“Mια φορά κι ένα καιρό… 9 μήνες πριν”, βιβλίο για την Be-Live

Date:

Share post:

Μια αλλιώτικη εκδήλωση για ένα ξεχωριστό σκοπό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο Anassα City events, στο Γουδή, με αφορμή την παρουσίαση ενός παραμυθιού “βγαλμένου” από την ίδια τη ζωή, με τον τίτλο «Μια φορά και ένα καιρό…9 μήνες πριν».

Οικοδεσπότης ήταν ο Βασίλης Κελλάρης, Γυναικολόγος Αναπαραγωγής, Αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Μητέρα και Συνιδρυτής του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Be-Live, ο οποίος επιμελήθηκε το παιδικό παραμύθι της Γιώτας Ανδρομιδά, νηπιαγωγού και νέας μαμάς. Έμπνευση για τη συγγραφέα ήταν το δικό της “ταξίδι” στην εγκυμοσύνη, το οποίο έντυσε με τις εικόνες από τα “παιδιά” της, τις ζωγραφιές των μαθητών της. 

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων, ότι μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα δοθούν για την ενίσχυση του σπουδαίου έργου που προσφέρει η Be-Live στηρίζοντας τα υπογόνιμα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί. Επιπλέον, τα έσοδα από το σύνολο των πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά την παρουσίαση, προσφέρθηκαν στον οργανισμό για τον ίδιο σκοπό. 

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν σημαντικές παρουσίες από τον πολιτικό και επιστημονικό χώρο όπως, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής στο τομέα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννης Κεχρής, ο Αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής του Δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας, ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Αναπαραγωγής και Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας Νίκος Βραχνής,

Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο Γιάννης Μούτσιος ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους έδωσε το λόγο στον οικοδεσπότη Βασίλη Κελλάρη, στη συνέχεια στους επίσημους καλεσμένους για ένα χαιρετισμό, στον Πρόεδρο της Be-Live Φώτη Παπαθανασίου καθώς και στους συντελεστές του παραμυθιού, την συγγραφέα Γιώτα Ανδρομιδά και τον εκδότη Φαίδων Κυδωνιάτη.

Αποσπάσματα από το παραμύθι διάβασε η ηθοποιός Φαίη Ξυλά με τη συνοδεία της μικρής Κωνσταντίας, πλαισιωμένη από όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ αυτή την όμορφη εμπειρία ολοκλήρωσε ένα απολαυστικό cocktail party με finger food, μουσική, guest DJ και παιδικές δραστηριότητες, όπως face painting, εντυπωσιακό bubble show  και ένα photo booth που “χώρεσε” τις στιγμές μικρών και μεγαλύτερων παιδιών!

Η έκδοση του παραμυθιού «Μια φορά και ένα καιρό…9 μήνες πριν»  πραγματοποιήθηκε από τον Εκδοτικό Οίκο Ευρασία. Μεγάλοι χορηγοί της εκδήλωσης και του Be-Live ήταν το ιδιωτικό νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, η Uni-Pharma καθώς και η Intemed που κάλυψε τα έξοδα της έκδοσης του παραμυθιού. Επίσης, την εκδήλωση υποστήριξαν οι Fertiland, Italfarmako, Eurogenetica, Omnigen και το δίκτυο διαγνωστικών ερευνητικών ιατρείων Ανάλυση.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Enel Green Power Hellas: Χρονιά διαφορετικότητας και συμπερίληψης

Η Enel Green Power Hellas όρισε τη σεζόν 2022 -2023 ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης υλοποιώντας μια σειρά από πρωτοβουλίες.

Eurolife FFH: Πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» του SolidarityNow

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

7 βραβεύσεις για τα METRO Cash & Carry στα Loyalty Awards 2023

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη διαχρονική δέσμευση των METRO Cash & Carry για δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και προγραμμάτων.

Oι νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2023

Από το 2019 ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους δημιουργούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν για τη συλλογή του Ιδρύματος.
Skip to content