LG: Στόχος το μισό εκατομμύριο τόνοι ανακυκλωμένου πλαστικού

Date:

Share post:

Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε τον στόχο της να χρησιμοποιήσει σχεδόν 600.000 τόνους ανακυκλωμένου πλαστικού έως το 2030 σε μια συντονισμένη προσπάθεια μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην αλυσίδα αξίας. Σκοπός της LG είναι το μεγαλύτερο μέρος της πρωτοβουλίας να σχετίζεται με τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος ανάκτησης ηλεκτρονικών αποβλήτων και την αύξηση της χρήσης ανακυκλωμένων υλικών (post-consumer recycled – PCR) όσον αφορά τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τις οικιακές συσκευές.

Το 2020, η LG χρησιμοποίησε περίπου 20.000 τόνους ανακυκλωμένων πλαστικών στα προϊόντα της, τους οποίους σχεδιάζει να δεκαπλασιάσει έως το 2025. Ενώ το ανακυκλωμένο πλαστικό χρησιμοποιείται προσωρινά μόνο για τις εσωτερικές συσκευασίες των τηλεοράσεων LG, των οθονών Η/Υ, των ηχείων, των πλυντηρίων ρούχων, των ψυγείων και των κλιματιστικών, η LG θα επεκτείνει τη χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών και στις εξωτερικές συσκευασίες των προϊόντων της. Παράλληλα με την προσπάθεια χρήσης περισσότερων ανακυκλωμένων υλικών, η εταιρεία μειώνει και τη χρήση ακατέργαστου πλαστικού σε όλες τις δραστηριότητές της. Φέτος, 18 μοντέλα OLED TV θα παραχθούν με λιγότερο ακατέργαστο πλαστικό, που θεωρείται αύξηση σε σχέση με τα 14 μοντέλα του 2020, έτσι ώστε το πλαστικό να μειωθεί έως και 10.000 τόνους.

Η LG αυξάνει επίσης την ποσότητα της απόσυρσης των ηλεκτρονικών αποβλήτων, για να αγγίξει τον στόχο να εξοικονομήσει σε πάνω από 8 εκατομμύρια τόνους έως το 2030, με 3,07 εκατομμύρια τόνους να έχουν συλλεχθεί έως το τέλος του 2020. Επίσης, η LG υλοποιεί πρωτοβουλίες για την ανάκτηση και την ανακύκλωση ηλεκτρονικών αποβλήτων σε 52 χώρες. Στη Νότια Κορέα, το Κέντρο Ανακύκλωσης LG Chilseo, το οποίο άνοιξε το 2001, δεν ανακτά μόνο ηλεκτρονικά απόβλητα, αλλά και νέα κατασκευαστικά εξαρτήματα από το ανακυκλωμένο πλαστικό και ύστερα στέλνει τα εξαρτήματα αυτά στο εργοστάσιο οικιακών συσκευών της LG, ώστε να αξιοποιηθούν σε νέα προϊόντα όπως τα ψυγεία.

Η LG προσπαθεί να μειώσει τις εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής ενός προϊόντος, από την παραγωγή και τη μεταφορά έως τη χρήση και τη διάθεση. Ως βασικό συστατικό των στόχων της για βιώσιμη διαχείριση, η μητρική εταιρεία της LG σύναψε συμφωνία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Κορέας και τις τοπικές πολιτικές ομάδες τον Ιούνιο, με σκοπό την εφαρμογή της διαχείρισης χωρίς πλαστικά στις κύριες εγκαταστάσεις του κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης, το LG Sciencepark.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Μασούτης: Δράσεις για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου

Μέσα σε διάστημα ενός μήνα συλλέχθηκαν περισσότερα από 30 τόνους απόβλητα, ποσότητα ίση με 96 m3.

EY Ελλάδος: Στο 2nd Wellbeingr Forum για την ψυχική υγεία των εργαζόμενων

Η ΕΥ Ελλάδος μέσα από τις περιοδικές εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης εργαζόμενων, Employee Pulse Surveys και Wellbeing Surveys, αλλά και με τις τριμηνιαίες συναντήσεις EY Circles και τον θεσμό των EY Champions, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να εκφραστούν.

ΣΕΒ – Alba: Ένταξη των τεχνών στην εκπαίδευση στελεχών

Συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

ELVIAL: Δωρεά συστημάτων αλουμινίου στον “Αρκτούρο”

Η ELVIAL στο πλαίσιο της αδιάλειπτης προσπάθειάς της να φροντίζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συμμετείχε με ιδιαίτερη...
Skip to content