L’Oreal Hellas: Το «ευχαριστώ» σε φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών

Date:

Share post:

Με κεντρικό μήνυμα “Create the beauty that moves the world”, η L’Oréal Hellas υποδέχτηκε στο εμβληματικό μουσείο της Ακρόπολης εκπροσώπους από 13 ΜΚΟ με τις οποίες έχει συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να τιμήσει τις κοινές τους συνεργασίες και να αναδείξει το κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προγραμμάτων που έχουν υλοποιήσει μαζί. Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν ο Γενικός Διευθυντής της L’Oréal Hellas, Alex Davison και η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Δήμητρα Πετρίδη, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Πρόεδρος της L’Oréal Europe, Vianney Derville και ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, Νίκος Σταμπολίδης που καλωσόρισε με θέρμη τους καλεσμένους στους χώρους του Μουσείου.

O Γενικός Διευθυντής της L’Oréal Hellas, Alex Davison δήλωσε: « Στη L’Oréal, το όραμα μας είναι ότι η ομορφιά μπορεί να λειτουργήσει ως μια δύναμη που κινεί τον κόσμο.  Γι ’αυτό το λόγο βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες των ανθρώπων που μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για έναν καλύτερο κόσμο και συμβάλλουν ο καθένας με τον τρόπο του σε θετικές αλλαγές για την κοινωνία και το περιβάλλον».

O Πρόεδρος της L’Oréal Ευρώπης, Vianney Derville δήλωσε: «Θα ήθελα να αναγνωρίσω το πάθος και την ενέργεια των συνεργατών μας. Μέσα από τα προγράμματα και την αποφασιστική τους προσπάθεια, ενισχύουμε την δική μας προσπάθεια να επηρεάσουμε θετικά τον πλανήτη μας. Στη L’Oréal, αποστολή μας είναι να δημιουργούμε την ομορφιά που κινεί τον κόσμο και έχουμε επίγνωση της μεγάλης ευθύνης μας να αποτελούμε παράδειγμα και να δείχνουμε τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση. Και αυτό, μπορούμε να το πετύχουμε μόνο μέσα από συνεργασίες με οργανισμούς που είναι τόσο αφοσιωμένοι όσο εμείς, έτσι ώστε να κάνουμε τη διαφορά».

Ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, Νίκος Σταμπολίδης δήλωσε: «Η ομορφιά υπάρχει από την αρχή της ανθρωπότητας. Είναι στην ανθρώπινη φύση. Το παγκόσμιο όραμα για ομορφιά διασχίζει το χρόνο, τις χώρες, τους πολιτισμούς και τις κοινωνίες. Αυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία είναι οι άνθρωποι να αισθάνονται όμορφοι, και σε έναν όμορφο πλανήτη».

Οι 13 ΜΚΟ που έχουν συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια με την εταιρεία και με τις διαφορετικές μάρκες της σε προγράμματα κοινωνικής υπευθυνότητας είναι: Αγκαλιάζω και Φλόγα με την La Roche Posay, All for Blue με τη GarnierEMMINO με τη Vichy, KYAΔΑ και Women On Top με τη  L’Oréal Professional Products, Make a Wish, NCC, Regeneration, UNESCO και We4all με τη L’Oréal Hellas , Mexoxo με τη Lancôme, W.I.N Hellas με YSL και L’Oréal Paris. Οι συνεργασίες αυτές έχουν αφήσει ένα σημαντικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα: 

  • 6.500+ γυναίκες εκπαιδεύτηκαν στους τομείς της υγείας, ενδυνάμωσης, επιχειρηματικότητας και κατά κάθε μορφής βίας
  • 8.140+ ασθενείς με καρκίνο και οι οικογένειες τους υποστηρίχθηκαν και ενδυναμώθηκαν ενάντια στις προκλήσεις της ασθένειας.
  • 2.600+ φοιτητές εκπαιδεύτηκαν σχετικά με το περιβάλλον 
  • 18.000 νέα δέντρα φυτεύτηκαν 
  • 125 νέοι άνθρωποι εκπαιδεύτηκαν και διεύρυναν τις δεξιότητες τους
  • 750+ άνθρωποι σε ανάγκη δέχτηκαν δωρεάν περιποίηση από εθελοντές κομμωτές
  • 35 Ελληνίδες ερευνήτριες βραβεύτηκαν για τη συνεισφορά τους στην επιστήμη
  • 44+ παιδιά υποστηρίχθηκαν στη μάχη τους με επικίνδυνες ασθένειες.

Related articles

The Hellenic Initiative: Το Venture Fair ενδυναμώνει τις startups στην Ελλάδα 

Από την ίδρυσή του, το 2015, το Venture Fair έχει προσφέρει σε 72 συνολικά startups ευκαιρίες δικτύωσης με σημαντικούς φορείς του ελληνικού και διεθνούς οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Πρωτοβουλία του Nescafé στον Θερμαϊκό και νέο πρόγραμμα στην Εύβοια

H συνεργασία του καφέ Nescafé με τους οργανισμούς ΕΝΑΛΕΙΑ και Aegean Rebreath εστιάζει στις δράσεις συλλογής πλαστικών απορριμμάτων και ενημέρωσης.

Teleperformance Greece: Διάκριση στα Best Workplaces Hellas 2023

Η Teleperformance Greece συναντάται φέτος στην 8η θέση της λίστας Best Workplaces για εταιρείες που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους.

ΕΕΣ: Μεγαλειώδης εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκε με την Ανώτερη Τιμητική Διάκριση του Χρυσού Σταυρού, μετά χρυσού κλάδου Δάφνης, η Μαριάννα Λάτση για το φιλανθρωπικό της έργο.
Skip to content