Connect with us

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

Μεγάλη προσφορά του ΕΕΑ στην ΕΛΑΣ, υλικού που μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές

Σε μία συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση, αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, υλοποίησε τη δέσμευσή της για την έμπρακτη στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου.

Τη Δευτέρα 25/11/2019, οι εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας παρέδωσαν στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ εκατοντάδες ειδικούς αιμοστατικούς επιδέσμους, υλικό που μπορεί να σώσει τις ζωές πολιτών ή αστυνομικών.

Πρόκειται για μία προσφορά του Ε.Ε.Α. στην Ελληνική Αστυνομία, ως αναγνώριση της προσπάθειάς της για τη διατήρηση της τάξης και της προστασίας της ζωής και της περιουσίας πολιτών και επαγγελματιών.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του επιχειρείν, εξήρε την προσπάθεια των αστυνομικών –και ειδικά της Ομάδας ΔΙΑΣ- στην αντιμετώπιση του εγκλήματος και των παραβατικών πράξεων που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και καταστρέφουν καταστήματα και επιχειρήσεις, ενώ χαρακτήρισε συμβολική την προσφορά του Επιμελητηρίου. Όπως υπογράμμισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, στους δεκάδες άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ και στα επιτελικά στελέχη της Αστυνομίας που ήταν παρόντα, η αρωγή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου προς την ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχιστεί με την προσφορά οποιουδήποτε υλικού κριθεί αναγκαίο για την ενίσχυση της. Παράλληλα αναφέρθηκε και στη συνεργασία του Ε.Ε.Α. με τον Πρόεδρο του σωματείου Ειδικών Φρουρών κ. Β. Ντούμα και τον Γενικό Γραμματέα κ. Σ. Μαυροειδάκο, καθώς μετά από συνεννόηση μαζί τους, αποφασίσθηκε να προσφερθούν σε αυτή τη χρονική στιγμή οι ειδικοί αιμοστατικοί επίδεσμοι. Παράλληλα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανακοίνωσε στους αστυνομικούς ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων Ε.Ε.Α. που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27/11, μεταξύ των ειδικών βραβεύσεων θα τιμηθεί και ένας αστυνομικός που προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι, τονίζοντας ότι στο πρόσωπό του το Επιμελητήριο θα τιμήσει την Ελληνική Αστυνομία. Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εξέφρασε την ευχή η προσφορά του Επιμελητηρίου προς την ΕΛ.ΑΣ. να βρει μιμητές.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου, ευχαρίστησε τον κ. Χατζηθεοδοσίου για την μεγάλη προσφορά του Επιμελητηρίου και μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Όπως είπε ο κ.

Οικονόμου, η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας.

Τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. συνόδευσαν στον όρχο της Ομάδας ΔΙΑΣ, όπου και έγινε η παράδοση του υλικού, μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. Συγκεκριμένα ο Α΄Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος, ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Κογιουμτσής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Παντελής, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Ζηκόπουλος και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Βαφειαδάκης από τη Δ.Ε. του Επιμελητηρίου, ενώ από το Δ.Σ. παραβρέθηκαν ο κ. Δημήτρης Βαρδακώστας, ο κ. Ιωάννης Δημοθεόδωρος, ο κ. Αθανάσιος Λιάγκας, ο κ. Θεόδωρος Μάλλιος και ο κ. Χρήστος Κοντούρης.

Τις ευχαριστίες των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ προς το Ε.Ε.Α. μετέφερε στην αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου ο Πρόεδρος του σωματείου των Ειδικών Φρουρών κ. Βασίλης Ντούμας, τονίζοντας τη σημαντικότητα της προσφοράς καθώς, όπως εξήγησε, ο κάθε αιμοστατικός επίδεσμος μπορεί να σώσει τη ζωή ενός τραυματία πολίτη ή ενός αστυνομικού.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α .: Διάκριση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για το «StigmApp»

H Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.)  με τη συνεργασία του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, της Σχολής Δημόσιας Υγείας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και τον Αντιρευματικό Σύνδεσμο Κύπρου (CYPLAR) κέρδισε το 1ο βραβείο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό “Brain, Mind and Pain Grant 2019-2020″ με θέμα την καταπολέμηση του στίγματος: “STOP Stigma! Reduce stigma to improve quality of life for brain, mind and pain patients”.

Το 1ο βραβείο αφορά  στο σχεδιασμό μιας καινοτόμου εφαρμογής κινητής υγείας (mHealth) για την καταπολέμηση του στίγματος που σχετίζεται με τον χρόνιο πόνο και τις σχετιζόμενες με αυτόν ασθένειες, σύμφωνα με τον Κουμπούρο, Επικ. Καθηγητή του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, της Σχολής Δημόσιας Υγείας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, εμπνευστή και υπεύθυνο για την δημιουργία του app.

Η προτεινόμενη εφαρμογή “StigmApp” αναμένεται να φέρει σημαντικά οφέλη στους ασθενείς, ενώ προσφέρει ποικίλες και πρωτοποριακές δυνατότητες, όπως:

  • Εκπαίδευση με τη μορφή bite–sized learning προσανατολισμένη στην καταπολέμηση του στίγματος
  • Ενημέρωση του γενικού πληθυσμού και των ασθενών για την αντιμετώπιση του στίγματος
  • Κινητοποίηση του κοινού για συμμετοχή στην καταπολέμηση του στίγματος
  • Παροχή πλατφόρμας για τη συγκέντρωση χρημάτων με στόχο τη διεξαγωγή ερευνών και δραστηριοτήτων για την καταπολέμηση του στίγματος
  • Δυνατότητα  δικτύωσης και επικοινωνίας μεταξύ ασθενών και του γενικού πληθυσμού
  • Δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών
  • Διευκόλυνση στην διαχείριση του χρόνιου πόνου και των αρνητικών συναισθημάτων και παροχή  δυνατότητας καταγραφής των απαραίτητων ιατρικών στοιχείων που σχετίζονται με την θεραπευτική προσέγγιση που ακολουθείται (π.χ. φαρμακευτική αγωγή).

Το “Brain, Mind and Pain Patient-Centered Innovation Grant” (BMP Grant) είναι μια πρωτοβουλία της Pain Alliance Europe (στην οποία η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. και ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου είναι μέλη και εκπροσωπούν την Ελλάδα και την Κύπρο αντίστοιχα) και της Grünenthal για τον εντοπισμό και την ενθάρρυνση ασθενοκεντρικών επιστημονικών καινοτομιών στον τομέα του χρόνιου πόνου και των νευρολογικών διαταραχών, με σκοπό να ενθαρρύνει

την έρευνα και την πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες, να προωθήσει προσεγγίσεις πρόληψης και αυτοδιαχείρισης, να μειώσει το στίγμα και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ζουν με αυτές τις ασθένειες, ανέφερε η Αθανασία Παππά, Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν προτάσεις από 8 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες και χρηματοδοτήθηκαν συνολικά τρία έργα, όπου υπόσχονται τα περισσότερα οφέλη για τους συγκεκριμένους ασθενείς με κύρια κριτήρια την άρτια επιστημονική προσέγγιση, την καινοτομία, τον ασθενοκεντρικό σχεδιασμό και τη μεγιστοποίηση της ωφελιμότητας για τον πληθυσμιακό στόχο. 

Με την προσοχή μας εστιασμένη στην δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών και λύσεων προς όφελος των ασθενών συνεχίζουμε την επιτυχημένη συνεργασία μας με φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, προκειμένου να καταφέρουμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς με ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις επεσήμανε η κ. Παππά.

Το έργο θα διαρκέσει δύο έτη και αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Summer Camp για παιδιά από Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τη Eurolife FFH

H Eurolife FFH, ως Στρατηγικός Συνεργάτης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, στηρίζει και φέτος το Summer Camp για παιδιά.

Με θέμα «Φτιάχνοντας τον δικό μας χάρτη» και αντλώντας έμπνευση από τις περιπέτειες του μυθικού Οδυσσέα, το Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του στα παιδιά και προσφέρει πέντε πενθήμερα (6-10/7, 13-17/7, 20-24/7, 27-31/7, 3-7/8) γεμάτα δημιουργικό παιχνίδι και διαδραστικές δραστηριότητες.

Αγκαλιάζοντας πρωτοβουλίες υψηλής αξίας, η Eurolife FFH βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και υποστηρίζει τις δράσεις του που φέρνουν τα παιδιά πιο κοντά στην τέχνη και τον κυκλαδικό πολιτισμό. Από τις 6 Ιουλίου έως και τις 7 Αυγούστου, τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία του Οδυσσέα και, με την καθοδήγηση των έμπειρων μουσειοπαιδαγωγών του Μουσείου, θα ξεκινήσουν μια συναρπαστική διαδρομή που περιλαμβάνει αφηγήσεις, διαδραστικό παιχνίδι, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές και ομαδικές δραστηριότητες. Επίσης, τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε ξεχωριστές προβολές, αλλά και σε ξεναγήσεις στις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου, με σκοπό να μάθουν περισσότερα για την κληρονομιά του κυκλαδικού και του αρχαίου ελληνικού και κυπριακού πολιτισμού.

Τα πέντε πενθήμερα του Summer Camp θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Σταθάτου, τηρώντας αυστηρά τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας, λόγω της ιδιαίτερης φετινής συγκυρίας. Για το λόγο αυτό, ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι συγκεκριμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Η Eurolife FFH, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της, συνεργάζεται σταθερά με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και στηρίζει όλες τις εκπαιδευτικές του δράσεις για παιδιά, ενήλικες και οικογένειες. Στόχος μέσα από τις κοινές τους ενέργειες είναι να προωθήσουν τη γνώση και την εκπαίδευση, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν πιο διευρυμένο κοινό από όλη τη χώρα να έρθει σε επαφή με το σημαντικό έργο του Μουσείου.

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

ΘΕΟΝΗ: Στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ στηρίζει την προσπάθεια του Ελληνικού κράτους απέναντι στις συνέπειες της πανδημίας που επέφερε η νόσος COVID-19, ενισχύοντας την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της χώρας.

Το ΘΕΟΝΗ, με έντονο αίσθημα Κοινωνικής Ευθύνης, προχώρησε στη δωρεά του χρηματικού ποσού που συγκεντρώθηκε από την καμπάνια «Μια σταγόνα γίνεται ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ» , η οποία υλοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2020. Στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης του ΘΕΟΝΗ μέρος των πωλήσεων των φιαλών συγκεντρώθηκε με στόχο να αποδοθεί στον κρατικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του COVID-19.   

Μέσα από την ευχαριστήρια επιστολή του προς την εταιρία ΘΕΟΝΗ Α.Ε. το Υπουργείο Υγείας τόνισε τη σημασία της καίριας συνδρομής του ΘΕΟΝΗ στο πλαίσιο της κρίσιμης αυτής συγκυρίας για τη χώρα μας. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των εν εξελίξει αναγκών που δημιουργεί καθημερινά η πανδημία, με σκοπό την ανακούφιση των ιατρικών υποδομών της χώρας μας αλλά και την ένδειξη ευγνωμοσύνης προς όλους τους επαγγελματίες της Υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.  

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ