Connect with us

10# Λιγότερες Ανισότητες

ΟΚΑΝΑ: Πράξη αγάπης από την ομάδα του Fabric Republic

H ομάδα του Fabric Republic επισκέφθηκε τις Δομές του ΟΚΑΝΑ και παρέδωσε περίπου 400 τεμάχια ρουχισμού, για την κάλυψη αναγκών των εξυπηρετούμενων του Σταθμού Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων του ΟΚΑΝΑ (ΣΦΕΑ) και της νέας στεγαστικής δομής, του Ξενώνα Μεταβατικής Φιλοξενίας αστέγων χρηστών του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ.

Τη δράση πλαισίωσαν όλοι οι εργαζόμενοι ενώ δόθηκε η ευκαιρία συνομιλίας μαζί τους, για τις ανάγκες του πληθυσμού που εξυπηρετούν, τις δράσεις και τα προγράμματα της κάθε υπηρεσίας τους.

Ο Αθανάσιος Θεοχάρης, Πρόεδρο Δ.Σ του ΟΚΑΝΑ, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δεχόμαστε μια τόσο γενναιόδωρη προσφορά για εμάς, την οικογένεια του ΟΚΑΝΑ, δηλαδή όλα τα εξαρτημένα άτομα που βρίσκονται στο δρόμο, άστεγοι που χρειάζονται τη φροντίδα μας. Η περίοδος του Covid ήταν πολύ κρίσιμη γιατί παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα σε ανθρώπους που έμειναν στο δρόμο. Σε αυτό πλαίσιο δημιουργήσαμε μαζί με τον Δήμο Αθηναίων, το ΚΕΘΕΑ και μη κυβερνητικές οργανώσεις ένα ξενώνα μεταβατικής φιλοξενίας αυτών των ατόμων, όπου παρέχουμε ψυχοκοινωνική συμβουλευτική υποστήριξη και πολλές υπηρεσίες. Σε αυτή την πρώτη γραμμή έχουμε συμμάχους τη Fabric Republic και είναι μεγάλη τιμή να έχουμε βοήθεια στο κομμάτι υποστήριξης των αστέγων και όλων αυτών που χρειάζονται ρούχα, παπούτσια και οποιοδήποτε άλλο εξοπλισμό.»

Ο Αθανάσιος Δημητριάδης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ του ΟKANA τόνισε: «Ο ΟΚΑΝΑ συμπληρώνει 25 χρόνια παρουσίας στην πρώτη γραμμή προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απεξάρτησης για τον πληθυσμό στον τομέα της συνεχιζόμενης βοήθειας των ανθρώπων δίνοντας παροχές υπηρεσιών, προγράμματα υποκατάστασης, κοινωνικής επανένταξης και δυνατότητες προσωπικής ανάπτυξης του κάθε ανθρώπου. Κάθε μέρα δίνουμε ελπίδα ζωής στους συνανθρώπους μας”.

Ο Κωνσταντίνος Κοκκώλης, Ψυχίατρος Αναπληρωτής Διευθυντής της Δ/νσης Εφαρμογής Προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ είπε: “Ο ΟΚΑΝΑ προσπαθεί να έχει μια ποικιλία υπηρεσιών που να ανταποκρίνονται στα πραγματικά προβλήματα, όπως η αστεγία, η οποία ήταν σχεδόν άγνωστη πριν 30 χρόνια στην Ελλάδα. Αυτό έχει αλλάξει κυρίως στα μητροπολιτικά κέντρα, όπως η Αθήνα που τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ραγδαία. Ο ΟΚΑΝΑ έπρεπε να σταθεί με ένα ξενώνα με όλες τις συνοδές υπηρεσίες που περιλαμβάνουν την καθαριότητα, την αποστείρωση, την προσφορά θεραπείας και τη μονάδα άμεσης βοήθειας. Το πρόβλημά αφορά όλους μας”.

Ο Μιχάλης Μιχαήλ, Κοινωνικός Λειτουργός Συντονιστής Ψυχοκοινωνικής φροντίδας εξαρτημένων ατόμων του ΣΦΕΑ και στέλεχος της επιστημονικής ομάδας του ΟΚΑΝΑ που υποστηρίζει τον ξενώνα δήλωσεQ “Καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας δεν σταματήσαμε να παρέχουμε καθημερινές υπηρεσίες, όπως διανομή καθαρού ενέσιμου υλικού και σύνεργων χρήσης αλλά και διασύνδεσης των αστέγων με υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής μέριμνας, αυξήσαμε τη διάθεση τροφίμων και ενημέρωσης για την προστασία από τον covid. Η Fabric Republic είναι αρωγός όταν οι ανάγκες μας είναι πολλές και κάθε βοήθεια είναι σημαντική. Στον ξενώνα μας που βρίσκεται στην οδό Χαλκοκονδύλη 41 στεγάζονται άστεγοι, χρήστες, ενεργοί που δεν είναι ενταγμένοι σε κανένα θεραπευτικό πρόγραμμα αλλά και θεραπευομένοι του ΟΚΑΝΑ”.

Ο Σωτήρης Παπαδόπουλος Θεραπευτής- Συντονιστής της ομάδας Streetwork του ΣΦΕΑ ΟΚΑΝΑ τόνισε ότι ο ρόλος της ομάδας είναι να δώσει υγειονομικό ασφαλές υλικό στους χρήστες που βρίσκονται στο δρόμο, ώστε να αποφευχθούν μολυσματικές ασθένειες όπως το Αids και οι ηπατίτιδες, ένα πρόχειρο γεύμα και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Η Φωτεινή Λεομπίλα, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΘΕΑ, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Ξενώνα, Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και Σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων ευχαρίστησε για την προσφορά λέγοντας ότι είναι απαραίτητη κάθε βοήθεια στο έργο τους και ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτοί οι άνθρωποι να είναι αξιοπρεπώς ενδεδυμένοι και να νιώθουν καλά.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10# Λιγότερες Ανισότητες

Μέντα 88 FM: Ένας χρόνος δίπλα στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους, ευχαριστεί θερμά τον Μέντα 88 FM για την πολύπλευρη υποστήριξή του ως σταθερός χορηγός επικοινωνίας του έργου και των δράσεών του.

Με κεντρικό μήνυμα «Ο Μέντα 88 αγαπάει το Χαμόγελο», ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μέντα 88 και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πριν ένα χρόνο απέκτησαν ένα κοινό στόχο: την προστασία και τη φροντίδα όλων των ευάλωτων παιδιών και των οικογενειών τους, μέσα από την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το πολύπλευρο έργο και τις δράσεις του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, ο «Μέντα 88» ανέλαβε την επικοινωνιακή υποστήριξη του Οργανισμού  μεταδίδοντας και προβάλλοντας σταθερά, μέσα από τη συχνότητα και την επίσημη ιστοσελίδα του Σταθμού, ενημερωτικά μηνύματα και μηνύματα ενίσχυσης των δράσεων και των πολύτιμων υπηρεσιών που παρέχει πανελλαδικά και δωρεάν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε κάθε παιδί και την οικογένειά του που βρίσκεται σε ανάγκη.

O Διευθυντήw του Σταθμού Νίκος Μωραΐτης όπως και όλη η ομάδα του σταθμού ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτική στο έργο του οργανισμού, όπως σχολίασε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

Παιδικά Χωριά SOS και δήμος Θεσσαλονίκης ενώνουν τις δυνάμεις τους

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Παιδικών Χωριών SOS και του Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός» του Δήμου Θεσσαλονίκης για τις κοινές τους δράσεις με στόχο την προώθηση του θεσμού της αναδοχής.

Μονοετές Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός»  και των Παιδικών Χωριών SOS. Σκοπός του συγκεκριμένου μνημονίου είναι η ουσιαστική υποστήριξη και προώθηση της διαδικασίας της αναδοχής και η ευρύτερη προάσπιση των Δικαιωμάτων των παιδιών, μέσω κατάλληλα σχεδιασμένων δράσεων του επιστημονικού προσωπικού των Παιδικών Χωριών SOS και του Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός» του Δήμου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, το Μνημόνιο προβλέπει την εκπαίδευση και υποστήριξη των εργαζομένων του Δημοτικού Βρεφοκομείου σε θέματα φροντίδας παιδιών με εστίαση στις αναπτυξιακές τους ανάγκες και δυνατότητες, καθώς επίσης την ενδυνάμωσή τους στη διαχείριση της εργασιακής καθημερινότητας, με βασικό κριτήριο τη διασφάλιση του βέλτιστου συμφέροντος των παιδιών.

H συνεργασία των δύο πλευρών αναδεικνύει την αναγκαιότητα της σύμπραξης μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, που μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα όταν υπάρχει κοινό όραμα, σκοπός και μεθοδικότητα.

Τα Παιδικά Χωριά SOS με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό θα συνδράμουν το έργο του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός» σε πολλούς και σημαντικούς τομείς, όπως:

• Στην εκπαίδευση των επαγγελματιών του φορέα (Κοινωνικών Λειτουργών, Ψυχολόγων) για τα θέματα που αφορούν στις διαδικασίες αναδοχής, όπως το νέο νόμο, τις διαδικασίες, τις φάσεις, τα ποιοτικά στοιχεία κλπ. Στην εν λόγω εκπαίδευση μπορούν να συμμετάσχουν και άλλοι επαγγελματίες του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός», π.χ. βρεφονηπιοκόμοι, βρεφοκόμοι, παιδαγωγοί κλπ.
• Στη διοργάνωση κοινών δράσεων με το φορέα και τους συνεργάτες του για ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την αναδοχή και ευρύτερα, για θέματα Δικαιωμάτων του παιδιού.
• Στις κοινές ενημερώσεις για ενδιαφερόμενους υποψήφιους αναδόχους.
• Στην υποστήριξη των επαγγελματιών του φορέα στη φάση της αξιολόγησης των υποψηφίων αναδόχων, καθώς και της μεταπαρακολούθησης της αναδοχής για παιδιά που ήδη είναι τοποθετημένα σε ανάδοχες οικογένειες ή για όσα ενδεχομένως θα τοποθετηθούν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του Προγράμματος. Στο βαθμό που είναι εφικτό, οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS στη Θεσσαλονίκη θα μπορούν να προσφέρουν σε αυτά τα παιδιά ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες (ψυχολογική υποστήριξη, ειδική αγωγή, λογοθεραπεία).

Οι δράσεις ευαισθητοποίησης όσο και η παροχή υπηρεσιών σχετικά με την αναδοχή αφορούν στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και των λοιπών όμορων Δήμων.

Η υλοποίηση όλων των παραπάνω θα γίνει από έμπειρους επιστήμονες των Παιδικών Χωριών SOS με τη συνδρομή εξωτερικών συνεργατών εμπειρογνωμόνων του χώρου της παιδικής προστασίας και φυσικά σε συνεργασία με τους υπεύθυνους και τους επαγγελματίες του  ιδρύματος, αρμόδιους για θέματα αναδοχής.

Με την ευκαιρία της υπογραφής του μνημονίου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε: «Ο “Άγιος Στυλιανός” είναι ένας φορέας με μακρά ιστορία. Χρειαζόμαστε ως “Άγιος Στυλιανός”, ως Δήμος Θεσσαλονίκης, την εμπειρία και τη γνώση των ανθρώπων των Παιδικών Χωριών SOS. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, υλοποιώντας κοινές δράσεις που έχουν ως σκοπό την αναδοχή των παιδιών».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός», κα Ιωάννα Σπανού ευχαρίστησε θερμά «τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δρόσο Τσαβλή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που παραβρέθηκαν σήμερα σε μια πολύ σημαντική για το ίδρυμα συνεργασία με το φιλανθρωπικό σωματείο που φέρει το όνομα “Παιδικά Χωριά SOS”, με μοναδικό σκοπό την αναδοχή των παιδιών που βρίσκονται στα ιδρύματά μας».

Ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, κ. Γιώργος Πρωτόπαπας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στα Παιδικά Χωριά SOS πιστεύουμε ότι κανείς ιδιωτικός φορέας δεν μπορεί να αντικαταστήσει το κράτος πρόνοιας, που προσφέρεται μέσα από τις δημόσιες και δημοτικές αρχές. Θεωρούμε καθήκον να αναζητούμε τις προϋποθέσεις που επιτρέπουν την επιτυχία μιας συνεργασίας σαν τη σημερινή και για αυτό ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και την Πρόεδρο του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός» κα Ιωάννα Σπανού γιατί έχουν όραμα, θέληση και αποφασιστικότητα και πιστεύουν στην πρόοδο της κοινωνικής αντίληψης και σε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά».

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

Στέγη «ΑΡΙΑΔΝΗ» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

Με ένα απλό SMS με τη λέξη «ΣΤΕΓΗ» στο 19 805 από κινητό μπορείτε να παίξετε πρωταγωνιστικό ρόλο στο να χτιστεί το συντομότερο δυνατόν η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΑΡΙΑΔΝΗ» και να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι 9 ενήλικες με σοβαρή κινητική αναπηρία.  

Πρόκειται για ένα σπίτι που θα τους προσφέρει οικογενειακή θαλπωρή, φροντίδα και αγάπη. Ως μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εγκεφαλικής Παράλυσης, τα στελέχη της Στέγης αναφέρονται σε ανακοίνωση τους στις απέραντες δυνατότητες κάθε ανθρώπου με εγκεφαλική παράλυση, αρκεί να του δίνονται ίσες ευκαιρίες.  

Με τη βοήθεια και έμπρακτη εμπιστοσύνη της κοινωνίας, έχουν επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια ένα σημαντικό και αναγνωρισμένο έργο και έχουν φροντίσει πάνω από 4.000 παιδιά και ενήλικες  με εγκεφαλική παράλυση. 

Η ίδρυση Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, όπως η ΣΤΕΓΗ «ΑΡΙΑΔΝΗ», είναι μια από τις πιο επείγουσες ανάγκες αυτής της εποχής καθώς πολλοί ενήλικες με βαριά κινητική αναπηρία βρίσκονται με υπερήλικες γονείς που δεν είναι πια σε θέση να τους φροντίσουν στο σπίτι.

Σημειώνεται ότι η χρέωση είναι: 2,50 ευρώ ανά sms (με ΦΠΑ από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και επιπλέον επιβάρυνση 12% ή 15% ή 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού σας προ ΦΠΑ)

Γραμμή παραπόνων: 210 7482690

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ