Lidl Ελλάς: Δημιουργεί αξία στον δρόμο για ένα βιώσιμο αύριο

Date:

Share post:

Λαμβάνοντας υπόψη την ευθύνη αλλά και τη σημασία της επίδρασής της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, η Lidl Ελλάς στοχεύει με τη Μελέτη Κοινωνικο-οικονομικής επίδρασης για ακόμη μία φορά να προσδιορίσει και να αξιολογήσει τις επιδράσεις που δημιουργούνται από τη λειτουργία της εταιρείας στην χώρα μας.

Στη μελέτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, παρουσιάζεται το αποτύπωμά της σε όρους προστιθέμενης αξίας, υποστήριξης θέσεων εργασίας και καταβολής φόρων και εισφορών στο ελληνικό κράτος για το οικονομικό έτος 2021. Τα ευρήματα παρουσιάζονται αναλυτικά εδώ με τη μορφή δεικτών.

Για τη Lidl Ελλάς η συνεχής εξέλιξη και πρόοδος είναι μονόδρομος και για αυτό και αξιολογεί τις επιδόσεις της σε κάθε της βήμα και στο σύνολο των ενεργειών της.

Η Lidl Ελλάς πιστή στο όραμά της για μία πιο βιώσιμη Ελλάδα και στη δέσμευσή της απέναντι στα ενδιαφερόμενα μέρη της για διαφάνεια και συνεχή διάλογο, προχώρησε στην έκδοση της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης για τα οικονομικά έτη 2019-2020. Η έκθεση αποτελεί την απόδειξη ότι η έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης είναι συνυφασμένη με την εταιρική κουλτούρα της εταιρείας, καθώς διαπερνά όλη την αλυσίδα αξίας της. Εκεί παρουσιάζονται, οι σημαντικότεροι στόχοι της για τη διαφύλαξη των πόρων και της βιοποικιλότητας, τη μείωση του κλιματικού αποτυπώματος και την ευθύνη της απέναντι σε όλους τους εργαζομένους, άμεσους και έμμεσους, αλλά και οι βέλτιστες πρακτικές που ακολουθεί καθημερινά για να τους επιτύχει. Επιπλέον, θέτοντας ως προτεραιότητα τη σχέση της με τα ενδιαφερόμενα μέρη, η έκθεση αποτελεί ένα πλαίσιο διαλόγου και λογοδοσίας, με στόχο να εξελίξει τους δεσμούς εμπιστοσύνης.

Η Έκθεση έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Σύνταξης Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης GRI και είναι πλήρως εναρμονισμένη με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.  Ταυτόχρονα αποτελεί και την Αναφορά Προόδου της Εταιρείας ως προς την τήρηση των 10 Αρχών του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ και αποτυπώνει επίσης τη δέσμευση της Εταιρείας για την τήρηση των Αρχών AA1000APS.

Βρείτε την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης εδώ

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Πιστοποίηση του Vital Blue της Επίκυκλος 

Η Vital Blue είναι ένα αστικό κτήριο με οκτώ  πολυτελείς κατοικίες πολλαπλών επιπέδων, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

To instacar στηρίζει την ΕΛΕΠΑΠ και την Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος

Με την ολοκλήρωση της ενέργειας, η ομάδα του instacar επισκέφτηκε την έδρα του Άλλου Ανθρώπου, στο Μεταξουργείο, ενισχύοντας τη δράση της ομάδας της κοινωνικής κουζίνας, μαγειρεύοντας και μοιράζοντας φαγητό.

Special Olympics Hellas: Η Καβάλα, 19ος σταθμός με τη συμβολή του ΙΣΝ

Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Special Olympics, δωρεά του ΙΣΝ, μέσα από τον αθλητισμό, ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και την αξιοπρέπεια προς άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Teleperformance, Barphone & DIMAND ενισχύουν το έργο της πυροσβεστικής

Κάθε ζωή, κάθε δέντρο και κάθε περιουσία που σώζεται από τη μανία της φωτιάς, μας γεμίζει ελπίδα και...
Skip to content