Η Μαρίνα Δούρου συμμετείχε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

Date:

Share post:

Στην εκδήλωση “Φουστανέλα: Εμβληματική και Διαχρονική αξία τέχνης, μνήμης και ενδύματος” του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας βρέθηκε η Μαρίνα Δούρου μαζί με σχεδιαστικές αναφορές της DUR για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση, με το βάφτισμα “RELEASE” που έδωσε στην συλλογή. 

Η εκδήλωση φιλοξένησε σημαντικές προσωπικότητες όπως, μεταξύ άλλων, τον Νίκο Πλακίδα, τον τελευταίο κατασκευαστή του πανομοιότυπου αυθεντικού παραδοσιακού ενδύματος, βραβευμένος από την UNESCO ως συλλέκτης και κατασκευαστής. Ο γόνιμος διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων ανέδειξε τον ακριβή ορισμό της Φουστανέλας, ως το σύνολο της ενδυμασίας και όχι μόνο της πτυχωτής φούστας, αλλά και τον έντονο προβληματισμό γύρω από τις νοθεύσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ομιλία της η Μαρίνα Δούρου, σχολίασε: «Μία από εκείνες τις Ανοιξιάτικες ημέρες εγκλεισμού του Covid κι ενώ παράλληλα έτρεχαν οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου, οι λέξεις «Ελευθέρωση» και «Αποφυλάκιση» ήταν αυτές που συνέδεαν στο μυαλό μου τα δυο γεγονότα. ”Να αναπνεύσουμε Ελεύθερα” όπως μετά την Επανάσταση. ”Να αναπνεύσουμε Ελεύθερα”, χωρίς μάσκες. Έτσι εμπνεύστηκα τη φετινή συλλογή της DUR, ”RELEASE”, για να συμβολίζει το νέο ξεκίνημα της ζωής, κάνοντας αφετηρία μας, την προτεραιότητα στην άνεση και την ελεύθερη έκφραση. Η DUR, που έχει ανασύρει την έννοια της Ελληνικότητας στις συνήθειές της, τιμά την επέτειο αυτή με ένα σύγχρονο πουκάμισο που συνοψίζει με απλό τρόπο πολλά από τα στοιχεία της ενδυμασίας των ηρώων κάνοντας τάση την παράδοση. Οι φράσεις 1821-2021 ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΝ ΕΝ ΠΑΤΡΑΙΣ, βρίσκονται τυπωμένες στο εσωτερικό του ενδύματος ως αναφορά και ανάδειξη της πόλης των Πατρών. Η DUR, είναι κάτι περισσότερο από ένα brand ανδρικής ένδυσης που ξεπερνά τα 60 χρόνια. Είναι η συνεχής περιέργεια που ξεκλειδώνει τη δημιουργική σκέψη και μας οδηγεί προς τα εμπρός. Είναι η συνείδηση της συνεχούς αλλαγής και της πρόκλησης που πυροδοτούν οι εξελίξεις. Είναι η έρευνα προς την ιστορία που γίνεται lifestyle».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Γιάννης Ρούντος: H κλιματική κρίση απειλεί και τα μνημεία της αρχαιότητας

Η ραγδαία αλλαγή του κλίματος και η κλιματική-περιβαλλοντική κρίση έχουν άμεσο αντίκτυπο στα δύο κορυφαία πλουτοπαραγωγικά αποθέματα του...

Άσυλο Ανιάτων: Δωρεά τροφίμων από OK! Anytime Markets και Ολυμπιακή Ζυθοποιία 

Η προσφορά υλοποιήθηκε στο πλαίσιο φιλανθρωπικής ενέργειας για τη στήριξη του Ασύλου Ανιάτων και θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος των διατροφικών αναγκών των 140 περιθαλπόμενων του Ιδρύματος. 

METRO ΑΕΒΕ: Επενδύει μακροπρόθεσμα στο Περιβάλλον

Τα τελευταία χρόνια έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις ύψους 62 εκατ. ευρώ σε φυσικά καταστήματα My market και METRO Cash & Carry, για την ανανέωση του εξοπλισμού ψύξης, φωτισμού και κλιματισμού.

ΕΕΣ: Διοργάνωσε Ναυαγοσωστικούς αγώνες σε Αρτέμιδα και ΟΑΚΑ

Οι αγώνες που διοργάνωσε ο Ε.Ε.Σ., ως το μοναδικό πλήρες μέλος της Διεθνούς Ναυαγοσωστικής Ομοσπονδίας (I.L.S.F.) στην Ελλάδα, αφορούσαν την κατηγορία Qualifying, που οδηγεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής και στην κατηγορία Open.