Connect with us

Παιδιά / Έφηβοι / Νέοι

Make a Wish: Ο Γιάννης εύχεται να πάει σε ένα πάρκο δεινοσαύρων

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

«Xαμόγελο»: 1.958 δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις τον Οκτώβριο

Τον μήνα Οκτώβριο η δράση προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέφτηκε την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Άρτας.

Το εγχείρημα του Οργανισμού στήριξαν εθελοντές Ιατροί και Οδοντίατροι μέλη των τοπικών Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων. Οι δύο Κινητές Μονάδες Πρόληψης, το Νέο Κινητό Πολυϊατρείο για παιδιά και η Κινητή Οδοντιατρική/Ιατρική Μονάδα του Οργανισμού για ακόμα μία φορά, υπήρξαν το σημείο συνάντησης για εκατοντάδες παιδιά με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας που αφορούν στην παιδική και την προεφηβική ηλικία.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους φορείς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων οι Δήμοι της Περιφέρειας Κρήτης: Κισσάμου, Καντάμου-Σελίνου, Χανίων, Ρεθύμνου, Αμαρίου, Αγίου Βασιλείου, Μυλοποτάμου, Αποκορώνου, Σφακίων, Αρχανών Αστερουσίων, Σητεία, Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου.

Όπως σημειώνει σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Στον τομέα της Υγείας αναβαθμίζει την υγεία των παιδιών ανακαινίζοντας τα δύο σημαντικότερα Παιδιατρικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Στον τομέα του Αθλητισμού χτίζει το μέλλον υλοποιώντας το καινοτόμο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» και στον τομέα της Απασχόλησης δίνει νέα πνοή στην αγορά με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

Από το 2002 έως και σήμερα έχουν επισκεφθεί το Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και τις δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», περισσότερα από 126.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερ

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

Κιβωτός του Κόσμου: Βράβευση του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου

Για ακόμα μία φορά τιμή και δόξα φέρνει στην Ελλάδα η βράβευση του πατρός Αντώνιου Παπανικολάου, ιδρυτού της Κιβωτού του Κόσμου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του οργανισμού.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας Αντώνιος συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους 10 τελικούς υποψήφιους από όλον τον κόσμο για το πρώτο Βραβείο Επίδειξης Θάρρους στην Ηγεσία Mary Chirwa (Mary Chirwa Award for Courageous Leadership).

Το βραβείο δημιουργήθηκε το 2018 από το Ίδρυμα Βραβείων Mary Chirwa και τη Nudge με έδρα το Άμστερνταμ, Ολλανδία, για να αναδείξει και να αναγνωρίσει ανθρώπους, που έχουν επιδείξει θάρρος στην ηγεσία τους, προκειμένου να προσεγγίσουν τους Στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης.

Στις 22 Οκτωβρίου 2019 στο Παλάτι της Ειρήνης και Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης απονεμήθηκε στον πατέρα Αντώνιο το βραβείο του θαρραλέου ηγέτη που προχωρά ενάντια στις αντιξοότητες.

Ο «Ολυμπιονίκης» της αγάπης και της φροντίδας των παιδιών, της συμπόνιας και της ενσυναίσθησης τίμησε ακόμα μία φορά τα χώματα της πατρίδας μας, αφού βραβεύτηκε για το έργο της Κιβωτού του Κόσμου. Σε μία χρονική περίοδο που ο καθένας φροντίζει για το προσωπικό του συμφέρον και σηκώνει τα χέρια ψηλά με το παραμικρό, ο πατήρ Αντώνιος μας θυμίζει πως ακόμα και ένα άτομο μόνο του μπορεί να κάνει την διαφορά, αρκεί να μην υπάρχει φόβος και να κρατά την ελπίδα ζωντανή.

Περισσότερα

4# Ποιοτική Εκπαίδευση

JA Europe: Οι καλύτεροι καθηγητές μαθητικής επιχειρηματικότητας

4 Έλληνες διακρίθηκαν την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, στο Ελσίνκι, στην τελετή βράβευσης για τους 34 καλύτερους καθηγητές του προγράμματος μαθητικής επιχειρηματικότητας «Εικονική Επιχείρηση», όπου συμμετείχαν 22 ευρωπαϊκές χώρες.

Είναι οι οικονομολόγοι Θάνος Καραμήτσας και Ελένη Μαρκοπούλου από το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού και η οικονομολόγος Γεωργία Γιωτοπούλου και ο Μηχανολόγος Γιώργος Βολοβότσης από το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου. Με την εξαιρετική δουλειά τους στην υλοποίηση του προγράμματος και τις επιτυχίες των μαθητών τους, οι καθηγητές αυτοί κατάφεραν να κερδίσουν τα σχολεία τους, τον τίτλο «Επιχειρηματικό Σχολείo Entrepreneurial School» από το JA Europe.

Για την Ελλάδα «Επιχειρηματικό Σχολείο – Entrepreneurial School 2019» είναι το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού, και «Επαγγελματικό Επιχειρηματικό Σχολείο –Vocational Entrepreneurial School 2019» το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου. Tα TES Awards απένειμε στους καθηγητές, η CEO του JA Europe, Caroline Jenner μαζί με τον Joao Santos, Υποδιευθυντή της Γενικής Γραμματείας Εργασιακών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ