Μαθήματα δύναμης και αλληλεγγύης από το Pierce

Date:

Share post:

Μήνυμα ελπίδας, αλληλεγγύης και δύναμης έστειλαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Pierce στις γυναίκες που δίνουν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο του μαστού, στην ειδικά προγραμματισμένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή.

Με συμμάχους το Pantene από την Procter & Gamble και τα ΑΒ Βασιλόπουλος, οι μαθητές και μαθήτριες του Pierce δώρισαν τα μαλλιά τους στο «Άλμα Ζωής», τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, στο πλαίσιο της ενέργειας «Χάρισε Δύναμη».

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της ενέργειας στο Pierce ανέλαβαν οι τελειόφοιτες Λυκείου και μαθήτριες του IB, Αναΐς Πιτσάκη, Αλεξάνδρα Ρίζου και Δανάη Τσιαγκανά. Η ιδέα τους παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του CAS (Δημιουργικότητα – Δράση – Υπηρεσία) του προγράμματος ΙΒ και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους καθηγητές τους.

Η ανταπόκριση των παιδιών και του κόσμου στο κάλεσμα ήταν εντυπωσιακή: μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 62 κοτσίδες και αναμένονται ακόμα περισσότερες, ενώ, για όσους προτίμησαν να συνεισφέρουν οικονομικά στην προσπάθεια, το χρηματικό ποσό ανήλθε στα 400 ευρώ περίπου. Τα μαλλιά και τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν από το Άλμα Ζωής για τη δημιουργία περουκών.

Η προσφορά των μαθητών συνοψίζει την εκπαιδευτική φιλοσοφία του Pierce να προσφέρει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στους μαθητές του ώστε να γίνουν υπεύθυνοι, ώριμοι πολίτες τού αύριο και απηχεί το μότο του σχολείου «Να υπηρετείς, να μην υπηρετείσαι».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Τουρισμός: Ζητούμενο η ισορροπία ανάπτυξης και προστασίας της φύσης

Οι αρχές της αειφορίας αναφέρονται στις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικο-πολιτιστικές πτυχές της τουριστικής ανάπτυξης και στόχος είναι η ισορροπία μεταξύ αυτών των τριών διαστάσεων.

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Στηρίζει με πράξεις αγάπης τα Παιδικά Χωριά SOS

Η εταιρεία σε συνεργασία με τα καταστήματα My market, καλύπτει για όλο το καλοκαίρι το κόστος των γευμάτων για τα παιδιά που στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS.

Πρόγραμμα «Green School by Τράπεζα Χανίων» 

Tα παιδιά ενημερώνονται για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας, αλλά και για απλές, πρακτικές λύσεις.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕΣ συγχαίρει τον Ε.E.Σ. για την προσφορά του

Το έργο του Ε.Ε.Σ. τίμησε η Βουλή των Ελλήνων με φωταγώγηση του κτιρίου με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού, το βράδυ της Δευτέρας (8/5).
Skip to content