσιολογικές συνθήκες, η Turkish Cargo ολοκλήρωσε επιχείρηση διάσωσης ενός γύπα Griffon, που ανήκει σε απειλούμενο είδος όρνεου.

Ο γύπας επέστρεψε με την Τurkish Cargο στο Βελιγράδι, στη Σερβία από όπου ξεκίνησε το εποχικό μεταναστευτικό του ταξίδι διανύωντας 1600 χιλιόμετρα πριν ακινητοποιηθεί από εξάντληση στη Şanlıurfa, στην Τουρκία.

Ο ηλικίας 1.5 έτους σπάνιος γύπας ανήνει στο είδος Griffon που απαντάται μόνο στην Ευρώπη, αποκαλείται Dobrila και είναι μέρος του οικοσυστήματος στο φαράγγι Uvac στη Σερβία. Ο Dobrila εντοπίστηκε από αγρότες στην Şanlıurfa, όπου σταμάτησε εξαντλημένος από το ταξίδι του και μεταφέρθηκε στο κέντρο διάσωσης και αποκατάστασης άγριων ζώων της πόλης.

Στο κέντρο διάσωσης το πτηνό υποβλήθηκε σε ιατρικούς ελέγχους και νοσηλέυτηκε για να ανακτήσει το υγιές του βάρος. Στη συνέχεια απελευθερώθηκε για να συνεχίσει το ταξιδι του, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να τα καταφέρει. Κατόπιν τούτου οι αρμόδιοι του Υπουργείου Γεωργίας και Δασολογίας της Τουρκίας επικοινώνησαν με τις αρχές της Σερβίας και αφού ταυτοποίησαν το πτηνό αποφάσισαν από κοινού τον επαναπατρισμό του Dobrila προκειμένου να παραμείνει για νοσηλεία στο Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών (Siniša Stanković) στο Βελιγράδι.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το πτηνό μετέφερε στη Σερβία, μέσω της Istanbul η Turkish Cargo που λειτουργεί σε όλο της το έργο με σεβασμό για για τα ζώα και τη φύση. Ο Dobrila παραδόθηκε στους Σέρβους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της τελετής που παρακολούθησε ο Tanju Bilgic, ο Πρέσβης της Τουρκίας στη Σερβία και ο Goran Trivan, ο Υπουργός Περιβαλλοντικής Προστασίας τη Σερβίας.

“Σήμερα είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα για τον Dobrila: ύστερα από μήνες ιατρικής αποκατάστασης πετάει για πρώτη φορά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Turkish Cargo για την υποστήριξή της”, δήλωσε η Βιολόγος που παρακολουθεί τον Dobrila, Irena Hrıbsek (Ίδρυμα για την Προσατσία των Πτηνών). Η Turkish Cargo, ενεργώντας σύμφωνα με το όραμα #MissionRescue και πραγματοποιώντας μεταφορές ζώων με τη μέγιστη φροντίδα, πρόσφατα μετέφερε από την Ουκρανία στο φυσικό τους περιβάλλον, στο Johannesburg τέσσερα λιοντάρια που υπέφεραν από πείνα

Έχοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο που εξυπηρετεί περισσότερους από 300 προορισμούς σε 124 χώρες του κόσμου, η Turkish Cargo υιοθετεί τους κανόνες CITES και IATA LAR (Κανονισμοί της IATA για ζωντανά ζώα), ως αναφορά στις διαδικασίες αποδοχής, αποθήκευσης και αποστολής κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μεταφοράς ζώων που παρέχει με τη μέγιστη φροντίδα.

Περισσότερα

Δράσεις

Πιστοποίηση ISO 9001:2015 για την GEFCO Greece

Ακόμα μία παγκόσμια πιστοποίηση για την ποιότητα των υπηρεσιών και τη λειτουργία της έλαβε η GEFCO Greece.

Η θυγατρική του Ομίλου GEFCO στη χώρα πιστοποιήθηκε με ISO 9001: 2015 από το Bureau Veritas Group επιτυγχάνοντας όλες τις αντίστοιχες απαιτήσεις και προϋποθέσεις και αποδεικνύοντας ότι το σύστημα διασφάλισης ποιότητας που διαθέτει είναι αξιόπιστο και μπορεί να εξασφαλίσει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε κορυφαίους διεθνείς πελάτες.

Το ISO 9001: 2015 είναι ένα διεθνές πρότυπο που σχετίζεται με την ποιότητα στη διαχείριση. Παρέχει ένα πλαίσιο για να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις ποιότητας, σε ισορροπία με την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον. Επικεντρώνεται στην οργάνωση, στη διαρκή βελτίωση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών. Το ISO 9001 βασίζεται στη μεθοδολογία plan-do-check-act και παρέχει μια προσέγγιση προσανατολισμένη στη διαδικασία για την τεκμηρίωση και την αναθεώρηση της δομής, των ευθυνών και των διαδικασιών που απαιτούνται για την επίτευξη αποτελεσματικής διαχείρισης ποιότητας σε έναν οργανισμό.

Σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001: 2015, η GEFCO Greece επιβεβαιώνει για ακόμη την ισχυρή δέσμευσή της στην ποιότητα, έχοντας ήδη λάβει από το 2018 και το πιστοποιητικό Good Distribution Practice (που αφορά στις επιχειρήσεις του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας και της ιατρικής).

«Το να ακολουθούμε τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και να επενδύουμε σε καινοτόμες λύσεις αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για εμάς προκειμένου να προσφέρουμε προστιθέμενη αξία στους πελάτες μας. Από την ίδρυσή της το 2015, GEFCO Greece έχει ευθυγραμμιστεί με τα πρότυπα ποιότητας του Ομίλου GEFCO και η πιστοποίηση ISO9001 αποτελεί απόδειξη σε αυτή τη δέσμευση. Η συνεχής βελτίωση μάλιστα είναι μία από τις αρχές μας σε ό,τι αφορά την ποιότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε επιτύχει δύο αντίστοιχες πιστοποιήσεις μέσα στα τα τελευταία δύο χρόνια «, δήλωσε ο Fabien Gauchet, γενικός διευθυντής της GEFCO Greece

Επισημαίνεται ότι ο όμιλος GEFCO έχει λάβει για 251 sites την πιστοποίηση ISO 9001 σε περισσότερες από 26 χώρες. Ο όμιλος είναι πιστοποιημένος για πάνω από 20 χρόνια.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ