Η Μαρίνα Δούρου συμμετείχε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

Η Μαρίνα Δούρου, Creative Director της DUR, προσεκλήθη ως ομιλήτρια στην εκδήλωση της Κοινωφελούς, Δράσης- Έκφρασης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας, που οργάνωσε ο Γρηγόρης Μυρώνης με θέμα, “Φουστανέλα: Εμβληματική και Διαχρονική αξία τέχνης, μνήμης και ενδύματος”.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Στην εκδήλωση “Φουστανέλα: Εμβληματική και Διαχρονική αξία τέχνης, μνήμης και ενδύματος” του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας βρέθηκε η Μαρίνα Δούρου μαζί με σχεδιαστικές αναφορές της DUR για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση, με το βάφτισμα “RELEASE” που έδωσε στην συλλογή. 

Η εκδήλωση φιλοξένησε σημαντικές προσωπικότητες όπως, μεταξύ άλλων, τον Νίκο Πλακίδα, τον τελευταίο κατασκευαστή του πανομοιότυπου αυθεντικού παραδοσιακού ενδύματος, βραβευμένος από την UNESCO ως συλλέκτης και κατασκευαστής. Ο γόνιμος διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων ανέδειξε τον ακριβή ορισμό της Φουστανέλας, ως το σύνολο της ενδυμασίας και όχι μόνο της πτυχωτής φούστας, αλλά και τον έντονο προβληματισμό γύρω από τις νοθεύσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ομιλία της η Μαρίνα Δούρου, σχολίασε: «Μία από εκείνες τις Ανοιξιάτικες ημέρες εγκλεισμού του Covid κι ενώ παράλληλα έτρεχαν οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου, οι λέξεις «Ελευθέρωση» και «Αποφυλάκιση» ήταν αυτές που συνέδεαν στο μυαλό μου τα δυο γεγονότα. ”Να αναπνεύσουμε Ελεύθερα” όπως μετά την Επανάσταση. ”Να αναπνεύσουμε Ελεύθερα”, χωρίς μάσκες. Έτσι εμπνεύστηκα τη φετινή συλλογή της DUR, ”RELEASE”, για να συμβολίζει το νέο ξεκίνημα της ζωής, κάνοντας αφετηρία μας, την προτεραιότητα στην άνεση και την ελεύθερη έκφραση. Η DUR, που έχει ανασύρει την έννοια της Ελληνικότητας στις συνήθειές της, τιμά την επέτειο αυτή με ένα σύγχρονο πουκάμισο που συνοψίζει με απλό τρόπο πολλά από τα στοιχεία της ενδυμασίας των ηρώων κάνοντας τάση την παράδοση. Οι φράσεις 1821-2021 ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΝ ΕΝ ΠΑΤΡΑΙΣ, βρίσκονται τυπωμένες στο εσωτερικό του ενδύματος ως αναφορά και ανάδειξη της πόλης των Πατρών. Η DUR, είναι κάτι περισσότερο από ένα brand ανδρικής ένδυσης που ξεπερνά τα 60 χρόνια. Είναι η συνεχής περιέργεια που ξεκλειδώνει τη δημιουργική σκέψη και μας οδηγεί προς τα εμπρός. Είναι η συνείδηση της συνεχούς αλλαγής και της πρόκλησης που πυροδοτούν οι εξελίξεις. Είναι η έρευνα προς την ιστορία που γίνεται lifestyle».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφή στο Newsletter

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!

ΤτΕ: Δύο νέες εκδόσεις από το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης

Το τρίτο βιβλίο της σειράς «Τεκμήρια από το Ιστορικό Αρχείο» με τίτλο «Πτυχές της αποκατάστασης των προσφύγων στην Ελλάδα, 1922-1930» και o συλλογικός τόμος «Η κρίση του 1929 και η Ελλάδα: Οικονομικές, πολιτικές και θεσμικές όψεις».

τα πιο πρόσφατα νέα της ΕΚΕ

το Εβδομαδιαίο Newsletter του CSR

Γίνε και εσύ ένας από τους 3,000 κοινωνικά υπεύθυνους συνδρομητές μας!