Lidl Ελλάς: Δημιουργεί αξία στον δρόμο για ένα βιώσιμο αύριο

Date:

Share post:

Λαμβάνοντας υπόψη την ευθύνη αλλά και τη σημασία της επίδρασής της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, η Lidl Ελλάς στοχεύει με τη Μελέτη Κοινωνικο-οικονομικής επίδρασης για ακόμη μία φορά να προσδιορίσει και να αξιολογήσει τις επιδράσεις που δημιουργούνται από τη λειτουργία της εταιρείας στην χώρα μας.

Στη μελέτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, παρουσιάζεται το αποτύπωμά της σε όρους προστιθέμενης αξίας, υποστήριξης θέσεων εργασίας και καταβολής φόρων και εισφορών στο ελληνικό κράτος για το οικονομικό έτος 2021. Τα ευρήματα παρουσιάζονται αναλυτικά εδώ με τη μορφή δεικτών.

Για τη Lidl Ελλάς η συνεχής εξέλιξη και πρόοδος είναι μονόδρομος και για αυτό και αξιολογεί τις επιδόσεις της σε κάθε της βήμα και στο σύνολο των ενεργειών της.

Η Lidl Ελλάς πιστή στο όραμά της για μία πιο βιώσιμη Ελλάδα και στη δέσμευσή της απέναντι στα ενδιαφερόμενα μέρη της για διαφάνεια και συνεχή διάλογο, προχώρησε στην έκδοση της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης για τα οικονομικά έτη 2019-2020. Η έκθεση αποτελεί την απόδειξη ότι η έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης είναι συνυφασμένη με την εταιρική κουλτούρα της εταιρείας, καθώς διαπερνά όλη την αλυσίδα αξίας της. Εκεί παρουσιάζονται, οι σημαντικότεροι στόχοι της για τη διαφύλαξη των πόρων και της βιοποικιλότητας, τη μείωση του κλιματικού αποτυπώματος και την ευθύνη της απέναντι σε όλους τους εργαζομένους, άμεσους και έμμεσους, αλλά και οι βέλτιστες πρακτικές που ακολουθεί καθημερινά για να τους επιτύχει. Επιπλέον, θέτοντας ως προτεραιότητα τη σχέση της με τα ενδιαφερόμενα μέρη, η έκθεση αποτελεί ένα πλαίσιο διαλόγου και λογοδοσίας, με στόχο να εξελίξει τους δεσμούς εμπιστοσύνης.

Η Έκθεση έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Σύνταξης Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης GRI και είναι πλήρως εναρμονισμένη με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.  Ταυτόχρονα αποτελεί και την Αναφορά Προόδου της Εταιρείας ως προς την τήρηση των 10 Αρχών του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ και αποτυπώνει επίσης τη δέσμευση της Εταιρείας για την τήρηση των Αρχών AA1000APS.

Βρείτε την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης εδώ

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

ΖΑΓΟΡΙ & Green Cola στηρίζουνστήριξαν ημερίδα του Α.Ο.Ωκεανός

Στο “International Swim Meet OKEANOS 2023’’ συμμετείχαν κολυμβητικά σωματεία, προπονητές και αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Το «προΣfEEρουμε» στην Αλεξανδρούπολη με δωρεά καρδιογράφου και Rapid Tests

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε», που αποτελεί κοινό όραμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), ξεκίνησε στα τέλη του 2016.

Praktiker Hellas: Δράσεις προσφοράς σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Η Praktiker έχει ήδη συστήσει στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα προσβασιμότητας και συμπερίληψης «Σπίτι Ανοιχτό» με το οποίο αναβαθμίζει τις υπηρεσίες και τις δομές της, φυσικές και ψηφιακές.

ΕΥ Ελλάδος: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022

Η Έκθεση έχει συνταχθεί σύμφωνα με τα GRI Standards 2021 και αποτυπώνει την επίδραση της λειτουργίας της εταιρείας στην Οικονομία, το Περιβάλλον και τους Ανθρώπους.